" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών συμμετέχοντας δυναμικά στο συλλαλητήριο για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, καλεί όλες τις Σπίθες σε κοινή συγκέντρωση-πορεία, στην πλατεία Κοραή και ώρα 11:00 πμ για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Από το τμήμα Ενημέρωσης
Ιωάννα Κολοβού


http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΔΕΝ συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας για την υγεία του ιδρυτη της κινησής μας ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΔΕΝ συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας για την υγεία του ιδρυτή της κίνησής μας ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Οι πόνοι στο στομάχι και η δυσφορία που αισθάνθηκε χθες το βράδυ ανησύχησαν τους οικείους του και οι θεράποντες ιατροί του που τον εξέτασαν, τον συμβούλευσαν να μεταβεί προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις., όπως και έγινε.

Πολλοί συναγωνιστές και πλήθος κόσμου ζήτησαν να μάθουν σε ποιο νοσοκομείο πήγε για εξετάσεις, για να πάνε από εκεί. Ο ίδιος ζήτησε να μην

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

απευθείας προβολὴ της συνεντεύξεως του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπὴ «πρόσωπο με πρόσωπο» του Νίκου Χατζηνικολάου στο " ALTER ", στὴν Κεντρικἠ Πλατεία του Γαλατσίου ( ΧΑΡΤΗΣ )

Οι Σπίθες Ανω Πατησίων και Γαλατσίου με την ευγενικὴ συνδρομὴ των Σπιθών Κέντρου Αθηνών - Δήμου Αθηναίων και Βοτανικού – Κολωνού, οργανώνουν ανοικτὴ απευθείας προβολὴ της συνεντεύξεως του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπὴ «πρόσωπο με πρόσωπο» του Νίκου Χατζηνικολάου στο " ALTER ", στὴν Κεντρικἠ Πλατεία του Γαλατσίου στὴ συμβολὴ των οδών Γαλατσίου και Βεΐκου. Ώρα προβολής 21.30.
Ελάτε όλοι.

 συμετοχή : http://www.facebook.com/event.php?eid=210507812302117



Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο Προς όλα τα μέλη της α’ Σπίθας Κέντρου Αθήνας

Αθήνα 16/4/2011
Έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο
Προς όλα τα μέλη της α’ Σπίθας Κέντρου Αθήνας
Φίλοι σπιθιστές και σπιθίστριες
Με την αποψινή του δήλωση, ο Ιδρυτής της Κίνησης μας των  Ανεξάρτητων Πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζει οριστικά το όποιο θολό τοπίο επιχείρησαν συστηματικά, εδώ και μέρες ,να δημιουργήσουν ορισμένοι.
Δυστυχώς για αυτούς ,η συντριπτική πλειοψηφία των  οργανωμένων  σπιθιστών και σπιθιστριών  δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.
Η   Συντονιστική ομάδα της

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ 15.04.2011


Πληροφορούμεθα ότι ορισμένες Σπίθες οργανώνουν συγκεντρώσεις με ομιλητή τον κ. Καζάκη. Ασφαλώς δεν θα έχουν πληροφορηθεί από την επίσημη Ιστοσελίδα της Κίνησης ότι ο κ. Καζάκης έχει υποβάλει την παραίτησή του από μέλος της Προσωρινής Επιτροπής της Κίνησης συνοδεύοντάς την με βαρύτατες συκοφαντίες, όπως ότι μας «έχει ήδη "αλώσει" κάποιος μηχανισμός του παρακράτους και μας έχει μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση, της οποίας τα ηνία κρατά κάποιο... Ίδρυμα πέραν του Ατλαντικού! Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις "πορτοκαλί επαναστάσεις" στην Ουκρανία, Γεωργία και αλλού». Ή ότι τώρα έχει απέναντί του «τους μελανοχίτωνες του παρακράτους, το οποίο έχει διαλέξει την Σπίθα, για να τους εκκολάψει».

Το ερώτημα είναι, πώς και για ποιον λόγο ο κ. Καζάκης μετά από αυτό το παραλήρημα συκοφαντιών εναντίον των Σπιθών, τολμά να εμφανίζεται μπροστά στις Σπίθες. Και ακόμα πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν Σπίθες πρόθυμες να οργανώσουν συγκεντρώσεις για να τον ακούσουν. Αν αγνοούν τα όσα συκοφαντικά είπε για μας, τότε απλώς εξαπατώνται. Αν όμως εν γνώσει τους τον καλούν, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση μαζί μας και το καλύτερο και τιμιότερο που έχουν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή, δική τους Κίνηση, άσχετη τελείως με τη δική μας.

Για το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης
Ιωάννα Κολοβού

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ( Αθήνα, 15.4.2011 )

Η Σπίθα υπήρξε μια ιδέα που επηρέασε τον Λαό μας γρηγορότερα και πλατύτερα απ' ό,τι περιμέναμε, σε σημείο που να εκπλαγούμε κι εμείς οι ίδιοι και να βρεθούμε ουσιαστικά απροετοίμαστοι μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έθετε η οργανωτική ανάγκη για μια αρχική και στοιχειώδη έστω ενιαιοποίηση-μορφοποίηση της Κίνησης αυτής.


Όπως δήλωσα, ξεκινώντας την ομιλία μου την 1η του Δεκέμβρη του 2010, πρόθεσή μου δεν ήταν να κάνω κόμμα ή κίνημα οργανωμένο αλλά να δημιουργήσω μια Κίνηση Ιδεών και Προβληματισμού.


Σας διαβεβαιώ ότι την απόφαση την πήρα εντελώς μόνος, μιας και

“Codex Alimentarius” εκδήλωση - συζήτηση Αυτό το Σάββατο 16/4/2011 στις 4.00 μ.μ .Αγ. Όρους 15 Βοτανικός ( ΧΑΡΤΗΣ )

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αυτό το Σάββατο 16/4/2011

στις 4.00 μ.μ.

 στην ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΑΥΛΑΙΑ”
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός
  - Στάση Μετρό Κεραμεικός       

θα γίνει  εκδήλωση με  ΘΕΜΑ: “Codex Alimentarius”




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΕΜΑ: “Codex Alimentarius”

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 4.00 μ.μ.

3:45  Διανομή φυλλαδίων, εντύπων

4:00  Παρουσίαση του συντονιστή Σπίθας Δυτικής Αττικής Σάββα από Στέλιο

4:05  Παρουσιάζει – προλέγει την ταινία Γ. Λέσσης

4:05 – 4:45  Προβολή Ταινίας

4:45 – 5:00  Διάλειμμα

5:00- 5:05  Εισήγηση ομιλητή «Η Διαστροφή της Διατροφής είναι θέμα Δημοκρατίας» από Ε. Γιαννετάκη

5:05- 5:20  Ομιλία Δημήτρη Καραμήτσα

5:20-5:35   Ομιλία Γ. Κλειδαρά

5.35- 6.20 Συζήτηση-ερωτήσεις με το κοινό


ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΑΥΛΑΙΑ”
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός

Στάση Μετρό Κεραμεικός
Πως θα το βρείτε: http://www.avlea.gr/map.html

 

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και τον χώρο στην καρδιά σας, όλους εσάς που αποκαλούμε φίλους και αδελφούς, μοιραζόμενοι κοινά όνειρα και αγώνες, που τώρα έγιναν πια σκοποί και στόχοι ενός σιωπηλού πολέμου.

 

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ με τον Μίκη Θεοδωράκη θα βρεθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 21:30 στο ALTER ο Νίκος Χατζηνικολάου.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ με τον Μίκη Θεοδωράκη θα βρεθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 21:30 στο ALTER ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο μεγάλος δημιουργός θα μιλήσει για τη «Σπίθα» που άναψε, το μνημόνιο, θα πάρει θέση και θα κάνει τις προτάσεις του για την οικονομική, κοινωνική, πνευματική και πολιτική κρίση που ζει σήμερα ο τόπος και θα μοιραστεί τα ασυμβίβαστα όνειρά του για ένα καλύτερο αύριο. 

Σε μια εφ΄ όλης της -πολιτικής- ύλης συνέντευξη, ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει αφοπλιστικά «παρών» στις εξελίξεις.


