" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ




Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών-1η Σπίθα Κέντρου Αθηνών, συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και των γύρω περιοχών.
Η μαχητικότητα και συλλογική δράση-αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ανέδειξε το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που κινούνται γύρω από αυτά τα προβλήματα. Ανέδειξε και μια άλλη διάθεση πολύ ουσιαστική. Όταν όλα τα μέλη της κοινωνίας ενεργοποιηθούν, δράσουν συλλογικά και συντεταγμένα γύρω από ένα στόχο, είναι ακατανίκητα. Είναι ο δρόμος του αγώνα! Είναι ο δρόμος  που θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που ζει καθημερινά υπό καθεστώς κατοχής.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ελληνισμός, Κρίση και Αντίσταση. Την Παρασκευή 1-4-11 εκδήλωση της Σπίθας Νίκαιας Τσαλδάρη 10 στη Νίκαια ώρα 7 μμ

Η Σπίθα Νίκαιας καλεί όλους τους φίλους και μέλη των Σπιθών Αττικής, την Παρασκευή 1-4-11 και ώρα 7 μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (1ος όροφος) του Δήμου Νίκαιας Α.Ι.Ρέντη, οδός Τσαλδάρη 10 στη Νίκαια θα μιλήσει ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας - μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών με θέμα: Ελληνισμός, Κρίση και Αντίσταση.
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις-απαντήσεις καθώς και τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Σπιθών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

 

CODEX ALIMENTARIUS συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, ώρα 10.00, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Αθήνα

CODEX ALIMENTARIUS συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, ώρα 10.00, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Αθήνα

Με την ιδιότητα του καθηγητή γαστρονομίας ζητώ συμπαράσταση από όλους σας για την υποστήριξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή την 1 Απρίλη σχετικού νομοσχεδίου.
Καλούμε όλους τους chef και μαγείρους, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, τεχνολόγους τροφίμων, διατροφολόγους, οικολόγους, νοικοκυρές και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, ώρα 10.00, έξω από το

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο νεότερος αγωνιστής της ΚΙΝΗΣΗΣ μας γεννήθηκε σήμερα !

Η συναγωνίστρια μας Μαρία Γρεκούση που από την σπίθα μας στο κέντρο αγωνίζεται τώρα στην
ΣΠΙΘΑ  "Ονειροτόκος Γαλατσίου"    έφερε σήμερα στον κόσμο τον νεώτερο αγωνιστή της κίνησής μας.
Ο αγωνιστής εισήλθε στην κίνηση στις 12:18' και ζυγίζει 3.700 gr ενώ έχει ύψος 53 εκατοστά.
 Η Μαρία η Γρεκούση είναι αυτή που μίλησε στην συνάντηση των ΣΠΙΘΩΝ  στην Αργυρούπολη εκ μέρους της σπίθας κέντρου Αθήνας με την κοιλιά τότε σε "ετοιμότητα" και της ευχηθήκαμε τότε όλοι και πρώτος ο ΜΊΚΗΣ καλή λευτεριά.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΆ στον νέο μας αγωνιστή που του υποσχόμαστε να παλέψουμε με όλη μας την δύναμη για  να ζήσει  σε μία ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ & ΛΕΎΤΕΡΗ .
Να τον δείτε ευτυχισμένο ΜΑΡΙΑ  καθώς και την αδελφούλα του και να είστε πάντοτε όλη η οικογένεια καλά.



ΚΑΛΩΣ  ΌΡΙΣΕΣ
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ( ο Μίκης Θεοδωράκης για το οργανωτικό ) ήχητικό ντοκουμέντο

Το Σαββάτο 26-03-2011, στις 10.00 το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης , είχαν κληθεί οι Εκπρόσωποι των εγγεγραμμένων Σπιθών, σε μια συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Έγινε μία ΣΠΙΘΙΣΤΙΚΗ κουβέντα σε ένα ενωτικό κλίμα και με πρωτόγνωρες για την Ελλάδα διαδικασίες αμεσοδημοκρατικές  όπου ο Μίκης σαν πατέρας αλλά και σαν ένας γνήσιος ελεύθερος  ΈΛΛΗΝΑΣ  με αμεσότητα και χωρίς τον ξύλινο πολιτικό λόγο που έχουμε συνηθίσει από τους  πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτή την εξαρτημένη κατάσταση μίλησε για όλους και για όλα.
Πήραν δε τον λόγο πολλοί σπιθιστές - στιες και

