" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών υποστηρίζει την εκδήλωση-ανοιχτή συγκέντρωση του Πανεπιστημίου Αθηνών που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη την Τρίτη 31 Μαϊου στις 19:00 στα Προπύλαια ενάντια στο Μνημόνιο.

Στη εκδήλωση θα συμμετέχει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Κασιμάτης, ο Κώστας Μπέης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νότης Μαριάς, και ο Κώστας Χρυσόγονος.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών καλεί όλους τους πολίτες της να συμμετάσχουν μαζικά  και ειρηνικά στο συλλαλητήριο.
Είναι προφανές πως οι συγκεντρωμένοι θα σεβαστούν όλους όσοι πραγματοποιούν δικές τους εκδηλώσεις στα Προπύλαια, διότι δεν βρίσκονται σε αντιδικία με κανένα.

Η εκδήλωση της 31ης Μαΐου εντάσσεται στο μεγάλο Κίνημα διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού -  που εκδηλώνεται με τις συγκεντρώσεις σε πλατείες όλης της χώρας,  ενάντια στην υποδούλωση της χώρας   και το ξεπούλημα της περιουσίας  του, ενάντια  στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση που την προωθεί και την εφαρμόζει.


Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - Μίκης Θεοδωράκης 26-5-2011

Χαιρετίζουμε την εντυπωσιακή αφύπνιση της ανεξάρτητης Ελληνικής Νεολαίας και ευχόμαστε να είναι μόνιμη, σταθερή, διαρκής και συνεχώς αυξανόμενη σε ποσότητα και σε ποιότητα. Ποιότητα σημαίνει ότι θα πλουτίζει καθημερινά την ιδεολογική της βάση αφήνοντας πίσω τα κατεστημένα και ξεπερασμένα πολιτικά σχήματα που όλα -είτε ενεργητικά είτε παθητικά- είναι υπεύθυνα για το σημερινό δραματικό εθνικό αδιέξοδο.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών άνοιξε πρώτη πριν από έξι μήνες την προοπτική για μια καινούρια ανεξάρτητη ιδεολογική πορεία. Έθεσε τα θεμέλια για την οριστική και τελεσίδικη έξοδο του Ελληνικού Λαού με στόχο το μετωπικό χτύπημα στην ξένη εξάρτηση και στο πολιτικο-οικονομικό Σύστημα Εξουσίας. Επέλεξε την Τακτική της εξόδου από το Σύστημα προτείνοντας την Στρατηγική της μαχητικής και ειρηνικής παλλαϊκής ενότητας. Συνόψισε σε τρεις Στόχους που θα πρέπει να εμπνέουν την πορεία των ενωμένων Λαών προς τα εμπρός, τις μεθόδους που θα ακολουθήσει και τη μορφή της Λαϊκής Εξουσίας 

που θα οικοδομήσει:  Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση.

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών με την Α΄ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη που θα γίνει στις

ΠΡΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ - Συμβουλευτική Επιτροπή της Κίνησης Aνεξαρτήτων Πολιτών "Σπίθα"

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Τα μέλη της ομάδας συντονισμού, της α' Σπίθας Κέντρου Αθήνας  καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους να δώσουμε και να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας για την μεγάλη ανατροπή.

Με σεβασμό στην οργανωτική αυτονομία του διογκούμενου μεγάλου κινήματος ενάντια στην εθελοδουλία ενάντια στην ξένη εξάρτηση.

Όλες και όλοι στον αγώνα για τη δημοκρατική αναγέννηση της πατρίδας μας για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, Ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ο κάθε τετραγωνικός πόντος αυτή της πατρίδας είναι ποτισμένος με αίμα.  Όπου κι αν σκάψει κανείς θα βρει κόκκαλα ανθρώπων βαφτισμένα στο νάμα της ελευθερίας.

Κανένας δεν μπορεί να  πάρει τούτο το χώμα.  Δεν είναι δικό τους τούτο το χώμα.  Είναι δικό μας!

Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν έχει πλέον καμία ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  από τον ελληνικό λαό.
Την καλούμε να εγκαταλείψει την πολιτική της εξάρτησης.
Οι ευθύνες πλέον θα την  βαρύνουν   προσωπικά.  Είναι καιρός να καταλάβει ότι το τέρας- σύστημα που  την εξέθρεψε τόσα χρόνια είναι ό,τι πιο μισητό για την ελληνική κοινωνία.
  • Να σταματήσει ο πρωθυπουργός της χώρας να πολιτεύεται εν ονόματι των Ελλήνων για ζητήματα που δεν έχει καμία εξουσιοδότηση σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκλέχτηκε.
  • Καλούμε τον Γιώργο Παπανδρέου να απευθυνθεί προς τον ελληνικό λαό, τον μόνο που μπορεί να απαντήσει στα ζητήματα που τον αφορούν.
  • Ας καταλάβει έστω και αυτή την ώρα ότι η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησής του οδηγεί σε εθνική συμφορά.
  • Ας καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους ακρωτηριασμούς ούτε  γεωγραφικά ούτε πολιτικά.
  • Ας ενώσει επιτέλους τις ανησυχίες του με την αγωνία του ελληνικού λαού που θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την Αξιοπρέπεια του.
  • Αν αισθάνεται ότι δεν έχει τη δύναμη να το πράξει τότε να παραιτηθεί. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αθήνα, 26.5.11
Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού της α΄Σπίθας κέντρου Αθήνας

Γιώργος Τσουρούφλης
Αναστασία Βούλγαρη
Γιάννης Κουτσαφτής

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία των «Αγανακτισμένων πολιτών» οι οποίοι απόψε θα διαδηλώσουν ειρηνικά στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων της χώρας μας.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία  των «Αγανακτισμένων πολιτών»   οι οποίοι απόψε θα διαδηλώσουν ειρηνικά στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων της χώρας μας. Οι συγκεντρώσεις αυτές εκφράζουν τη δίκαιη αγανάκτηση του λαού μας εναντίον της κυβέρνησης της τρόικα και του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος,  για την κατοχή της χώρας μας για την άκυρη και παράνομη  υπογραφή του μνημονίου, για τις ζοφερές ημέρες που έφτασαν κιόλας.

Η συγκεντρώσεις αποτελούν μία αυθόρμητη κίνηση των πολιτών της χώρας μακριά από κομματικές οργανώσεις, ομάδες συμφερόντων και ιδεολογικές τοποθετήσεις με συγκλίνουσα την απαίτηση όλων για εθνική κυριαρχία, λαϊκή ανεξαρτησία και πατριωτική αναγέννηση.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συναυλία για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 5 το απόγευμα έως το βράδυ.




ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
το πρώην αεροδρόμιο να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο

Συναυλία για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού


Μουσική εκδήλωση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 5 το απόγευμα έως το βράδυ.
Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που συμμετέχουν είναι:
Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Τζώρτζης, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Κ. Ιωάννου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Λευτέρης Πουλιού, Χρήστος Κωνσταντίνου, Στάθης Δρογώσης, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Βεληβασάκη, Ηλίας Λιούγκος, Λόλεκ, Ηλίας Βαμβακούσης, Δημήτρης Αρναούτης, Χάνομαι γιατί ρεμβάζω, Σπύρος Γραμμένος, Ζακ Στεφάνου, Πάνος Μουζουράκης, Νίκος Πλάτανος και Νεφέλη Κουρή, Ομάδα κρουστών εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ElektroBalkana, Drama Queen, Sun of beach, Lost bodies.
Η συναυλία θα γίνει στον προαύλιο χώρου του γηπέδου μπάσκετ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Πρόσβαση από..

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ οι δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη έξω από το προεδρικό μέγαρο σήμερα 19 - 5 - 2011

Συνάντηση  ευθυνών και καθαρών εξηγήσεων

Συνάντηση με συνταγματική και πολιτική βαρύτητα ήταν αυτή  που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καρόλου Παπούλια, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και τον Γιώργο Κασιμάτη, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης. Οι δύο άντρες κατέθεσαν στον Πρόεδρο υπόμνημα με τις θέσεις της  Κίνησης για την δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου και των Δανειακών Συμβάσεων  και του ζήτησαν να ασκήσει το κύρος  που αντλεί από το Σύνταγμα και τον Ελληνικό Λαό για να  μπορέσει να πείσει την κυβέρνηση ώστε να απαλειφθούν όλες οι Συμβάσεις Δανεισμού, που είναι αντίθετες  προς τις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου και επονείδιστες για τον Ελληνικό  Λαό.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε:
«Εμείς είχαμε καταγγείλει από τον Δεκέμβρη ότι τόσο το Μνημόνιο, όσο και η Δανειακή Σύμβαση είναι συνταγματικά άκυρες. Στο κ Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο αφήσαμε γραπτώς τις απόψεις μας, καταγγείλαμε  την απαράδεκτη παραδοχή του

88 ! ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ Μέχρι τώρα - Κάθε μέρα ανάβει και μία ΣΠΙΘΑ !



ΠΡΟΧΩΡΆΝΕ ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΏΝΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Μίκη Θεοδωράκη  Σε όλη την Ελλάδα

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ πολίτες από όλη την Ελλάδα δηλώνουν ΠΑΡΟΝ στο κάλεσμα της πρώτης σπίθας που άναψε ο ΜΙΚΗς και προσχωρούν  στην Κίνηση.
Έτσι ανάβει η μία ΣΠΙΘΑ μετά την άλλη, σε ρυθμό που όλοι αυτοί που κρύβουν αυτή την προσπάθεια ( ΜΜΕ )  και όσοι επιχειρούν να συκοφαντίσουν την Κίνηση να τρίβουν τα μάτια τους , με την αυθόρμητη ανταπόκριση των πολιτών.
Χιλιάδες  πολίτες έχουν πλέον την δυνατότητα να μάθουν την αλήθεια από χείλη που δεν φοβήθηκαν και δεν συμβιβάστηκαν ποτέ,  μέσα στους μηχανισμούς αλλοτρίωσης και εξάρτησης.
Λαός ενημερωμένος σημαίνει και ΛΑΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών διαθέτει εδώ και καιρό τον χάρτη των ΣΠΙΘΏΝ  σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μπορεί έτσι κάποιος , πατώντας πάνω στην περιοχή που τον ενδιαφέρει να βρει κάποιον εκπρόσωπο της τοπικής ΣΠΙΘΑΣ ώστε να

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ - της Αλίκης Μάτση

ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης

Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».

Του καταλογίζουν «ανομολόγητους χειρισμούς» Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της...

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr

Στις 31 Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού ναυτικού ενάντια στον «Στόλο της Ελευθερίας» που επιχειρούσε να σπάσει τον απάνθρωπο και παράνομο αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας αγωνιστές και ανθρωπιστική βοήθεια. Το αίμα των 9 νεκρών και των τραυματιών, η βία ενάντια στους απαχθέντες επιβάτες του στόλου, μεταξύ των οποίων και 40 συμπολίτες μας,  η παράνομη κράτηση τους και η εξίσου παράνομη απέλασή τους, προκάλεσαν μια αφύπνιση των ευαίσθητων ανθρώπων για το παρατεινόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συνεχίζεται στην Παλαιστίνη. Η βία των σιωνιστών ενάντια σε μια διεθνή αποστολή δεν ήταν παρά η συνέχεια μιας διαρκούς βίας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό: η γη αρπάζεται από τους παράνομους εποικισμούς, η Λωρίδα της Γάζας έχει γίνει πεδίο βολής απαγορευμένων και μη όπλων, οι αντιδράσεις πνίγονται στο αίμα όπως έγινε στις 15 Μάη στη «Νάκμπα», επέτειο της  καταστροφής και ημέρα πένθους των Παλαιστινίων.



Η πολιτική της κυβέρνησης του Ισραήλ δεν είναι μονάχα μια απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για την διεθνή ειρήνη, σε μια περιοχή που βράζει και οι λαοί ξεσηκώνονται ζητώντας ψωμί και ελευθερία. Η θυσία των επιβατών του «στολίσκου της Ελευθερίας» ήταν ένα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... - Μίκης Θεοδωράκης

Αγαπητοί φίλοι,

Έμαθα ότι τα «ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» μου αναρτήθηκαν σε 200 περίπου blogs και σ' αυτά απευθύνομαι σήμερα. Φυσικά δεν περιμένω απάντηση-εκδήλωση ενδιαφέροντος από καμμιά άλλη πλευρά, όπως Κυβέρνηση, Αστυνομία, Βουλευτές κλπ.

Υποθέτω ότι εσείς αντιληφθήκατε τη σοβαρότητα της καταγγελίας μου και γι' αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.

Στις αρχές του 1967 και λίγους μήνες πριν από τη Δικτατορία καταθέσαμε στη Βουλή ο Ηλίας Ηλιού, εγώ και δύο Βουλευτές της Λέσβου εκ μέρους της ΕΔΑ επερώτηση στην τότε Υπηρεσιακή Κυβέρνηση σχετικά με την εμπλοκή του Στρατού στην διάλυση μιας εκδήλωσης της ΕΔΑ στην Μυτιλήνη.

Υπογραμμίσαμε ότι αυτό το νέο στοιχείο, δηλαδή η για πρώτη φορά παρουσία στρατιωτών σε μια καθαρά αστυνομική επιχείρηση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζεται στρατιωτικό πραξικόπημα. Λοιπόν αυτό το νέο στοιχείο κι αυτή την πρώτη φορά είδα σ' αυτήν τη διαφοροποίηση μιας διμοιρίας ΜΑΤ με την εντολή να προκαλέσουν βαρύ τραυματισμό ατόμων και θάνατο.

Πιστεύετε μήπως εσείς ότι μια τέτοια βαριά ευθύνη θα την έπαιρνε ξαφνικά πάνω της επιλεκτικά μόνο αυτή η συγκεκριμένη διμοιρία, της οποίας τα μέλη όλα μαζί αποφάσισαν μόνα τους να αναποδογυρίσουν τις ασπίδες και τα γκλομπς και να αρχίσουν να χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα, με κοινό στόχο τα κεφάλια των διαδηλωτών; Και γιατί μόνο αυτοί και όχι και κάποιοι άλλοι; Δηλαδή τα άγρια ένστικτα, όπως γράφουν πολλοί συντάκτες για να εξηγήσου9ν αυτή την αιφνίδια μεταβολή, έτυχε να εκδηλωθούν ομαδικά μόνο σ' αυτή τη συγκεκριμένη διμοιρία, ενώ όλοι οι άλλοι εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται όπως πριν;

Η άποψή μου είναι ότι για να τολμήσει σήμερα ένας αστυνομικός να αψηφήσει την κατηγορία ενός βαρύτατου τραυματισμού και ενδεχομένως ενός θανάτου, θα πρέπει να έχει κάλυψη από πάρα πολύ ψηλά. Είτε από τον ίδιο τον Υπουργό είτε από κάποιον ισότιμό του, πιθανώς εν αγνοία του Υπουργού. Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η ομιλία του κ. Παπουτσή ευθύς αμέσως μπροστά σε εκατοντάδες βαθμοφόρους ήταν στημένη, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ότι αποτελούσε μιαν έμμεση προειδοποίηση προς αυτούς που αποφάσισαν πίσω απ' την πλάτη του.

Όπως και να ΄χει όμως και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να δούμε σε τι απέβλεπε αυτή η απόφαση. Ποιο είναι δηλαδή αυτό το νέο στοιχείο, που με κάνει να ανησυχώ. Στην περίπτωση που κάποιοι ήθελαν να υπάρξει ένας ή περισσότεροι νεκροί, τότε γνώριζαν ότι θα υπάρχει ριζική αλλαγή στην αντίδραση των πολιτών. Και από πλευράς όγκου και από πλευράς συμπεριφοράς. Γιατί κάθε φορά που πληγώθηκαν οι Έλληνες πολίτες, αντιδρούσανε μαζικά και δυναμικά.

Τοποθετώντας τότε μέσα στα μαζικά συλλαλητήρια μερικές εκατοντάδες προβοκάτορες με εντολή να καίνε, να σπάνε και να τραυματίζουν ακόμα και να σκοτώνουν αστυνομικούς, δημιουργούμε το απαραίτητο σκηνικό για να περάσουμε σε άλλη μορφή διακυβέρνησης.

Αυτό λοιπόν είναι που με κάνει να φοβάμαι γι' αυτή την καινούρια πρώτη φορά.
Και γι' αυτό χαίρομαι που δεν είμαι πια μόνος (όπως περίμενα να είμαι) στην προσπάθειά μου να αναλύσω λογικά, σωστά και υπεύθυνα αυτή την περίεργη συμπεριφορά των ΜΑΤ αλλά είστε κι εσείς και γι' αυτό σας ζητώ να σκύψετε βαθειά πάνω απ' αυτή την υπόθεση πριν την κουκουλώσουν ο φόβος των ενόχων, ο βαθύς ύπνος του πολιτικού κόσμου, η ένοχη συνείδηση των εκπροσώπων του Τύπου και η απελπιστική αδιαφορία της μεγάλης πλειοψηφίας των απλών ανθρώπων.

Όπως και στα 1967 που υπήρχε ακριβώς η ίδια κατάσταση, κανείς από όλους αυτούς -πλην των ενόχων- δεν υποψιαζόταν τι μας περιμένει. Αν και είναι γνωστό ότι κάθε εξουσία, όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο, είναι ικανή να αντιδράσει με τους πιο απίθανους τρόπους. Βοηθήστε με λοιπόν να πιάσουμε αυτή την άκρη του κουβαριού που είναι η «ανάποδη διμοιρία» των ΜΑΤ και να αρχίσουμε να το ξετυλίγουμε για να φτάσουμε στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Πρέπει να ξεκινήσουμε από την ταυτότητα της διμοιρίας και να μάθουμε όλα τα ονόματα. Στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να εξακριβώσουμε από πού ήρθε η διαταγή να γυρίσουν ανάποδα ασπίδες και γκλομπς και να χτυπούν χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Ποιος τους είπε «Κάντε αυτό κι αυτό και είστε απόλυτα καλυμμένοι από πολύ ψηλά». Αν φτάσουμε ως εδώ, θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα...

Σας χαιρετώ



συνέχεια από την δημοσίευση >>>   ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ - Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Για τη Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και τη συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ

Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών

1. Η Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και η Συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ αποτελούν μια ενιαία διεθνή σύμβαση που υπογράφουν η Ελληνική Δημοκρατία, οι 16 χώρες της Ευρωζώνης και (στην τρίτη περίπτωση) και το ΔΝΤ.
2. Με την ενιαία αυτή διεθνή σύμβαση επιβάλλονται οι όροι που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα:
* Παραίτηση από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομιάς και από κάθε άλλη ένσταση
* Παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο
* Παραβίαση θεμελιωδών αρχών της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.

3. Οι συμβάσεις αυτές έπρεπε να κυρωθούν ως

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ - Μίκης Θεοδωράκης


- Πώς προέκυψε η «ανάποδη διμοιρία» των ΜΑΤ, που με πρωτοφανή βία μάς θύμισε άλλες εποχές χτυπώντας με αγριότητα στα κεφάλια των διαδηλωτών προχτές ακόμα, μέσα στο κέντρο της Αθήνας;

- Ποιος τους διέταξε να ξεχωρίσουν βάζοντας τις ασπίδες τους ανάποδα;


- Από πού πήραν τις εντολές και την κάλυψη να χτυπούν αλύπητα με στόχο τον βαρύ τραυματισμό ή ακόμα και τον θάνατο;

- Ποια είναι τα ονόματα του επί κεφαλής και των μελών αυτής της διμοιρίας;

- Πού απέβλεπε αυτή η ακραία ενέργεια και μήπως συνδέεται με την παρουσία της Τρόικα και την προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο Λαός και να σταματήσει να διαδηλώνει;


- Γιατί η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έκανε νύξη για την περίεργη παρουσία αυτής της διμοιρίας θανάτου και του σοβαρότατου τραυματισμού των διαδηλωτών και περιορίστηκε μόνο σε γενικόλογους αφορισμούς αφήνοντας στο απυρόβλητο την Κυβέρνηση;

- Και τέλος η Κυβέρνηση είναι ανεύθυνη μπροστά σ' αυτή τη θεαματική και επικίνδυνη αλλαγή και οπωσδήποτε κατευθυνόμενη συμπεριφορά αυτής της ομάδας των αστυνομικών;






 

 ----------------------------
στη συνέχεια  ο Μίκης έγραψε στίς 16/5/2011 >>> ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... - Μίκης Θεοδωράκης
 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Α.Π. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


ΘΕΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Πολιτική-Στρατηγική-Τακτική της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ Α΄ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ Κ.Α.Π.

Α. ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ
  1. Εξάρτηση (Αμερικανοκρατία 1950-2011)
  2. Σύστημα Εξουσίας= Απόστημα-Αποσύνθεση-Τέλος Ιστορικής Περιόδου
  3. Βασικό αίτημα-Εθνική Ανεξαρτησία
  4. Κ.Α.Π. έξω από το Σύστημα. Λύση = να φύγουν οριστικά Σύστημα και ξένοι
  5. Όπλο: Πανεθνική-Παλλαϊκή Ενότητα
  6. Στόχος: Επαναστατική Κυβέρνηση που με τη δύναμη ΟΛΟΥ του Λαού θα μπορέσει να πει ΟΧΙ σε όλα
  7. Όλα: Δεσμεύσεις εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, Δάνεια, Τόκο
  8. Ανήκουμε στην Ελλάδα-Ισότιμες σχέσεις με Δύση-Ανατολή
  9. Νέο Αμυντικό Δόγμα (Κίνα Ρωσία). Ουδετερότητα.
  10. Λαϊκή Κυριαρχία, Άμεση Δημοκρατία, Πατριωτική Αναγέννηση, Νέο Πρόγραμμα με στόχο την οικονομική αυτάρκεια.

Β.  ΑΝΑΛΥΣΗ

1. ΕΞΑΡΤΗΣΗ.    2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


Πρέπει να εξηγήσουμε αναλυτικά τις μορφές που πήρε η εξάρτηση της χώρας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις Τράπεζες της Ευρώπης στα τελευταία 60 χρόνια (1950-2011) με τελευταίο σταθμό την

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

DEBTOCRACY / ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ ( VIDEO )

Ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ για την κρίση (ελληνική, ευρωπαϊκή, παγκόσμια)...
Μία διαφορετική πρόταση από το "μονόδρομο" που καθημερινά μας υποδεικνύουν... Μία πραγματικά αξιόλογη δουλειά των Άρη Χατζηστεφάνου, Κατερίνας Κιτίδη που όλοι πρέπει να δουν και να διαδόσουν...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

DEBTOCRACY / ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

Ημερίδα για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) την Παρασκευή 20 Μαϊου, 6.30 μ.μ ( ΧΑΡΤΗΣ )

Η Σπίθα Αργυρούπολης – Ελληνικού θέλοντας να συμβάλλει στην κατανόηση της σημαντικότητας της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, οργανώνει Ημερίδα με ομιλητές τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ Θεόδωρο Καρυώτη και τον Δρα Αλέξανδρο Μπουσουλέγκα, Σύμβουλο ΟΗΕ και τ. Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας, Διευθυντής του περιοδικού Επίκαίρα.

Με την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής η Σπίθα Αργυρούπολης – Ελληνικού κάνει μια συγκροτημένη προσπάθεια για να αναπτυχθεί δημόσιος διάλογος και να ενημερωθεί καλύτερα ο Ελληνικός λαός για ένα εθνικά κρίσιμο θέμα.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, Ευελπίδων 18, την Παρασκευή 20 Μαϊου, 6.30 – 8.30 μμ.




Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ «ΕΛ. ΤΥΠΟ»

της  Δ. Σαββοπούλου

1.- Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξή σας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Μ.Θ. Διαβάζω την εφημερίδα σας, για την οποία όμως -λυπάμαι που το λέω- η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών είναι ανύπαρκτη, ενώ ο γερμανικός λ.χ. τύπος την θεωρεί ως την πιο αξιόλογη και αξιόπιστη πολιτική παρουσία στην χώρα μας. Ποια είναι η βασική μας διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα κόμματα που πιθανόν μας κάνει αόρατους και ανύπαρκτους για όλο τα ΜΜΕ; Το ότι εμείς αποκαλύψαμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση -βασικά ο Πρωθυπουργός- είναι οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό-κοινωνικό και εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου και που για πρώτη φορά βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις σχετικά με τον ρόλο του κ. Γιώργου Παπανδρέου (Στρος Καν) που ξεκινά τη νέα του πορεία από την Άνοιξη του 2009 με πρώτο στόχο να μας βάλει στο ΔΝΤ δηλ. τον βασικό μοχλό (με βάση τις ΗΠΑ) αυτής της «διεθνούς πολιτικής» που προανέφερα.
      Από τότε, ως φαίνεται, φρόντιζε με ποια ευκαιρία και ποιο τρόπο θα εφαρμόσει στη χώρα μας τις οικονομικο-κοινωνικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου (Φρήντμαν), σύμφωνα με τις οποίες για να

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Είμαι και θα είμαι πάντα με την πλευρά των αδικημένων και των αδυνάτων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕ 

Η μουσική, η τέχνη, στόχο έχει να ενώνει τους ανθρώπους, να ενώνει τους λαούς αλλά και να θυμίζει.

Το έργο λοιπόν του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Μίκη Θεοδωράκη «Μαουτχάουζεν» είναι ένας ύμνος στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Και αυτό το έργο δεν αλλάζει, δεν λογοκρίνεται.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως «οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού» και ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση, δεν έχουν προκαλέσει μόνον έκπληξη αλλά και βαθιά λύπη, ακριβώς γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο συνδημιουργός αυτού του θαυμάσιου έργου.    


Α Π Α Ν Τ Η Σ Η   Μ Ι Κ Η   Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Α Κ Η



Προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας
Υπ' όψιν κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

Αθήνα, 9.5.2011

 Αγαπητοί φίλοι,

Διάβασα στο διαδίκτυο ανακοίνωσή σας με αφορμή την ματαίωση από την Πρόεδρο του Αυστριακού Κοινοβουλίου εκτέλεσης του έργου μου "Mauthausen" σε ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη κατά την τελετή Μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού. Και θα ήθελα να σας ρωτήσω: Γιατί επιμένετε σώνει και καλά να με κάνετε εχθρό των Εβραίων; Γιατί δεν σας αρέσει η αλήθεια, που με θέλει Άνθρωπο-Σύμβολο στον αγώνα κάθε είδους αντιρατσισμού και φυσικά αντιεβραϊσμού- αντισημιτισμού;

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ γνωρίζουν την

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Γεώργιος Κοντογιώργης ( καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου ) την Δευτέρα 9 Μάιου σε εκδήλωση - συζήτηση της ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑς ( ΧΑΡΤΗΣ )

Δευτέρα 9 Μάιου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ευελπίδων 18, στις 7:00μμ

Η ομάδα πρωτοβουλίας της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών για την ίδρυση σπίθας Κυψέλης Πολυγώνου, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:


«Κρίση του πολιτικούς συστήματος στην Ελλάδα και πως μπορούμε να το αλλάξουμε».


Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Κοντογιώργης.


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες.


Η ομάδα Πρωτοβουλίας 


ΤΗΛ  επικοινωνίας : 6972 403 410




Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Γνωρίζω καλά τι περνάτε. Γνωρίζω τις αγωνίες σας, την οργή σας, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες σας. Γνωρίζω την ανάγκη σας για άμεση αλλαγή, για άμεση  απαλλαγή από το οικονομικό αδιέξοδο και την ανέχεια. Όπως γνωρίζω και την ανάγκη σας να αρθρώσετε πολιτικό λόγο, να εκφράσετε την αγανάκτησή σας, να διαδώσετε στους άλλους τις ιδέες μας...

Είμαι βέβαιος, ότι ο κάθε ένας από σας θέλει να σηκώσει την σημαία της αντίστασης στο σάπιο πολιτικό σύστημα, που επί δεκαετίες προσπαθεί να καταρρακώσει τον πλέον ατίθασο, μαχητικό και ιδεαλιστή λαό, ίσως ολόκληρου του πλανήτη.

Αυτός ο τόπος που ονομάζουμε πατρίδα, έθρεψε γενιές και γενιές ανθρώπων που πλήρωσαν με ιδρώτα, πόνο και αίμα, το δικαίωμα να ζουν σε αυτό τον τόπο αυτοί, τα παιδιά τους και τα

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο κ. Κώστας Μπέης, ομότιμος καθηγητής της Πολιτικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι από σήμερα μέλος  της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη.

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ακολουθεί ENA Αφιερωμα στον Ιακωβο Καμπανελλη, και στις αναμνησεις του απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης, στο Μαουτχαουζεν ( VIDEO )

της Αγγελικής Κώττη
Με αφορμή την αυταρχική απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής Μπάρμπαρα  Πράμερ  να ματαιώσει - λογοκρίνει την παρουσίαση του «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη στην τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού, η Αγγελική Κώττη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» έγραψε:


«Εξοργιστική, απαράδεκτη και προσβλητική είναι η απόφαση της προέδρου της αυστριακής βουλής. Ενός προσώπου που έχει θεσμικό ρόλο στη χώρα του, άρα θα πρέπει να τηρεί μια γραμμή δημοκρατικότητας στις όποιες αποφάσεις και ενέργειές του. Και είναι διπλή η προσβολή, αφού «αγγίζει» και έναν τεθνεώτα, που είχε μαρτυρήσει σε ναζιστικό στρατόπεδο, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη.


Το «Μαουτχάουζεν» έχει σαφείς αναφορές στο δράμα των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης που είχε γράψει τους στίχους, έβλεπε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH (ΤΕΥΧΟΣ 5, ΜΑΪΟΣ 2011)

1. Η πραγματικά συγκλονιστική , ζωντανή συνέντευξή σας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, δημιούργησε τεράστια ερωτηματικά στους πολίτες. Ένα απ΄ αυτά: Πώς είναι δυνατόν τα Μ.Μ.Ε  να είναι «κλειστά» για το Μίκη Θεοδωράκη; Τι προσπαθούν να αποφύγουν; Τι -ενδεχομένως- φοβούνται; Και πως αντιδρά ένας άνθρωπος που αψήφησε τους Γερμανούς και τη χούντα;

Μ.Θ. Από το 1950 έως σήμερα όλοι λένε σε όλους ψέματα στον ελληνικό λαό, ο καθένας φυσικά για τους δικούς του λόγους. Παράλληλα ζούσαμε μέσα σε ένα καθεστώς ουσιαστικής υποτέλειας και οικονομικής εξάρτησης. Επομένως αυτό που φοβούνται οι κρατούντες είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ακριβώς γι' αυτό όπως λέτε κι εσείς αψήφησα τους Γερμανούς και τη Χούντα, γιατί διέθετα δύο στοιχεία που λείπουν σήμερα: Θάρρος και αντικειμενικότητα. Δηλαδή βλέπω και λέω τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, ενώ το Σύστημα και οι Εξουσιαστές κάνουν τα πάντα για να τα κρύψουν από τον λαό μας. Φυσικά στα ερωτήματα που έθεσα κι που θέτω -ερωτήματα ζωτικής σημασίας- δεν πήρα ως τώρα από πουθενά απάντηση, γεγονός που δείχνει τον πανικό των κρατούντων, γιατί για πρώτη φορά ίσως τους έκανα να καταλάβουν ότι παίζουν με τη φωτιά.

2. Η απόφασή σας για τη δημιουργία της «Σπίθας» με τη μορφή της «ειρηνικής επανάστασης» προέρχεται περισσότερο από την φανερή απογοήτευσή σας για τον τρόπο που ασκείται η εξουσία ή από τη δική σας επιθυμία να προσφέρετε «καλές υπηρεσίες»;


Μ.Θ.
Η πολιτική πείρα που απέκτησα συμμετέχοντας από το 1940 ενεργητικά σε όλες τις φάσεις του εθνικού μας βίου, με οδήγησε στην απόφαση να εκθέσω λεπτομερώς τις θέσεις μου σχετικά με την πορεία και τα προβλήματα της χώρας από κάθε άποψη προσθέτοντας και τα δικά μου ιδεολογικά πιστεύω ως προς το Αύριο. Αποφάσισα να τα παρουσιάσω σε πέντε ομιλίες, ώστε η πολιτική μου πρόταση να είναι όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη. Και ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα το γεγονός ότι

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

θέλουμε μουσικούς - τραγουδιστές - τριες ,ηχολήπτες , ηθοποιούς ,ζωγράφους, χορευτές κ.λ.π. για το συγκρότημα "ΣΠΙΘΑ " που ετοιμάζουμε

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΡΑΣΗ ΣΠΙΘΑΣ


«Επειδή, πιστεύω μας είναι ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ένα δημιουργικό αντίβαρο στην κρίση και πόλος έλξης στις γραμμές μας ανθρώπων με πολιτιστικές ανησυχίες γίνεται προσπάθεια για την δημιουργία ενός ευέλικτου μουσικού σχήματος από μέλη των σπιθών. Στόχος είναι, συμφωνώντας σε ένα κοινά αποδεχτό ρεπερτόριο, βασισμένο στο ποιοτικό ελληνικό η το διεθνές τραγούδι, να συνεισφέρουμε στον κοινό αγώνα να γίνουν ευρέως γνωστές οι θέσεις της κίνησης, βοηθώντας τις σπίθες στις γειτονιές τους.

 Όποιο μέλος της σπίθας γνωρίζει κάποιο όργανο, τραγουδάει η έχει κάποιον άλλο τρόπο να βοηθήσει αυτή μας την προσπάθεια θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσει με τον σπίθα Α. ΝΙΚΟΛΑΟΥ στο τηλ.6976.870920

Πρώτη συνάντηση έχει οριστεί η 7-5-11 περιοχή ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ και ώρα 18.00»

Από την Επιτροπή Ενημέρωσης
Ιωάννα Κολοβού

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,       
   

Φαίνεται ότι αυτός ο μήνας θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Με την έλευση της Τρόικα απ' τη μια μεριά  που όπως φάνηκε έρχεται με άγριες διαθέσεις  και με την Κυβέρνηση από την άλλη, η οποία συμπιέζεται ανάμεσα στις εντολές της Τρόικα και τις αντιρρήσεις των δικών της συνδικάτων των ΔΕΚΟ, δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα που μας καλεί να πάρουμε μια θέση ενεργητική. Προς ποια κατεύθυνση;  Με ποιους στόχους; Και ποιες δραστηριότητες;

Μαζί με την Συμβουλευτική Επιτροπή καταλήξαμε στο παρακάτω πλαίσιο θέσεων, που πιστεύουμε ότι προσφέρονται για «ζύμωση» που να οδηγεί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα πρέπει

Αντίο καλέ μας Άνθρωπε

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!»

Ο Μίκης Θεοδωράκης που συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τις Σπίθες της Αττικής, ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του αυτή και είπε τα εξής:

ΕΡ. Μάθαμε ότι πήρατε μέρος στη Διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τους Σπιθιστές σας. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;

Μ.Θ. Να απολογηθώ;

ΕΡ. Προς Θεού... Ξέραμε ότι είστε «άρρωστος»... Είστε 86 χρονών και ξαφνικά σας βλέπουμε σε Διαδήλωση... Δεν είναι φυσικό να απορούμε;

Μ.Θ. Έχετε δίκιο... Πήγα βασικά για δύο λόγους: Πρώτον για να εκφράσω μαζί με όλους τους διαδηλωτές στην αντίθεσή μου στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο
Μνημόνιο και στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους και να βροντοφωνάξω κοιτάζοντας στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη «Ξυπνήστε Έλληνες !».
Και Δεύτερον γιατί με έσπρωξαν οι ιστορικές αναμνήσεις που έκαναν αυτή την επιστροφή μου Συμβολική. Στον ίδιο χώρο ο ίδιος άνθρωπος με διαφορά 67 χρόνια! Τότε στις 3 του Δεκέμβρη του 1944, δεκαεννιά ετών και τώρα Πρωτομαγιά του 2011 στη δύση της ζωής μου... Για τον ίδιο λόγο. Ενάντια στην ξένη Εξάρτηση και στους ντόπιους συνεργάτες τους και τις δύο φορές!
Τότε η ξένη Εξάρτηση (η αγγλική) είχε ένα όνομα: