" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΛΑΕ ΘΥΜΙΣΟΥ - ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ

Σήμερα συντελέστηκε ακόμα μία πράξη κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας και του συντάγματος με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην πλατεία συντάγματος.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για το θέμα των σκηνών στο Σύνταγμα.

Η εισαγγελέας ζήτησε  να ερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο !!  και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.

ΜΕ αυτη λοιπόν την "νόμιμη " δικαιολογία το πρωί στις 4:30'π.μ.  6 διμοιρίες ΜΑΤ  μαζί με την δημοτική αστυνομία πήγαν και ξήλωσαν ότι βρήκαν μπροστά τους στην πλατεία.

Και ερωτώ :

από πότε η ύπαρξη ενός πανό που γράφει ότι θέλουμε ΑΜΜΕΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καθιστά έγκλημα και διαπράττεται  το αδίκημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο ;
Γιατί εγώ ήξερα και ξέρω ότι αυτό είναι ελευθερία στην διακίνηση ιδεών και προβλέπεται και από το υπάρχον Σύνταγμα.


από πότε ένα τραπεζάκι που είναι τοποθετημένα επάνω του φυλλάδια ενημέρωσης και πολιτικού λόγου καθιστά έγκλημα και διαπράττεται  το αδίκημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο ;
Γιατί εγώ ήξερα και ξέρω ότι και αυτό είναι ελευθερία στην διακίνηση ιδεών και προβλέπεται και από το υπάρχον Σύνταγμα.

θα μπορούσα να ρωτάω ώρες για όλα αυτά αλλά η ουσία είναι ΜΙΑ.

έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες Κε ΚΑΜΙΝΗ
ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΆ και από το παρασκήνιο ο Φώτης Κουβελης μαζί με την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου για να κάνετε πράξη το σχέδιο των αφεντικών σας που θέλουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ  δούλο και υποτελή στην νέα τάξη ( βλέπε 4ο Ράιχ ) και που ο Γ.Α Παπανδρέου ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει,  μαζί του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος  και οι άλλοι πραξικοπηματίες. 


ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΣ  γιατί μας δίνεται την ευκαιρία να κάνουμε στις γειτονιές αυτό που κάναμε στις πλατείες. 
ΔΕΝ  το έχετε πάρει ακόμα είδηση αλλά και πάλι δεν πειράζει γιατί όταν θα το πάρετε θα είναι για σας πλέον αργά . 


Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ?      ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ .
προς το παρόν αναπαυθήτε στις δάφνες σας και στην πίστη σας ότι κερδίσατε.


Μανώλης Χατζηδημητρίου
από την ΣΠΊΘΑ 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας





Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μιχάλης Κακογιάννης Michael Cacoyannis ΑΝΤΙΟ ΔΑΣΚΑΛΕ (VIDEO)

Μιχάλης Κακογιάννης (1921 - 2011) - Michael Cacoyannis






Ο γεννημένος Κύπριος, αλλά αυτοπροσδιοριζόμενος Φιλέλλην, ο πατέρας του διασημότερου Έλληνα του Ζορμπά και της διασημότερης Ελληνίδας της Στέλλας, μα περισσότερο, ο σκηνοθέτης που «έβαλε» τον Ευριπίδη στην οθόνη και ταυτόχρονα την Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου έφυγε σήμερα. 25 Ιουλίου 2011.

H εξόδιος ακολουθία για τον Μιχάλη Κακογιάννη θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, (Σκουφά 34), την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, στις 16:00.
Ακολούθως, και μετά από επιθυμία του εκλιπόντος, θα ταφεί στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, "ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα" .
Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1921, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».

Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σήμερα η αληθινή γιορτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τους ανεξάρτητους ΕΛΛΗΝΕΣ στην πλατεία Συντάγματος

το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βρίσκεται εκεί.

ΕΞΩ από την βουλή . ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και σε όλους τους χώρους ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ .
Και μόνο οι  ΕΛΛΗΝΕΣ που λένε ΟΧΙ  στην εξάρτηση  δικαιούνται να γιορτάσουν για μία ακόμα μέρα την Μαζική τους δράση ενάντια στην ψευτοδημοκρατία που "γιόρτασαν" οι παρατρεχάμενοι του σάπιου συστήματος στο προεδρικό μέγαρο το πρωί και που αντιστασιακά σωματεία επί δικτατορίας τους γύρισαν την πλάτη και ενώθηκαν με τον λαό που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥς ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ.

Όλοι αυτοί που βρέθηκαν το πρωί στο προεδρικό μέγαρο είναι για κλάματα.
Αφού ο καθένας ξέρει καλά ότι χωρίς την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού Η δημοκρατία που γιόρτασαν είναι απλώς ένα ακόμα  ξόδεμα  του κοινού ταμείου των Ελλήνων που χρησιμοποιούν μόνοι τους χωρίς την έγκρισή του για να προβάλουν την απάτη  τους ότι είναι εκπρόσωποί του !!!

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ μίλησαν κύριοι και κυρίες όλες αυτές τις μέρες που βρίσκονται στις πλατείες όλης της Ελλάδας και ειδικά στις 15/6/2011 & στις 28-29/ 6/2011 και είπαν το μεγάλο ΟΧΙ σε σας και στα ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΑΣ  που δεν είναι αλλά από την CIA- ΔΝΤ , τα ευρωπαϊκά φερέφωνα τους ΜΕΡΚΕΛ κ.λ.π. που όλοι μαζί εξυπηρετούν τα σχέδια των 10 τραπεζών - της "νέας τάξης " - 4ου Ράιχ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΊ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ , ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ.

Θα  σας πετάξουμε  έξω από τα μέγαρα που χρησιμοποιείτε για τα θελήματα των Αφεντικών σας και όχι για να παλεύετε και να εργάζεστε για το θέλημα των Ελλήνων.


Τοποθεσία: Πλατεία Συντάγματος - Μπροστά από την Βουλή
Ώρα: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 7:00 μ.μ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΡΙ
 
 



σήμερα η αληθινή γιορτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τους ανεξάρτητους ΕΛΛΗΝΕΣ  στην πλατεία Συντάγματος

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

απάντηση στις προβοκάτσιες της εξουσίας

Είδα σε 54 τουλάχιστον post  σε blogs  στο διαδίκτυο την είδηση ότι η σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη πάει να γίνει κόμμα μαζί με πρώην βουλευτές από τον κυβερνητικό μηχανισμό , του έδωσαν μάλιστα και όνομα : ( «Νέα Ελλάδα» το κόμμα περί τον Μίκη )
και επίσης ότι συζητούσε ο Μίκης ακόμα και με τον αρχηγό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτως ώστε να βρει μία λύση για να φτιάξει έναν άλλο σχηματισμό που θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές σε συνεννόηση μαζί του !!!

Έχω να πω τα εξής :

1ο. τα 54 blogs  την 1η ΔΕΚΈΜΒΡΗ  ξέχασαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για την ίδρυση του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ μας και να τους ενημερώνουν έκτοτε για την δραστηριότητα μας . Έτσι οι αναγνώστες τους θα ήξεραν ότι

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ


 


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τη συμφωνία του κ. Χριστόφια σε κάποιας μορφής διαμεσολαβητικό ρόλο του ΟΗΕ στις συνομιλίες απέσπασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά την τρίτη συνάντηση, που είχε στη Γενεύη, με τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τότε που επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες για το κυπριακό. (Βεβαίως ο όρος «εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων» δεν είναι απολύτως ακριβής, στο μέτρο που ο κ. ‘Ερογλου εκλέγεται στην πραγματικότητα από το άθροισμα Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εποίκων).

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν υπό το γενικό «μότο» του «να τελειώνουμε επιτέλους με το κυπριακό» και υπό τη σκιά των δηλώσεων του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ Nτάουνερ, που χαρακτήρισε απογοητευτική την κατάσταση, λέγοντας ότι

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

η αφίσσα μας : οι ΔΟΥΛΕΥΤΕΣ ( Α΄ ΑΘΗΝΩΝ ) της ΤΡΟΪΚΑΣ






πάτα και κατεβασέ την  σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ την

Οι Δουλευτές ( Α' ΑΘΗΝΩΝ )της Τρόϊκας.pdf


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ


Κύριε Πεταλωτή,

Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.

Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος. Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.
Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι' αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

Όπως θεωρώ συνυπεύθυνους και όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.

Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα εθνικά αγαθά απ' αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.

Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ' αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.

Γι' αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.

Βραχάτι, 8.7.2011
Μίκης Θεοδωράκης

φυλάδια από την σπίθα μας - μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα τυπώσετε

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

οι βουλευτές Α' ΑΘΗΝΩΝ που είπαν ΝΑΙ στην ΤΡΟΪΚΑ & ΔΝΤ & στο μαύρο φασισμό του οικονομικού 4ου ΡΑΪΧ και έτσι υποδουλώνουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μας

 οι παρακάτω εκλεγμένοι Βουλευτές της περιοχής μας 

Α' ΑΘΗΝΩΝ από βουλευτές των  Ελλήνων 

ΕΓΙΝΑΝ( δουλευτές της ΤΡΟΪΚΑΣ & του ΔΝΤ )  

ΑΥΤΟΙ και τα τσιράκια τους 

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 

Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για το ιστορικό Μαύρο ΝΑΙ   κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων. 

Είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που  κατατάσσετε ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

αποφάσεις της ΣΠΙΘΑς 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερωτηματολόγιο

Στη συνεδρίαση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς Συζητήσαμε τις προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως ακριβώς διατυπώθηκαν στο ψηφοδέλτιο στην πρώτη πανελλήνια συνδιάσκεψη της κίνησή μας.

Υπήρξε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος που μας έκανε ακόμα ποιο δυνατούς σαν σπιθίτες και ποιο αποφασισμένους να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑς από την εξάρτηση και να εγκαθιδρύσουμε μία γνήσια δημοκρατία που θα διέπεται από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας με ισότητα τόσο σε υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα όλων των πολιτών , όλων των ΕΛΛΉΝΩΝ.

ΣΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ 1 απαντάμε όλοι ΝΑΙ ( Εκφράστηκε από ένα μέλος η επιφύλαξη ότι ο όρος κίνημα μπορεί να παραπέμψει σε παλαιότερες οργανωτικές και κομματικές πρακτικές με αποτέλεσμα την επανάληψή τους , μη μπορώντας να αποφέρει τελικά το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε )

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 2 : απαντάμε ΝΑΙ . Με την προϋπόθεση ότι τα όργανα ( συντονιστικές επιτροπές - επιτροπές πόλης - κεντρική επιτροπή - πολιτικό συμβούλιο ) θα συντονίζουν δράσεις και ο ρόλος τους δεν θα είναι καθοδηγητικός.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 3 : απαντάμε ΟΧΙ

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 4 : απαντάμε ΝΑΙ . Επίσης θα συμφωνούσαμε με όποια ημερομηνία πέρα του Οκτωβρίου που θα συνέβαλε στον ποιο δημιουργικό προσυνεδριακό διάλογο που είναι απαραίτητος να γίνει , και την καλύτερη παρέμβασή μας σαν κίνημα στις εξελίξεις. Μέχρι όμως την 1η Δεκέμβρη.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 5 : απαντάμε ΝΑΙ. Με την προϋπόθεση να συμμετέχουν ενεργά και στην ζωή των σπιθών με την παρουσία τους σε δράσεις και γενικά να γνωρίζουν τους σπιθίτες και να τους ξέρουν και αυτοί. ΟΧΙ δηλαδή να είναι καθ' έδρας.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 6 : απαντάμε ΝΑΙ . Εκφράστηκε και η άποψη που είναι συμπληρωματική να προτείνει Η ΣΠΙΘΑ το μέτωπο αυτό να ονομαστεί : " ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΌ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Φυσικά θέλουμε να ξέρουμε για ποια πρόσωπα και ποιες κινήσεις μιλάμε

Η ΣΠΙΘΑ μας προτείνει να γίνει μία συνδιάσκεψη, το συντομότερο δυνατόν, της περιοχής των ορίων του δήμου Αθηναίων με όλες τις ΣΠΙΘΕς ΚΑΊ ΌΛΟΥς ΤΟΥς ΣΠΙΘΊΤΕς τις περιοχής και με την εποπτεία της Ε.Υ.Α. με στόχο της χάραξης στρατηγικής παρέμβασης από το σύνολο των ΣΠΙΘΩΝ της πόλης μας ώστε να μας εμπιστευτούν περισσότεροι πολίτες και να συνεργαστούν μαζί μας. Θέλουμε την ενότητα και θα εργαστούμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟς ΜΑς και όχι ό οργανωτισμός. Είναι η αντιστασιακή μας δράση και όχι η ακατάσχετη φιλολογία περί άμεσης δημοκρατίας. Είναι η πίστη μας στην Νίκη ενάντια στην εξάρτηση και όχι η ηττοπάθεια στην άποψη του οποιουδήποτε για μας. Είναι τέλος η αφοσίωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά όλων αυτών που πάλεψαν και έδωσαν το αίμα τους πριν από μας για μας και που παίρνοντας την σκυτάλη καλούμαστε ΤΩΡΑ να δικαιώσουμε τον αγώνα τους και τον αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όλης της ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑς μπροστά στον εχθρό της ανθρωπότητας, που προβάλει τώρα με το προσωπείο της παγκόσμιας τάξης έχοντας από κάτω το πρόσωπο του φασισμού, θέλοντας να υποδουλώσει την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλους τους ανθρώπους σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ και όλη την ΓΗ.

Τέλος δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι βοηθήσουμε την Ε.Υ.Α. και τον ίδιο τον ΜΙΚΗ με όλες μας τις δυνάμεις και όπου καλεστούμε θα είμαστε παρόν. Ελπίζουμε να αξιοποιηθούμε από την Ε.Υ.Α. και τον Μίκη στο έπακρο.

Μαζί με την 1η σπίθα Κέντρου Αθήνας θα φροντίσουμε τις επόμενες μέρες να βρούμε σπιθίτες ώστε να ανοίγουμε τα γραφεία μας ΕΡΜΟΥ 7 καθημερινά από τις 9π.μ. έως το βράδυ.

Αθήνα 4-7-2011
ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

PEOPLE FEEL BETRAYED BY ELITES - Ο ΛΑΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΤ

Some people come a day
to the great Yes or the great No.
to say.
Evident immediately anyone who has
ready in mid-Yes, and telling it over
go on price and conviction.

The refuse is not regret. If you asked him again,
not be said again.
But the pay that no - the right - to met throughout his life.

Constantine. P. Kavafis



PEOPLE FEEL BETRAYED BY ELITES

By Dimitris Konstantakopoulos

Published in the German newspaper Handelsblatt, 16.06.2011
As these words are written, hundreds of thousands, probably millions of simple Greek citizens are in the streets of their country. They remain there in spite of the massive use of chemical gas.  The demonstrations are probably the biggest since the collapse of the dictatorship in 1974.

Greeks stay in the streets for very simple reasons. After experiencing one year of “help” from EU, ECB, IMF and their own government, they strongly believe their nation is heading directly to an economic and social catastrophe of epic proportions. They see more and more old people searching for food in dustbins, hospitals and universities bending under the deduction of half of their budgets, more and more shops closed, the state in decomposition, twice as many people committing suicide compared to last year.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι;



Image Αθήνα, 1 Ιουλίου 2011

Image Δελτίο τύπου



Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε σήμερα ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα. Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.



Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.
Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι. 

Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. 


Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

συνάντηση των μελών της Σπίθας του 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 20:00

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα γίνει συνάντηση των μελών της Σπίθας του 1ου διαμερίσματος κέντρου Αθήνας στα γραφεία μας Ερμού 7 !
Παρακαλώ ενημερώστε όσους δεν το γνωρίζουν.



Αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Κατερίνα Χατζηαλεξάνδρου  (γραμματειακή υποστήριξη)

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΝΑΟΥΣΑ 26.6.11 VIDEO

Σύνταγμα -- Πλατεία Αριστοτέλους -- Νάουσα.
Την όμορφη και ιστορική Νάουσα επέλεξε για να μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση «Αγανακτισμένων» (και όχι μόνον) ο Μίκης Θεοδωράκης (Κυριακή 26.6.11). Χωρίς αφίσες «υποδοχής» και ανεμίζοντα κομματικά σημαιάκια.
Την ομιλία του διοργάνωσε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών - Μίκης Θεοδωράκης.
Μετά τους χαιρετισμούς των κ. κ. Ζουράρι, Κασιμάτη και Μαριά, ο Μίκης πήρε τον λόγο για να πει αλήθειες, που ούτε οι πολιτικοί μας μπορούν πλέον να κρύψουν.
«Σπιθιστές» και αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι και αδικημένοι, ωστόσο, περήφανοι Έλληνες επικοινώνησαν για δυο ώρες μαζί του, εμβάθυναν στις αναφορές του κι έφυγαν με ανεβασμένο το ηθικό, αναπτερωμένες ελπίδες και με το κεφάλι ψηλά.
Με τα λόγια του εκτός κειμένου ο Μίκης άγγιξε τις καρδιές. Μίλησε για περηφάνια και πατριωτισμό του Έλληνα-προϋποθέσεις για τον αγώνα και τη δικαίωσή του.
Συγχαρητήρια στους μουσικούς και την θαυμάσια χορωδία που
γλύκαναν την βραδιά και την έκαναν αλησμόνητη.