" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ - Της Naomi Klein (Video)








η θεωρία του «Σοκ και Δέος» της Νάομι Κλάϊν

δείτε τα video παρακάτω

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ; - Γράφει ο *Αμφικτύων ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (στο τέλος του άρθρου)


Η χώρα μας βρίσκεται για πρώτη ίσως φορά στην ανάγκη να κάνει ταυτοχρόνως δύο υπερβάσεις για να μπορέσει να σωθεί από  τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δυνάμεων της  καταστροφής :
  1. Η πρώτη αφορά στην ανατροπή της Κατοχικής Κυβερνήσεως  και όσων στηρίζουν ενεργητικά ή παθητικά την παράδοση της οικονομίας , εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητος της πατρίδας μας  στους ξένους δανειστές.
  2. Η δεύτερη αφορά την απόκρουση της εισβολής και κατοχής των λαθρομεταναστών στη χώρα και τις ζοφερές συνέπειες της .
Η επιβίωση μας σαν Ελλάδα , σαν φυλή και σαν πολιτισμένη κοινωνία εξαρτάται από ...

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΈΚΚΛΗΣΗ - ΟΔΗΓΙΑ του Μίκη Θεοδωράκη Προς όλες τις «Σπίθες» της χώρας


Αγαπητοί φίλοι,

Κατορθώσαμε να προμηθευθούμε και να αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα της Κίνησής μας δύο εκπληκτικά ντοκουμέντα (σε μορφή βίντεο), που αναλύουν και φωτίζουν τις δύο αιτίες του Κακού που απειλεί σήμερα όχι μόνο τη χώρα μας αλά όλη την ανθρωπότητα.
  1. Τη θεωρία του «Σοκ και Δέος» της Νάομι Κλάϊν και
  2. Την συνέντευξη του Alex Jones για την Λέσχη Bildemberg.
Πιστεύω ότι η σημασία τους είναι καθοριστική για τον αγώνα μας. Γι' αυτό προτείνω να

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

επικοινωνία με το γραφείο τύπου της «Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής» της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών»

 η επικοινωνία μας με το γραφείο τύπου της «Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής» που πλαισιώνει την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που ίδρυσε την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης εχει ώς εξής :

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή» της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών»

Σχηματίστηκε δεκαμελής «Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή» που πλαισιώνει την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» που ίδρυσε την 1η Δεκεμβρίου 2010 ο Μίκης Θεοδωράκης . Τα μέλη της επιτροπής είναι :

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Της Νέδας Κανελλοπούλου

Η πολιτική ανυπακοή - civil disobedience - είναι μια θεωρία της πολιτικής φιλοσοφίας, που αναφέρεται στην άρνηση του πολίτη να υπακούσει ή να συμμορφωθεί με νόμο ή άλλη προσταγή της πολιτικής εξουσίας που θεωρεί ανήθικο, άδικο ή παράλογο, με σκοπό η πολιτική εξουσία να πειστεί ή να εξαναγκαστεί να καταργήσει ή να τροποποιήσει αυτόν τον νόμο ή την προσταγή.


Οι ρίζες αυτής της θεωρίας ανιχνεύονται ήδη στην «Αντιγόνη», που θάβει το αδελφό της παρά την απαγόρευση του Κρέοντα, επειδή αυτό της επιτάσσει η συνείδησή της. Η θεωρία μορφοποιήθηκε πάντως στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Αμερικανό ...