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Η κινησή μας θα επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της άμεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας στην Κρήτη, όπου παρουσίασε τις θέσεις της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα», ανακοίνωσε ότι δημιουργείται επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της άμεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.
Τελικά έτσι όπως κινούνται οι πολιτικοί αυτόνομα και μακριά από το κοινωνικό σώμα, αδιαφορώντας για την δυστυχία που προκαλούν, δεν θα αντιληφθούν για πότε η κοινωνία θα τους παραγκωνίσει αθόρυβα και αναίμακτα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και σκοτωμούς.
Όσο πιο πολύ θα προχωρά η εξαθλίωση, τόσο πιο πολύ θα απαξιώνονται, οι εξαρτημένοι πολιτικοί μέχρι την πλήρη κατάργησή τους και οι υγιείς - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ  δυνάμεις του λαού θα ξεπηδήσουν για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους .
Αν μάλιστα αυτομολήσουν κάποια ΜΜΕ και έρθουν με την πλευρά του λαού, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Εκδήλωση διοργανώνει η Σπίθα "Ονειροτόκος Γαλατσίου", στις 29 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30 (ΧΑΡΤΗΣ)

Εκδήλωση διοργανώνει η Σπίθα "Ονειροτόκος Γαλατσίου", στις 29 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, στον Καλλιτεχνικό χώρο Έναστρον, Σόλωνος 101 Αθήνα. Προσκεκλημένος ομιλητής ο καθηγητής πολιτειολόγος  Κώστας  Ζουράρις.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί ένα κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους να ακούσουν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους στο μέλος  της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών κύριο Ζουράρι, για να επιτευχθεί ένας εποικοδομητικός και επιμορφωτικός διάλογος με τον πολίτη για θέματα που τον αφορούν.


spithaoneirotokosgalatsiou@gmail.com

 

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Χιλιάδες άτομα αποθέωσαν το Μίκη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια με αφορμή τη μεγάλη συναυλία για την ελευθερία και τη δημοκρατία ( VIDEO )

Πλημμύρισε κόσμο το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια με αφορμή τη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη, με τους ιστορικούς πρώτους ερμηνευτές, Μαρία Φαραντούρη και Πέτρο Πανδή.


«Η Κρήτη υπήρξε πάντα το πιο ισχυρό στήριγμα της ζωής μου. Το μουσικό μου ταλέντο και η αγωνιστική μου διάθεση είναι κληρονομιές των Κρητικών μου προγόνων. Έτσι εξηγείται ο εσωτερικός μου διχασμός ανάμεσα στη Μουσική και την Πολιτική που για μένα σήμαινε και σημαίνει Αγώνας. Αγώνας φυσικά για την Πατρίδα, την Ελλάδα. Κύριο γνώρισμα όλων των γνήσιων Κρητικών», είπε -μεταξύ άλλων- ο Μίκης Θεοδωράκης που εμφανίστηκε και έκλεισε το πρόγραμμα τραγουδώντας «Το περιγιάλι το κρυφό».





Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τα έργα - σύμβολα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, «CANTO GENERAL», «ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ», «ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ», «ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ» & «ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ»

ΣΟΛΙΣΤ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 26-3-2011

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !

Ακούμε από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση , που αναπαράγεται άκριτα από τα Μεγάλα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης , ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς... υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των Συμμαχικών Δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε... λουλούδια εναντίον του Καντάφι!...Και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος!...


Στην πραγματικότητα η Σούδα είναι... βάσει νόμου, ένα αμερικανικό στρατιωτικό κρατίδιο πολέμου. Με απλά λόγια : Τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν επί δικαίων και αδίκων, σκοτώνοντας αμάχους, καταστρέφοντας υποδομές, ανεφοδιάζονται από τη Σούδα, υποστηρίζονται τεχνικά από τη Σούδα, κατευθύνονται από τη Σούδα. Τα αμερικανικά πλοία που εκτοξεύουν πυραύλους προμηθεύονται τα πυρομαχικά από τη Σούδα, τα υποβρύχια που εξαπολύουν πυραύλους ανεφοδιάζονται από τη Σούδα, οι πιλότοι των βομβαρδιστικών των αεροπλανοφόρων πατάνε το κουμπί του θανάτου έχοντας τη σιγουριά ότι , σε περίπτωση κινδύνου, θα προσγειωθούν στη Σούδα. Τα αεροσκάφη που στραβώνουν τα ραντάρ του Καντάφι ξεκινούν από τη Σούδα. Τα αεροσκάφη που συνεργάζονται με τα υποβρύχια και εντοπίζουν εχθρικούς στόχους, κάνοντας ηλεκτρονικές υποκλοπές εδρεύουν στη Σούδα, αλλά και σε άλλες βάσεις.
Δηλαδή η Σούδα, μαζί και με άλλες διάσπαρτες στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αραβική Χερσόνησο βάσεις ,παίζει πρωτεύοντα ρόλο , όπως ακριβώς έπαιξε και στο

Codex Alimentarius – Η Εκδήλωση της Σπίθας Ερέτριας


Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης και αφύπνισης του πολίτη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα Ερέτριας με την συνεργασία του Έργου Λόγου Αγάπης και Ενεργών Πολιτών με θέμα τον Διατροφικό Κώδικα, στο Ξενοδοχείο Eviana Beach στην Ερέτρια, με προσκεκλημένο κεντρικό ομιλητή τον κο Γιώργο Κλειδαρά.
Ο κος Κλειδαράς με την ιδιότητα του καθηγητή γαστρονομίας έχει προσκαλέσει με ανοιχτή επιστολή του όλους τους chef και μαγείρους, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, τεχνολόγους τροφίμων, διατροφολόγους, οικολόγους, νοικοκυρές και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, ώρα 10.00, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 
Αχαρνών 2.
Η προβολή της ταινίας και η ομιλία που ακολούθησε με κεντρικό τίτλο

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

η ΣΠΙΘΑ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ έδωσε το ουσιαστικό της παρόν στην γιορτή για την απελευθέρωση της πόλης

 Στην λαμπρή γιορτή σήμερα στην Καλαμάτα που γιόρτασε με όλη την μεγαλοπρέπεια την απελευθέρωση της, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε στον κόσμο που ήταν εκεί αλλά και σε όσους έβλεπαν από την τηλεόραση, ο τρόπος αντίδρασης από την οργάνωση «Σπίθα» που έχει φτιάξει ο Μίκης Θεοδωράκης για όσα συμβαίνουν τώρα στην χώρα μας που είναι για πολλούς υπό κατοχή.. Το πανό που βλέπετε συντάραξε τον πολιτικό κόσμο που παρευρισκόταν ενώ στο άκουσμα των εκπροσώπων των κομμάτων  δεν έλειψε το γιουχάισμα! από πολύ κόσμο. Άραγε η λέξεις του Κολοκοτρώνη που ακούστηκαν σήμερα από την φιλόλογο κ Παυλάκου «Αυτόν τον τόπο εμείς τον ελευθερώσαμε σε εσάς μένει να τον ισάσετε και να τον στολίσετε» πόσους
 προβλημάτισαν..?      

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ best tv 23 3 2011

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

21 /3/ 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Σήμερα, 21 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Σπίθας Κέντρου
Αθήνας.

Εκλέχθηκε τριμελής προσωρινή ομάδα συντονισμού. Ο τρόπος διαδικασίας εκλογής
αποφασίστηκε ομόφωνα. Το ένα μέλος να εκλεγεί και τα άλλα δύο να κληρωθούν.

Εκλέχθηκε ο Γιάννης Κουτσαφτής και κληρώθηκαν οι Αναστασία Βούλγαρη και Γιώργος
Τσουρούφλης.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση προσωρινής ομάδας ενημέρωσης νέων μελών και
προσωρινής ομάδας γραμματειακής υποστήριξης.

Άμεσες δράσεις:

Αποφασίστηκε η διανομή της προκήρυξης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών για την 25η
Μαρτίου, καθώς και η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για την επέμβαση στη Λιβύη.

Ίδρυση νέων Σπιθών στο Δήμο Αθηναίων.

Έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αναλυθεί και συζητηθεί από τα μέλη η
εισήγηση της Συμβουλευτικής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών για την οργάνωση των
τοπικών Σπιθών.

Η προσωρινή ομάδα συντονισμού

Αναστασία Βούλγαρη
Γιάννης Κουτσαφτής
Γιώργος Τσουρούφλης

«ΝΑΙ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...»

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, ο Μίκης Θεοδωράκης μεταφέρει στη γενέθλια γη, την Κρήτη, το όραμα και την καθαρτήρια  φωτιά των Σπιθών που πυροδότησε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών που ίδρυσε την 1η Δεκέμβρη του 2010.

Θα μιλήσει σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Σπίθες Ηρακλείου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Περιοχή Δυο Αοράκια, Βιομηχανική περιοχή στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Με τον πρόλογο της ομιλίας του να είναι αποκλειστικά αφιερωμένο τους αγαπημένους συμπατριώτες του τους Κρητικούς, ο Μίκης Θεοδωράκης θα έχει ως σημείο αναφοράς της ομιλίας του τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: «Ναι, να κάνουμε όσα δεν μπορούμε».

Ο Μίκης Θεοδωράκης φτάνει στην Κρήτη σε ώρα ιδιαίτερα ευαίσθητη για τη Μεγαλόνησο, τη στιγμή που η Αμερικανική Βάση της Σούδας παίζει βασικό ρόλο στην στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης.  Σε πρόσφατη δήλωσή του κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου «να μην επιτρέψουν τη σχεδιαζόμενη χρήση του ελληνικού και κυπριακού εδάφους, της Σούδας, του Ακτίου και του Ακρωτηρίου  για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης.»

Το βασικό σύνθημα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Εθνική Ανεξαρτησία Λαϊκή Κυριαρχία Πατριωτική Αναγέννηση» μοιάζει τώρα επίκαιρο όσο ποτέ.

Μαζί του  στην Κρήτη και μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής ο Γιώργος Κασιμάτης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας,  και ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος.

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

παρουσίαση της τρίτομης αυτοβιογραφίας του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ " ΤΟ ΧΡΕΟΣ " στις 28 Μαρτίου 2011 θα παραστεί και ο ίδιος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση
της τρίτομης αυτοβιογραφίας του


ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΤΟ ΧΡΕΟΣ


τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 19.00
στην αίθουσα του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας)


Για την έκδοση θα μιλήσουν:


Χριστόφορος Δ. Αργυρόπουλος
Αναστάσιος Πεπονής
Κώστας Ζουράρις
...Μαρία Φαραντούρη
και ο Μίκης Θεοδωράκης


Για πληροφορίες: τηλ. 2810 391084


Η έκδοση θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 24 Μαρτίου

Μ. Θεοδωράκης: «Το χρέος»

Τα κείμενα που αποτελούν το “Χρέος” δημοσιεύονται σε τούτη την έκδοση σε τρεις τόμους, ανάλογα με τη θεματική τους: Ο Τόμος Α («Η Αντίσταση», 1967-1970) αποτελείται από τα

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΌΧΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ - Μίκης Θεοδωράκης

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Δρούτσα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην «αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας» στη Λιβύη, επιβεβαιώνει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θυσιάσει τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και να διακινδυνεύσει την ασφάλεια της χώρας, στο βωμό των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου να μην επιτρέψουν τη σχεδιαζόμενη χρήση του ελληνικού και κυπριακού εδάφους, της Σούδας, του Ακτίου και του Ακρωτηρίου  για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης. Τις καλούμε να

η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ

20.03.2011

Ανακοινώνεται προς τις ΣΠΙΘΕΣ  και κάθε φίλο τους, ότι η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση  που διοργανώνεται από διάφορα κινήματα και σωματεία, τη 2α Απριλίου στο Σύνταγμα.

Η στρατηγική που ακολουθούμε είναι να επιτύχουμε τούς σκοπούς μας με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς συνεργασίες που προκαλούν συγχύσεις, χωρίς να δίνουμε το δικαίωμα εκμετάλλευσης τού κύρους μας για σκοπούς άλλων, και ιδιαίτερα να μάς εκλαμβάνουν ως ουρά άλλων κινημάτων.

Θα προχωρήσουμε με αυτοδυναμία και διαφάνεια, σε ένα παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας τής Πατρίδας, στο οποίο καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ελλάδα να συμμετάσχουν.

συνέλευση της Σπίθας Κέντρο Αθήνας την Δευτέρα 21/3 στις 6μ.μ

Την Δευτέρα 21/3 στις 6μ.μ. ΣΟΛΩΜΟΥ 62 - 4ος όροφος
χάρτης >>  http://www.ploigos.gr/?sessionid=03fd31be9da3f423202d8b79fe4b0bfb

θα μαζευτούμε η Σπίθα Κέντρο Αθήνας

προτεινόμενη ημερήσια διάταξη :

1. καλωσόρισμα νέων φίλων που έχουν την Σπίθα στην καρδιά και θέλουν να παλέψουμε όλοι μαζί

2. απολογισμός εκδήλωσης - συμπεράσματα που έγινε στις 14/3 , προτάσεις για την επόμενη.

3. ενημέρωση σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην  συνάντηση με το προσωρινό μέλος της οργανωτικής επιτροπής σπιθιστή Γιάννη Δημητροκάλη .

4. προεργασία και ανάληψη δράσης για την δημιουργία σπιθών στην περιοχή μας από τους σπιθιστές της σπίθας μας και τους φίλους μας που είναι στο πλάι μας.

5. ομάδες εργασίας και πρωτοβουλίας ( επαναπροσδιορισμός και συμμετοχή όλων σε τουλάχιστον μία ομάδα ) προτάσεις συμμετοχής και δράσης.

6. προκήρυξη της κίνησής μας για την 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
συμμετοχή στην διαδήλωση  και συντονισμός με όλες τις σπίθες Αττικής για την εκτύπωση της προκήρυξης και το μοίρασμά της στους πολίτες.

7. ενημέρωση για την (Εισήγηση οργανωτικού προς συζήτηση).  Πρώτες σκέψεις και ορισμός διαδικασίας συζήτησης.
 
8. λήξη και ελεύθερη συζήτηση


συμμετοχή : http://www.facebook.com/event.php?eid=190114644357663

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ


Να μεταβάλουμε την 25η Μαρτίου από ημέρα καταισχύνης σε ημέρα Αντίστασης


«Στη χώρα μας δυστυχώς από το 1821 έως σήμερα περάσαμε από την Υποδούλωση στην Εξάρτηση που συνεχίζεται έως σήμερα με ελάχιστα διαλείμματα. Όπως λ.χ. την εποχή της ξένης κατοχής, τότε που γνώρισαν την Ανεξαρτησία μόνο όσοι τόλμησαν να πολεμήσουν τον εχθρό με το όπλο στο χέρι. Κι από κει και πέρα μπορούμε να πούμε πως έγιναν ανεξάρτητοι μονάχα αυτοί που αψήφησαν τις Εξουσίες, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν. Παράξενη στ' αλήθεια αυτή η χώρα που για να γίνεις ελεύθερος θα πρέπει πρώτα να θυσιάσεις τη ζωή σου...»

Μ. Θεοδωράκης


25 Μαρτίου 2011. Σήμερα αντί να είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και γιορτής τείνει να μέρα καταισχύνης, υποδούλωσης και εξευτελισμού. 190 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα το φάσμα μιας νέας, διπλής υποδούλωσης: Υποδούλωσης στην Νέα Ιερά Συμμαχία της Τρόικας, του Μνημονίου και της ΕΕ αλλά και απειλών υποδούλωσης μας στη νεο-οθωμανική, αυτοκρατορική Τουρκία που φιλοδοξεί να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων και τη Μέση Ανατολή.


Τότε, ο μεγάλος αγώνας του 1821 είχε μείνει τραγικά ανολοκλήρωτος. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, γίνεται σαφές και προφανές ότι, αν

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

δελτίο τύπου 16/3/2011 ( ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (14/3/2011) η εκδήλωση που διοργάνωσε η Σπίθα Κέντρου Αθηνών με τις Σπίθες Αττικής.
Η κατάμεστη αίθουσα από παλιούς και νέους φίλους, ο λόγος των αντιπροσώπων των Σπιθών πολυποίκιλος και γόνιμος, ο οξύς προβληματισμός του κεντρικού ομιλητή καθηγητή Βασίλη Φίλια και τέλος οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των ακροατών  δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα αγωνιστικής διάθεσης και προοπτικής.
Αξίζει να τονιστεί ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των ομιλητών: ο λόγος τους ήταν πηγαίος και βαθύτατα πολιτικός ξεφεύγοντας από τον γνωστό ξύλινο λόγο των επαγγελματιών πολιτικών.
Επιβεβαιώθηκε ακόμη, ότι οι συγκεντρώσεις – συζητήσεις είναι ένα μέρος της πολιτικής δουλειάς που πρέπει να αναπτύξουν οι Σπίθες για το βάθεμα και το πλάτεμα τoυ ιδεολογικού-πολιτικού προβληματισμού.
Σπίθα Κέντρου Αθήνας

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην  εκδήλωσή μας παραβρέθηκε και ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος  όπου και εκείνος συνέβαλε με τις απαντήσεις του στο βάθεμα και στην ζύμωση μας σαν κίνημα ανεξάρτητο και το μόνο αχρωμάτιστο που ενώνει όλους τους Έλληνες. 
Επίσης ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας δήλωσε πως ανήκει πλέον και αυτός στην ΣΠΙΘΑ κέντρο Αθήνας αποδεικνύοντας στην πράξη το αμεσοδημοκρατικό μοντέλο που λειτουργεί συνολικά η Κίνησή μας.

η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και θα την ανεβάσουμε  στην σελίδα μας. Μείνετε συνδεδεμένοι....

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΠΛΑΤΩΝΑΣ : κάθε τάξη έχει καθήκον να συνεισφέρει όποια ωφέλεια μπορεί για το καλό την ΠΟΛΗΣ



Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - άρθρο του Μάκη Μαΐλη στον Ριζοσπάστη / ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΠΙΘΑ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Η συνάθροιση των Κούβελα, Παπαθεμελή, Ψωμιάδη και πλειάδας άλλων της αντίδρασης και του σκοταδισμού στη συγκέντρωση της ΣΠΙΘΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη, δεν προκάλεσε καμία εντύπωση στους παροικούντας την Ιερουσαλήμ, όπως δεν είχαν προκαλέσει εντύπωση και προηγούμενες συνάξεις της ΣΠΙΘΑΣ στην Αθήνα και αλλού. Μία από αυτές μάλιστα, ένας σύντροφος μας την αποκάλεσε του ΠΑΣΟΚοΝεοΔημοκρατίκοΛΑΟτζίδικου φάσματος.

Απ' την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του δήθεν ανεξάρτητου «κινήματος διαμαρτυρόμενων πολιτών, της ΣΠΙΘΑΣ, το ΚΚΕ είχε υπογραμμίσει ότι

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η Ιστορία του Καστελόριζου, Tων Σπυροπούλου Βάσω, Κονιώτη Μαρία



1. Φυσικός χώρος – περιβάλλον
Το Καστελόριζο ή Μεγίστη βρίσκεται στο μέσο των παραλίων της Λυκίας, από την οποία απέχει 6,5 χλμ. και 135 χλμ. από τη Ρόδο, αποτελώντας το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Πρόκειται για έναν άγονο και άνυδρο βράχο, στα ΒΔ του οποίου είναι χτισμένος ο ομώνυμος και μοναδικός οικισμός.

Το Καστελόριζο, παρά την έλλειψη πηγών, έχει χαρακτηριστεί «βιολογικός παράδεισος», η οικολογική ισορροπία του οποίου παραμένει αδιατάρακτη. Η πανίδα του νησιού παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον με μεγάλη ποικιλία αμφίβιων, ερπετών, εντόμων, πτηνών, ψαριών, ανάμεσα στα οποία η μεσογειακή φώκια monachus monachus, καθώς και ένα σπάνιο είδος αμφίβιου ουροδελούς, του mertensiella luscani, που έχει κηρυχθεί προστατευόμενο είδος.
Το νησί έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000.
2. Ιστορία
2. 1. Προϊστορία – Αρχαιότητα
Λόγω της απομόνωσής του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων, η ιστορική του πορεία υπήρξε ανεξάρτητη.
Ευρήματα δηλώνουν την κατοίκηση του νησιού ήδη από τους

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ προπηλακίστηκαν και εκδιώχθηκαν χτες το απόγευμα στην ΑΣΟΕΕ

ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ  προπηλακίστηκαν και εκδιώχθηκαν χτες  το απόγευμα στην ΑΣΟΕΕ 
γιατί Άκουσον Άκουσον πήγαν να ενημερώσουν με αφίσες για την εκδήλωση της ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΘΩΝ στην  ΑΤΤΙΚΗ  που θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 / 3 Με θέμα : «Σπίθα: Παλλαϊκό Κίνημα Αντίστασης Και Αναγέννησης» με κεντρικό ομιλητή τον πρ. πρύτανη του πάντειου πανεπιστήμιου ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΑ μέλος της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη.

ΔΕΝ  άρεσαν οι αφίσες που μιλούσαν για ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ σε μία ομάδα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην ΑΣΟΕΕ  και με το επιχείρημα ότι ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είναι  φασίστας και με πρόσχημα τους αγώνες του θέλει να φέρει από την πίσω πόρτα την φασιστική νοοτροπία !!! Έτσι λοιπόν κατέβασαν όλες τις αφίσες που είχαν κολλήσει οι σπιθιστές και  τους προπηλάκισαν και τους έσπρωξαν προς τα έξω λες και ήταν στο σπίτι τους. 

Οι σπιθιστές εξήγησαν στους πολίτες αυτούς ότι

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής κινημάτων και πρωτοβουλιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  αυτό το Σάββατο 12/3/2011 και ώρα 16.00 στην μουσική σκηνή "Αυλαία", οδός Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως. (πλησίον μετρό Κεραμεικός). Για διευκρινήσεις τηλ. 6982009611, 6974324459, 6982009287
Συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής κινημάτων και πρωτοβουλιών για την οργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης και συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς και για προγραμματισμένη διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα την 25η Μαρτίου.

Η συντονιστική επιτροπή των κινημάτων και πρωτοβουλιών οργανώνεται ανοιχτά στη βάση πολιτικής συμφωνίας η οποία περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΣΠΙΘΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : Μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 14/3/2011

στην ΑΘΗΝΑ στις 14 / 3 /2011 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παναττική εκδήλωση - συζήτηση της σπίθας με κεντρικό ομιλητή τον πρ. πρύτανη του πάντειου πανεπιστήμιου ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΑ μέλος της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη.

Με θέμα : «Σπίθα: Παλλαϊκό Κίνημα Αντίστασης Και Αναγέννησης»


η εκδήλωση θα αρχίσει στις 6:15' μ.μ.
και λάβει χώρα στην αίθουσα τραπεζοϋπαλλήλων της τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην οδό Σίνα 16, Αθήνα 10672



δες το στον ΧΑΡΤΗ ΕΔΩ >>> http://www.ploigos.gr/?sessionid=daf4955b34026774f0c84cff58873d74

ΣΥΜΕΤΟΧΗ : http://www.facebook.com/event.php?eid=199819396702503

Μετά και από την δημοσίευση σε ΦΕΚ της (ν)τροπολογίας Ρέππα ισχύουν νέες οδηγίες διέλευσης από τα διόδια ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ

Μετά και από την δημοσίευση σε ΦΕΚ της (ν)τροπολογίας Ρέππα
ισχύουν νέες οδηγίες διέλευσης από τα διόδια ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ.
http://www.mediafire.com/?wdm9fp737he17v1

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μένουν κλειστοί 7 ολοκαίνουργοι σταθμοί του Μετρό λόγω… Siemens

Κανείς υπουργός δεν βρίσκεται να βάλει την υπογραφή του…
καθώς τους διαγωνισμούς τους έχει κερδίσει η Siemens.
Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Ανθούπολη, Περιστέρι και Χαϊδάρι έχουν σταθμούς μετρό, αλλά μετρό δεν βλέπουν καθώς ακόμη και αν … παραδοθεί το κλειδί θα λείπει κάτι… βασικό.
Οι σταθμοί δεν θα έχουν σηματοδότηση, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν. Τη σηματοδότηση την έχει αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού η Siemens και το χαρτί που θέλει την υπογραφή υπουργού είναι αρκετά… καυτό για να το υπογράψει κάποιος.
Είναι βέβαιο ότι οι επτά σταθμοί των νότιων και δυτικών προαστίων δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στο 2011.
Ακόμη χειρότερα είναι τα νέα για το πότε υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν. Η απάντηση είναι ότι θα χρειαστούν έξι μήνες από την ημέρα που θα “πέσει” η υπουργική υπογραφή!

Το τραγικό είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα κινδυνεύει εν μέσω κρίσης να χάσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους347 εκατομμυρίων ευρώ!

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό και δεν θα το λύσει καμία διεθνής επιτροπή ελέγχου

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Αγαπητέ φίλε,
Προσωπικά δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια και τις προθέσεις της κ. Σοφίας Σακοράφα, όμως η ιστορία της διεθνούς επιτροπής ελέγχου του δημόσιου χρέους δεν είναι ούτε απλή, ούτε αθώα υπόθεση.

Τυχαίνει να γνωρίζω ποιοι σε διεθνές επίπεδο προωθούν αυτή την πρόταση και η δράση τους δεν είναι καθόλου αθώα. Πρόκειται για διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Bretton Woods, CATDM, Attac, Transform, κοκ) που χρηματοδοτούνται είτε απευθείας από άτυπα όργανα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ (ιδρύματα, think tanks, κλπ.), είτε από το ειδικό κονδύλι του ΟΗΕ που χρηματοδοτεί την προώθηση της «παγκοσμιοποίησης», είτε από οργανώσεις δήθεν κοινωφελούς σκοπού που πίσω τους βρίσκονται τράπεζες και πολυεθνικές, είτε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της προώθησης του «εθελοντισμού».

Το «κίνημα» αυτό, που δυστυχώς παρέσυρε και μια σειρά έντιμους μελετητές του προβλήματος, αλλά και αγωνιστές, δημιουργήθηκε την εποχή που

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο δολοφονημένων αστυνομικών και καλή ανάρρωση στους τραυματίες

Εμείς οι ανεξάρτητοι πολίτες που μετέχουμε στην ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη  και έχουμε φτιάξει την ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονία των δυο αστυνομικών (  Γεώργιο Σκυλογιάννη, 22 ετών και  Ιωάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών ) και των  τραυματιών Παναγιώτη Γλινιά, 23 ετών, με σφαίρα στο στομάχι και ο Γιώργος Σπαντιδάκης, 22 ετών, που δέχτηκε σφαίρα στο γόνατο,  που έλαβε χώρα στην Νίκαια και προέρχεται από εγκληματικές ομάδες που εγκληματούν ενάντια στους ανυπεράσπιστους πολίτες. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο δολοφονημένων αστυνομικών και καλή ανάρρωση στους τραυματίες .

Ο απλός πολίτης γνωρίζει ότι οι απλοί αστυνομικοί είναι και αυτοί θύματα μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στον Λαό και υπερασπίζετε, με το να χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς σαν ασπίδα, τα ποιο βρώμικα συμφέροντα ξένων παραγόντων και ντόπιων συνεργατών τους που βάλθηκαν να καταστρέψουν την Πατρίδα μας.
Γνωρίζει επίσης ότι στέλνουν τον απλό αστυνομικό σε αποστολές χωρίς πρώτα να έχει ο ίδιος το ηθικό πλεονέκτημα που απαιτεί ο ρόλος του αφού βλέπει και ο ίδιος την βρωμιά που συμβαίνει γύρο του, πάνω από αυτόν και την αδικία που καθημερινά συντελείτε στον απλό πολίτη που του εφαρμόζετε η ποιο αυστηρή ποινή του νόμου γιατί δεν είχε να πληρώσει π.χ. το εισιτήριό του να πάει να βρει  δουλειά ή έκανε το λάθος να περπατάει νύχτα στα Εξάρχεια με την κοπέλα του και πάει στο τμήμα για 2 - 3 ώρες για να αποδείξει ότι δεν είναι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ!! , όταν ένας π.χ. ολοφάνερα έμπορος ναρκωτικών καταφέρνει να υπερπηδάει τα νομικά εμπόδια και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Στον λόφο του Στρέφη όλη μέρα μπορεί κανείς να δει μερικούς από αυτούς.  Άσε που ο αστυνομικός που τον συνέλαβε μπορεί στο τέλος να βγει και χρεωμένος - σταμπαρισμένος!

Διαχωρίζουμε την θέση μας από τον ρόλο που πρέπει να έχει η ομάδα "Δίας" η οποία χρειάζεται να περιορίζεται στην πάταξη της εγκληματικότητας και μόνο αντί να στρέφεται σε ανυπεράσπιστους διαδηλωτές που διαδηλώνουν δίκαια ενάντια στην πραξικοπηματική Κυβέρνηση και τους ΑΔΙΚΟΥΣ  νόμους που νομοθετεί κατ' εντολή της Τρόικας , του Δ.Ν.Τ.  και της Ξένης Εξάρτησης.

Σταματήστε να στέλνετε τους αστυνομικούς στον θάνατο χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Σταματήστε να τους απασχολείται σε ρόλους Φιλιππινέζας προστατεύοντας δημοσιογράφους και λοιπούς ημέτερους του συστήματος σας .
Σταματήστε να τα βάζετε με τους πολίτες. Προδίδετε την Πατρίδα.

η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  φτιάχτικε για να σας εμποδίσει και ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ

αυτό είναι το χρέος μας και δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ


Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

4.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΚΑΙ 30.000 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

4.000 άτομα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης  και 30.000 διαδικτυακά παρακολούθησαν την συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη , στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Με κεντρικό σύνθημα  «Όλα ή τίποτα» που είναι και ο ιδεολογικός στόχος της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ξεκίνησε  ο Μίκης Θεοδωράκης την ομιλία - ποταμός στην μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα  στο κατάμεστο  Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.  Εκεί, η  πολυπληθής παρουσία εκπροσώπων των ΣΠΙΘΩΝ αλλά και φίλων της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ,κατέδειξαν την απήχηση που είχε η έκκληση του Μίκη για την πραγμάτωση αυτής ιδέας.

 Στη συγκέντρωση μίλησαν  επίσης