" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ομιλία συζήτηση στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Πλατεία Κανάρη απέναντι από το ρολόι στις 8μ.μ.


Πρόσκληση
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη
Σας προσκαλεί στην ομιλία – συζήτηση με θέμα : «Τίποτα δεν χάθηκε με τις εκλογές.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ της ΣΠΙΘΑΣ του ΜΙΚΗ για την Αναγέννηση της ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
τι κάνουμε από εδώ και μπρός – ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ»
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ομιλία συζήτηση  στο ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Πλατεία Κανάρη  (ΧΑΡΤΗΣ )   απέναντι από το ρολόι  στις 8μ.μ.


Με ομιλητές τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΑΠ – ΣΠΙΘΑ

 Μανώλη  Χατζηδημητρίου ( Καθηγητής Κλασσικής – Λαϊκής Κιθάρας -μουσικός , BLOGER )
 Γαβριήλ Πελεκίδη ( δικηγόρος – διεθνολόγος )

ΣΠΙΘΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ -  Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΑΛΑΜΙΝΑ τηλ. 6980241041


στο FB >>  https://www.facebook.com/events/416103358428335/




Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Γενική συνελευση της Σπίθας μας την Πέμπτη 21 Ιουνίου

Γενική συνέλευση της
 Σπίθας 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνέλευση της Σπίθας μας Με συμμετοχή της Σπίθας Γαλατσίου

Η συνέλευση θα γίνει στις 7 μ.μ. την Πέμπτη 21 Ιουνίου Αγίας Γλυκερίας 26 στο Γαλάτσι Χάρτης

Ημερήσια διάταξη


1ον καλωσόρισμα καινούργιων μελών 

2ον προγραμματισμός των επόμενων 15 - 20  ημερών για δράσεις 
προτάσεις συντονιστικού για τέσσερις  εκδηλώσεις ( ΠΕΙΡΑΙΑ , ΓΑΛΑΤΣΙ , ΑΧΑΡΝΕΣ , Νέα ΣΜΎΡΝΗ  ) , οργάνωση συνεργείων αφισοκόλλησης , μοιράσματος φυλλαδίων , τραπεζάκι ενημέρωσης , ντουντούκα , οργάνωση υλικοτεχνικής υποστήριξης ( φυλλάδια , μικροφωνική , κουτί οικονομικής συνεισφοράς - υποστήριξης , οπτικοακουστικά μέσα  κλπ )  

3ον  συνδρομές - οικονομικά 

4ον Ενημέρωση για τις δραστηριότητες Αλληλεγγύης και προγραμματισμός 

5ον Πολιτικές εξελίξεις και επιστολή Μίκη Θεοδωράκη
Συνεχίζουμε έξω από το σύστημα και οργανώνουμε την ΣΠΙΘΑ
συζήτηση : ζύμωση εκτιμήσεις , προτάσεις , καταγραφή απόψεων 
( να θυμίσουμε ότι το Σαββατοκύριακο θα γίνει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη και περιμένουμε τα αποτελέσματα της για να υποστηρίξουμε τις όποιες προτάσεις της )

6ον άλλες προτάσεις 
-------------------


http://www.spitha-kap.gr/el/sparksarea/?nid=2621

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

( πριν από λίγο ) Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη για τίς εκλογές : Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Πρίν από λίγο ο Μίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΧΕΙ  ΟΔΗΓΗΘΕΙ  ΣΕ  ΑΔΙΕΞΟΔΟ


Ο Ελληνικός λαός έχει προ πολλού εισέλθει σε ένα στάδιο ασφυξίας, που γιγαντώθηκε μετά το πέρας των εκλογών και που κάθε μέρα θα αυξάνει σε σημείο όπου οι αντιδράσεις του θα γίνονται δραματικές και ανεξέλεγκτες. Οι τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες-διαμαρτυρίες θα υπερδιπλασιαστούν και σύντομα θα έλθει η ώρα που θα σκοτώνει ο ένας τον άλλο…

 Η βασική αιτία γι’ αυτήν την τραγική εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στις επιθυμίες και τη θέληση του ελληνικού λαού αφ’ ενός και τους κομματικούς του εκπροσώπους αφ’ ετέρου.  Αυτή η αναντιστοιχία οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι ο παραμορφωτικός εκλογικός νόμος που προσφέρει την κυβερνητική εξουσία σε κόμματα μειοψηφίας καταδικασμένα από την ψήφο του λαού. Άλλος επίσης βασικός λόγος είναι το ότι ο κοινωνικός προοδευτικός χώρος έχει εξουδετερωθεί λόγω του αλληλοσπαραγμού των ηγεσιών των κομμάτων της Αριστεράς. Και βεβαίως η αδυναμία δημιουργίας ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου που να αντιστοιχεί και να εκφράζει την καθαρή εντολή του λαού για την

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΜΈΝΗ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ» ΤΩΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ - του Γιώργου Κασιμάτη

 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΜΈΝΗ «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ» ΤΩΝ «ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ - του Γιώργου Κασιμάτη

1. Από τότε που υποστηρίχθηκε η δυνατότητα στάσης πληρωμών και επαναδιαπραγμάτευσης σε νέες βάσεις των δανειακών συμβάσεων, ξεκίνησε μια εκστρατεία αρχικά σιωπής (αγνόησης) και στη συνέχεια, κατασυκοφάντησης του θεσμού. Υποστηρίχτηκε το αδιανόητο μιας τέτοιας κίνησης, ακόμη και ως σκέψης: άλλοτε με κραυγές, άλλοτε με τους γνωστούς εκβιασμούς  της καταστροφής (άμεση επιστροφή στη χρεοκοπία ή στη δραχμή κ.λπ.), άλλοτε με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό της αθέτησης της υπογραφής (ακόμη και με τον υβριστικό χαρακτηρισμό του «μπαταχτσή») και άλλοτε με «σοβαρές» δήθεν παραινέσεις αποτροπής («για το Θεό, μη φτάσει η Ελλάδα στο κατάντημα άρνησης της υπογραφής της»). Για να δειχτεί ότι όλα αυτά είναι ψεύτικα, είναι χρήσιμη, νομίζω, μια σωστή πληροφόρηση πάνω σ' αυτό το ζήτημα.

Από πολύ παλιά είχε διαμορφωθεί στο πλαίσιο του δημοσίου διεθνούς δικαίου η αρχή ότι κάθε κράτος έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει οικονομικά πρώτα την άμυνά του και τις βασικές ανάγκες επιβίωσης του λαού του (κατώτατο όριο αξιόπρεπους διαβίωσης, εκτεταμένη ανεργία, κοινωνική περίθαλψη, δημόσια εκπαίδευση κ.λπ.) και μετά να εκπληρώνει τις δανειακές ή άλλες οικονομικές

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αυτοκτονήστε τους !




Με προηγούμενο άρθρο μου πρότεινα στους Αρχηγούς των κομμάτων που κυβέρνησαν το τελευταίο διάστημα ενωμένοι ενάντια στον λαό  να κάνουν χαρακίρι ως την μόνη πράξη που τους απομένει να σώσουν την τιμή τους και την αξιοπρέπειά τους. Δυστυχώς δεν με άκουσαν.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έδειξαν ότι εμείς, ο λαός , είμαστε έτοιμοι να περάσουμε σε μία νέα εποχή και να σηκωθούμε  λίγο ψηλότερα για να δούμε τις αμυγδαλιές να ανθίζουν και την θάλασσα να κυματίζει  όπως λέει και το τραγούδι.

Το τι ακολούθησε είναι πλέον γνωστό σε όλους μας. Τα οργανωμένα συμφέροντα που σκοπό τους είχαν και έχουν να ξεπουλήσουν κομμάτι κομμάτι τον εθνικό - δημόσιο αλλά από ότι φαίνεται και

VIDEO - Βεβήλωση μνημείου Δ. Χριστούλα στην συγκέντρωση της ΝΔ


Σύνταγμα 15.6.2012 - Κεντρική προεκλογική ομιλία του Σαμαρά
Με το πέρας της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ κάποιοι βεβήλωσαν το μνημείο του Δημήτρη Χριστούλα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που αυτοκτόνησε επί της πλατείας Συντάγματος.



 Δείτε επίσης: περιήγηση μέσα στην συγκέντρωση και πόσος κόσμος ήταν!!!
http://www.youtube.com/watch?v=T6K7MgVerZk
και ψηφοφόρο της ΝΔ λέει ότι η Ελλάδα χρωστάει στο ΠΑΣΟΚ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=8RrH19jJA5E

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Mια μέρα σαν σήμερα στις 8 Ιουνίου 1963 Ιδρύεται η Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης (Δ.Κ.Ν.Γ.Λ) με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη.


Mια μέρα σαν σήμερα στις 8 Ιουνίου 1963 Ιδρύεται η Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης (Δ.Κ.Ν.Γ.Λ) με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη.

Την πρόταση έκανε ο Θεοδωράκης. Απευθυνόμενος προς τους νεολαίους, τους είπε: Ακούστε παιδιά, αυτές τις ώρες πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να τιμήσουμε τον Λαμπράκη κάνοντας μια νεολαία με το όνομά του.

Έτσι ο Μίκης Θεοδωράκης και είκοσι Έλληνες επιστήμονες, καλλιτέχνες, εργάτες, φοιτητές και δημοσιογράφοι ιδρύουν το Κίνημα Νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης» (ΔΚΝΓΛ). Εκλέγεται πρόεδρος, και ξεκινά μια πολιτική και πολιτιστική εκστρατεία. Ιδρύονται πολιτιστικές λέσχες σε όλη την Ελλάδα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1964, 15 μήνες αργότερα, προκύπτει η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη από τη συγχώνευση της Νεολαίας της ΕΔΑ και της ΔΚΝΓΛ.
Στο ιδρυτικό συνέδριο της ΔΝΛ που γίνεται το 1965 η ΔΝΛ είναι πλέον η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση νεολαίας μετά την ΕΠΟΝ. Στις 15 του Μάρτη πραγματοποιεί το Α' ιδρυτικό συνέδριο. Πρώτος πρόεδρος της ΔΝΛ εκλέγεται ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη θεωρείται πρόγονος της πολιτικής νεολαίας Ρήγας Φεραίος, αλλά και της ΚΝΕ.

Επίσης η συνέχειά της είναι η σημερινή ΣΠΙΘΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΦΑΣΙΣΜΟΣ LIVE - ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ




Το εγχώριο πρόσωπο του φασισμού πρόβαλε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση  αυτή τη φορά την αποτρόπαιη μορφή του.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών καταδικάζει με κάθε τρόπο την πράξη αυτή της χειροδικίας του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής  εναντίον δύο υποψηφίων βουλευτών.

Οι συνεχείς φασιστικές επιθέσεις του Συστήματος εναντίον ανέργων, αρρώστων, παιδιών και όλων των Ελλήνων, πλέον βρήκαν έδαφος και νομιμοποίηση και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Η αναλγησία του Συστήματος ,η αλαζονεία , η διαφθορά και η ατιμωρησία γεννούν τελικά τέτοια φαινόμενα.

Η ακραία αυτή πράξη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη  εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ  σήμερα το πρωί, καταδεικνύει ότι όλα αυτά τα σκουλήκια που ψυχορραγούν μέσα στα απόνερα  που άφησε ο γερμανικός ναζισμός του περασμένου αιώνα αλλά και τα ευρωπαϊκά φασιστικά κόμματα του τωρινού, επιμένουν να χτυπούν την ελληνική κοινωνία χωρίς να κρατούν ούτε καν τους τύπους.

Ένα πράγμα θα πρέπει να κρατήσουμε από το σημερινό περιστατικό που έτσι κι αλλιώς θα πάρει το δρόμο των ποινικών δικαστηρίων: ότι θα πρέπει να γρηγορούμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση. Η πατρίδα μας δεν είναι πρόσφορο έδαφος για να βλαστήσει και να αναπτυχθεί ο φασισμός, όποιο κι αν είναι το πρόσωπό του. Στο χέρι μας είναι να τον απομονώσουμε.

Γραφείο Τύπου ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ
http://www.spitha-kap.gr/el/news/?nid=2585

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δράση της Σπιθας Στην ΠΛΑΤΕΙΑ Αγίων Αναργύρων την Παρασκευή 8/6/2012 ( Χάρτης )

Η Σπιθα 1oυ διαμερισματος κέντρου Αθηνας σας προσκαλεί στη δράση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την σπίθα Κουκακίου Νεου κόσμου & τους πυρήνες ΔΥΤΙΚΩΝ Συνοικιών την Παρασκευή 8/6/2012 στη Πλατεία Aγίων Αναργύρων - Αγιοι Ανάργυροι  και ώρα 20:30.

 Θα προβληθούν video τα οποία αναφέρονται στην τρομοκρατία που επιβάλλεται στον Ελληνικό λαό από το σύστημα εξουσίας καθώς και στους τρόπους αντίδρασης.

Επιπλέον, θα μοιραστούν στους ενδιαφερόμενους ψηφιακοί δίσκοι με τα video και ενημερωτικά φυλλάδια.




Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

του Μίκη Θεοδωράκη - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ότι η πρώτη πράξη της νέας Κυβέρνησης θα είναι η ρητή καταγγελία του Μνημονίου από τη νέα ελληνική Βουλή.

Ποια όμως υπήρξαν τα αντίπαλα καταιγιστικά σχόλια που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη, τα οποία εστιάστηκαν αποκλειστικά στο οικονομικό μέρος που φυσικά συνίσταται σε επαχθείς αποικιακούς και εξευτελιστικούς όρους, που όχι μόνο μας εξοντώνουν οικονομικά και κοινωνικά αλλά συγχρόνως μας προσβάλλουν βαθύτατα ως λαό και μας περιφρονούν ως ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος.

Παρέλειψε όμως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τον κύριο, τον μέγιστο, τον βασικό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να καταγγελθεί αυτό το επαίσχυντο Μνημόνιο. Και αυτός είναι η επανάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας!

Και διερωτώμαι: πώς είναι δυνατόν να ξέχασαν ομαδικά όλοι οι σημαίνοντες Έλληνες (κόμματα, τύπος, συνδικάτα, ενώσεις), ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε στους δανειστές μας το

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟ.ΣΥ. ΤΟΥ Κ.Α.Π. ΤΗΣ 2.6.2012


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟ.ΣΥ. ΤΟΥ Κ.Α.Π. ΤΗΣ 2.6.2012

Σήμερα 2 Ιουνίου του 2012 συνήλθε το Πολιτικό Συμβούλιο (ΠΟ.ΣΥ.) του Κ.Α.Π. στα γραφεία του Κινήματος. Ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τα νέα μέλη του ΠΟ.ΣΥ. που στο εξής θα ονομάζεται Κεντρική Επιτροπή, καθώς και τη σύνθεση της Γραμματείας.

Ο Μιχάλης Πατσίκας επελέγη ως ο νέος Γενικός Γραμματέας του Κ.Α.Π.. Παράλληλα ο Μ. Θεοδωράκης πρότεινε τη σύσταση και την σύνθεση των Επιτροπών 
  1. Πολιτικής Ανάλυσης, 
  2. Οργάνωσης,
  3. Ιδεολογίας,
  4. Οικονομικών,
  5. Δημοσίων Σχέσεων-Τύπου,
  6. Αλληλεγγύης και
  7. Πολιτισμού.

Αυτό το νέο καθοδηγητικό σχήμα έχει σκοπό να καλύψει ενεργητικά το μεταβατικό στάδιο που μας επιβάλανε τόσο οι συνθήκες όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οργάνωσή μας ως το Συνέδριο, που προτείνουμε να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Μαζί με την ανακοίνωση των ονομάτων ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα καθήκοντα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, της Γραμματείας, του Γεν. Γραμματέα και των Σπιθών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι προτίθεται να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις σ' αυτό το κρίσιμο στάδιο διατηρώντας τον τίτλο και τον ρόλο του Ιδρυτή του Κ.Α.Π. και ζήτησε από όλα τα μέλη του Κινήματος να

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

εκδήλωση στην ΚΥΨΕΛΗ " Εκλογές - ο Αγώνας κατά των Αντισυνταγματικών δανειακών συμβάσεων - Μνημονίων συνεχίζεται "

Η ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ σε συνεργασία με την ΣΠΙΘΑ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  διοργανώνουν στην ΚΥΨΕΛΗ εκδήλωση με θέμα " Εκλογές - ο Αγώνας κατά των Αντισυνταγματικών δανειακών συμβάσεων - Μνημονίων συνεχίζεται "

θα προβληθεί σχετική ταινία - ντοκιμαντέρ και θα γίνει συζήτηση.

ΟΛΟΙ  στις 20:30' σήμερα 1η ΙΟΥΝΙΟΥ στο θεατράκι της Φωκίωνος Νεγρη & Σκυρου