E-mail: prosopo@alter.gr

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΠΙΘΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΙΘΙΚΗ - ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡKΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Το σκίτσο είναι
αναδημοσίευση από την
εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Το πρώτο ξεπούλημα τύπου “fast track” του κυρίου Παμπούκη αρχίζει… με το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όσοι σπιθιστές –στριες θέλουν να ενημερωθούν για το ζήτημα ή και να βοηθήσουν τη «Σπίθα Ελληνικού – Αργυρούπολης» πάνω σε αυτό  καλούνται

 την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ελληνικού, στις 6:30μμ. 
Οδηγίες από τη Σπίθα Ελληνικού-Αργυρούπολης: 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4/2011 ΣΤΙΣ 19:00 ( ΧΑΡΤΗΣ )

Η ΣΠΙΘΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4/2011 ΣΤΙΣ 19:00 
ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΣΤΡΟΥΣ 105 ΚΟΛΩΝΟΣ


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΝΑΨΕ..13 / 4 / 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


13 / 4 / 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

Σήμερα 13/4/11 πραγματοποιήσαμε την πρώτη συνάντηση των μελών της σπίθας άνω Πατησίων. Στόν σταθμό της Αγίας Βαρβάρας μαζεύτηκαν οι φίλοι και συναγωνιστές ανεξάρτητοι πολίτες, παλιοί και νέοι, σε ένα καταπληκτικό ενωτικό κλίμα, όπου ο καθένας μας ανάπτυξε τις απόψεις του και την γνώμη του για την κρίση, τα αίτια και την διέξοδο από αυτήν. Έκανε εντύπωση, που οι νέοι φίλοι μας είχαν τόσο καλή γνώση των απόψεων της κίνησης και της ιδρυτικής του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, πράγμα που σημαίνει ότι μας παρακολουθούσαν από καιρό και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να ενεργοποιηθούν σε αυτή. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή λευτεριά.
Όλοι μαζί αποφασίσαμε
Α) η σπίθα ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ πρέπει γρήγορα να δυναμώσει και να κάνει γνωστές τις απόψεις τις κίνησης στους κατοίκους Πατησίων. Γι αυτό θα επιδιώξουμε να μοιράσουμε άμεσα κείμενο με τις θέσεις τις κίνησης μέσα στην μεγάλη βδομάδα.
Β) Ορίστηκε τριμελής ομάδα ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ που θα φροντίσει να εξασφαλίσει άμεσα την επικοινωνία μεταξύ μας, με την σπίθα κέντρου, αλλά και με όλες τις άλλες σπίθες.
Γ) Συζητήθηκε να βρούμε τρόπους τοπικής δράσης, ακούστηκαν προτάσεις για δράσεις
Δ) Φανερή ήταν η διάθεση όλων μας να φύγει άμεσα η πουλημένη κυβέρνηση και να χτίσουμε μια άλλη ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΠΙΘΑ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διεύθυνση email

Η ανακοίνωση στο facebook :
http://www.facebook.com/note.php?note_id=208641952488126

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ : Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των διεθνών τραπεζών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, των Τρισέ, Στρως-Καν και Μέρκελ

Oι δηλώσεις της «τρόικα» επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε λεηλασία της χώρας και μη αντιστρέψιμη εθνική καταστροφή, τη μεγαλύτερη στους δύο αιώνες ανεξαρτησίας. Πρέπει να διακοπεί τώρα, πάση θυσία. 'Ολοι ξέρουν ότι είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση του συνόλου του χρέους, χωρίς αναδιάρθρωση, με διαγραφή σημαντικού μέρους του, αναθεώρηση των ληστρικών επιτοκίων του Μνημονίου, άρση των όρων περιορισμού της κυριαρχίας και οικονομικής πολιτικής που περιέχει.


Αντί να κάνει το "καλό παιδί", η Αθήνα οφείλει να

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΗELLENIC NEXUS, Απρίλιος 2011, τεύχος 51)

    1.  Σε τι ακριβώς στοχεύει η ΣΠIΘA; Aν πετύχει τον σκοπό της, πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική σκηνή στη χώρα; Mιλάμε π.χ. για αντικατάσταση των πολιτικών αξιωματούχων από ανθρώπους πιο ηθικούς και ειδικούς στα θέματα που θα διαχειρίζονται ή μιλάμε για κάτι ριζικά διαφορετικό;

    Μ.Θ. Αποτελεί κάτι το εντελώς διαφορετικό, γιατί ο ρόλος ο δικός μου και των συνεργατών μου περιορίζεται σε μια ΠΡΟΤΑΣΗ για ένα σύστημα διακυβέρνησης που το Πρόγραμμά της και οι μέθοδοι που θα επιλέξει για να φτάσει στην Κυβερνητική Εξουσία θα διαμορφωθούν από τη βάση του λαού. Δηλαδή αυτές οι μικρές ομάδες πρωτοβουλίας που επιλέξαμε σαν μια πρώτη μορφή οργάνωσης, έχουν χρέος να εκπέμψουν μια τόσο ισχυρή πατριωτική, ηθική, μορφωτική και πολιτική ακτινοβολία, ώστε να συνενώσουν γύρω τους με την προσφορά, τη δράση, τις επιλογές και το

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Εκφράζουμε την κατάπληξή μας και τη βαθιά μας απογοήτευση για τις δηλώσεις  δύο πρώην μελών της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής με αναπόδεικτες, αβάσιμες και στην περίπτωσή του κ. Καζάκη τουλάχιστον κακοήθεις τοποθετήσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται ήδη για την κατασυκοφάντηση της Κίνησής μας. 


    Ο κ. Καζάκης απεδείχθη ανάξιος της εμπιστοσύνης τόσο του Μίκη Θεοδωράκη όσο και των προσδοκιών  όλων των μελών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Οι συκοφαντίες επιστρέφονται σ' αυτούς που τις εκτόξευσαν. Δυστυχώς απεδείχθη ότι η συνάντησή του με την Κίνησή μας ήταν απλώς τυχαία.


    Η Επιτροπή Ενημέρωσης

    Σάββατο 9 Απριλίου 2011

    O Μίκης Θεοδωράκης στην Κερατέα 09/04/2011 "ο αγώνας στην ΚΕΡΑΤΕΑ είναι σύμβολο πάλης και αντίστασης " VIDEO

    ο 87άχρονος !  ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗΣ έμπρακτα συμμετείχε σήμερα στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της ΚΕΡΑΤΕΑΣ με την παρουσία του και μας δίνει το παράδειγμα να αγωνιστούμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.
    Βρήκαμε στο διαδίκτυο βίντεο από την παρουσία του στην ΚΕΡΑΤΕΑ  από το www.tsantiri.gr και σας το παρουσιάζουμε.
    ΜΑΖΙ του ήταν και ο

    Δημαρχείο Βούλας Δευτέρα 11 Απριλίου · 7:00 μ.μ. ομιλία του οικονομολόγου - αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη, με θέμα : "η οικονομική κρίση και η αντιμετώπισή της".

    Το κίνημα ανεξάρτητων πολιτών "Σπίθα 3Β" σας καλεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου · 7:00 μ.μ.
    Αίθουσα «Ιωνία», Δημαρχείο Βούλας
    Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18
    για μια ενδιαφέρουσα ομιλία του οικονομολόγου - αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη, με θέμα :

    Δευτέρα, 11 Απριλίου · 6:00 μ.μ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ''

    ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!


    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    ΜΕ ΘΕΜΑ:

    Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

    Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

    Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών καλεί τα μέλη και τους απανταχού φίλους της ανά την ελληνική επικράτεια να παρευρεθούν τη Κυριακή 10/4/2011 και ώρα 15:00 (έναρξη μουσικού μέρους) στο Φεστιβάλ της Κερατέας "KERATEA ART RESISTANCE FESTIVAL".
    Σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών και ο

    Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

    η ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ πάει ΚΕΡΑΤEA

    Η σπίθα μας πήρε στην απόφαση να μετάσχει στο

    Keratea Art Resistance Festival

    KERATEA ART RES1STANCE
    με την φυσική παρουσία των σπιθιστών - σπινθήρων
    και να βοηθήσει στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και των γύρο περιοχών με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε , ενάντια στην ωμή βία του κρατικού μηχανισμού που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να επιβάλει στους κατοίκους την χωματερή μέσα κυριολεκτικά στα σπίτια τους και κατ επέκταση σε όλη την περιοχή που είναι συνάμα και ένα αρχαιολογικό πάρκο. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους είναι απόλυτα δίκαιος. 

    Είναι δίκαιος γιατί: α) η κυβέρνηση έχει καταλύσει στην Κερατέα κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης, υπερασπίζοντας με μανία τα συμφέροντα των

    ψήφισμα 9ου Συνεδρίου για τις Γερμανικές Οφειλές - 3 Απριλίου 2011

    Το 9ο Συνέδριο
    του Εθνικού Συμβουλίου
    για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα


    Διαπιστώνει ότι η Γερμανία εξακολουθεί να οφείλει στην Ελλάδα:


    1. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που άρπαξαν οι δυνάμεις κατοχής
    από τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και από παράνομες ανασκαφές.


    2. Τις επανορθώσεις για τις καταστροφές στις υποδομές κατά τη διάρκεια της
    κατοχής, δηλαδή προς το

    Τρίτη 5 Απριλίου 2011

    ΚΑΛΕΣΜΑ από την ΣΠΙΘΑ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

    Φίλοι και φίλες κάτοικοι των Άνω Πατησίων. Ένας μεγάλος έλληνας που το λέει η καρδιά του ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ πήρε την πρωτοβουλία άναψε μια ΣΠΙΘΑ και κάλεσε όλους τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να στρατευτούμε, ανάβοντας τις δικές μας σπίθες έναν δηλ. αντισ...τασιακό χώρο διαλόγου και κοινής δράσης για την εθνική ανεξαρτησία, την λαική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ισορροπία και την πατριωτική αναγέννηση. Στα πλαίσια αυτά, ξεκινήσαμε την ίδρυση της ΣΠΙΘΑΣ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ και καλούμε όσους αγωνιστές και όλους τους ανεξάρτητους πολίτες των Πατησίων, που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, να ενωθούμε, κρατώντας ο καθένας τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις, σε μία ενιαία απελευθερωτική κίνηση με στόχο να σταματήσουμε με κάθε τρόπο το κακό που συντελείται καθημερινά σε βάρος του λαού μας. 
    Διεύθυνση επικοινωνίας anopatissiaspitha@gmail.com 

    ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : " ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ " 5/4/2011 στον Αντέννα ΑΝΤ1 ( στο Καλημέρα Ελλάδα με τον Γιώργο Παπαδάκη ) όλο τo video


     Μία συνέντευξη-ποταμός

    Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δικός μας Μίκης, ο Μίκης όλης της ΕΛΛΑΔΑΣ. Όταν αποφασίζει να μιλήσει  για την μαύρη κατάσταση στην χώρα μας, αποτέλεσμα των πολιτικών των τελευταίων 60 χρόνων, όπως λέει, τότε λέει αλήθειες που πονάνε.

    "Η παρουσία της Τρόϊκας στην πατρίδα μας είναι παράνομη. Η απόφαση της κυβέρνησης για το Μνημόνιο άκυρη. Το δάνειο που πήραμε δεν πέρασε από τα 3/5 της Βουλής ούτε υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εθνική μας παντοδυναμία καταλύθηκε μόνο με υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου.
    Άλλη τέτοια σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Θα αναγκαστούμε να βγάλουμε στο σφυρί τα εθνικά μας μνημεία Ακρόπολη, Επίδαυρο, Ολυμπία. 100 χιλ. δις εκτίμησαν την Ακρόπολη. Αύριο μπορεί να την πουλήσουν ακόμα και στους

    Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

    Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για το ζήτημα της Κερατέας

    Δ     Η     Λ     Ω     Σ     Η

    Σάββατο 2 Απριλίου 2011

    ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ : ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

    ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    Α΄ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


    ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ   ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 


    ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
    Α) ΚΑΛΟΣΏΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΙΛΩΝ
    Β) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
    Γ) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
    Δ) ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΣΠΙΘΩΝ

    Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ  ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ  ΓΡΑΠΤΕΣ ,ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΣ.
    Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 18, ΤΚ 11362  ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  17.ΟΟ ΜΜ.
    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ( Δ )  ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Α΄ΣΠΙΘΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΗΣ



    Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

    Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

    την 3η Απριλίου 2011 στην Αθήνα το 9ο Συνέδριό του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

    ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
    ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα επιθυμεί την παρουσία σας στο 9ο Συνέδριό του, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 3η Απριλίου 2011 στην Αθήνα (θέατρο «ΑΛΦΑ», οδός Πατησίων 37 και Στουρνάρη 51) και ώρα έναρξης 10 πμ.
    με θέματα: