" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

VIDEO - Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.- ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 25 - 1 - 2013


Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ και θα ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.......

Προς του απεργούς του Μετρό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη

http://www.spitha-kap.gr/el/kap/news/?nid=3972

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,
Ο Μίκης Θεοδωράκης  χαιρετίζει τον αγώνα σας!

Η Σπίθα δηλώνει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα σας και βρίσκεται στο πλευρό σας.

Καταδικάζουμε την παράνομη και αντισυνταγματική επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό! Καταδικάζουμε τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Η Τροϊκανική τρικομματική κυβέρνηση, που υπηρετεί τα βρώμικα συμφέροντα του ΔΝΤ και της

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Μίκης Θεοδωράκης

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Μίκης Θεοδωράκης
Συμπεράσματα από τη δράση μου ως Βουλευτή της Β' Πειραιώς, 1964-1967

Ένα εμπνευσμένο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο τον Δεκέμβρη του 1968,  παραμένει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Αναφέρεται στον τρόπο οργάνωσης των Λαϊκών Επιτροπών και δίνει πολλές πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο συγκρότησης και δράσης τους.

Σας το παραθέτουμε έχοντας την βεβαιότητα ότι θα  βοηθήσει σημαντικά όλες τις Σπίθες για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς τους και στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της δράσης τους.


Ζάτουνα, 27 Δεκεμβρίου 1968

1) Η Λαϊκή Επιτροπή (ΛΕ) χτίζεται επάνω σε κάθε τοπικό-ειδικό πρόβλημα. Στο χωριό, στη συνοικία στον κλάδο, στο σχολείο κ.λπ. Υπάρχουν τρία στάδια για το χτίσιμο και την ανάπτυξή της:
α)μελέτη του προβλήματος
β) μελέτη και προβολή όλων των δυνατών, άμεσων και απώτερων λύσεων
γ) μαζικοποίηση της Επιτροπής, κινητοποιήσεις ενδιαφερομένων.

Σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί ο πρωτοπόρος αγωνιστής: ......

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο - 19 Ιανουαρίου: Αθήνα, πόλη αντιφασιστική

Ανακοίνωση 

Η ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας ενώνει τη φωνή της σήμερα με όλες εκείνες τις δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στην άνοδο του φασισιστικού - νεοναζιστικού φαινομένου.
Η Σπίθα μας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο στην ΟΜΟΝΙΑ ,  στην μεγάλη συναυλία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και καλεί όλο τον Λαό να συμμετάσχει ειρηνικά. Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη από την ίδρυση του παλεύει για μια Ελλάδα χωρίς Ξένους προστάτες , Εθνικά Ανεξάρτητη , Λαϊκά Κυρίαρχη και Πατριωτικά Αναγεννημένη.
Η άνοδος του φασισμού τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως συνδέεται άμεσα με τα σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης που προσπαθούν να επιβάλουν.
Σήμερα η βασική αντίθεση βρίσκεται ανάμεσα στο σύνολο των Λαών της Ευρώπης και των δυνάμεων που εκπροσωπούν και στοχεύουν στην παγκόσμια επικράτηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης με κέντρο μια σειρά τεράστιες Τράπεζες, όπως οι Ροκφέλερ-Ρότσιλντ και Γκόλντμαν-Ζάξ με παραρτήματα όπως η Ντόϋτσε Μπανκ και η Τράπεζα της Ευρώπης, με «Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (με Πρόεδρο τον Χένρυ Κίσσινγκερ.) και τους δορυφόρους της ΔΝΤ, Οργανισμός Διεθνούς Εμπορίου και με όργανα όπως λ.χ. τη Σχολή Σικάγου (Φρήντμαν). [Βλ. τις αποκαλύψεις της Ναομι Κλάϊν στο βιβλίο της «Σοκ και Δέος»].

 Οι συνεχείς φασιστικές επιθέσεις του Συστήματος εναντίον ανέργων, αρρώστων, παιδιών και όλων των Ελλήνων, πλέον βρήκαν έδαφος και "νομιμοποίηση" στο "κομμα" της Χρυσής Αυγής .  Όλα αυτά τα σκουλήκια που ψυχορραγούν μέσα στα απόνερα  που άφησε ο γερμανικός ναζισμός του περασμένου αιώνα αλλά και τα ευρωπαϊκά φασιστικά κόμματα του τωρινού, επιμένουν να χτυπούν την ελληνική κοινωνία χωρίς να κρατούν ούτε καν τους τύπους.  Θα πρέπει να γρηγορούμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση. Η πατρίδα μας δεν είναι πρόσφορο έδαφος για να βλαστήσει και να αναπτυχθεί ο φασισμός, όποιο κι αν είναι το πρόσωπό του. Στο χέρι μας είναι να τον απομονώσουμε.

Είναι ανάγκη λοιπόν ο κάθε λαός να κατορθώσει να αντιτάξει το σύνολο των δυνάμεων που διαθέτει. Παράδοση, ιστορία, επιστήμη, τέχνη, πολιτισμός, εθνικός πλούτος και αναπτυξιακές δυνατότητες. Να απομονώσει τις δυνάμεις που υπηρετούν είτε επιμένουν να αγνοούν τον κίνδυνο από την επίθεση του νέου Ολοκληρωτισμού. Όλες οι υγιείς δυνάμεις χρειάζεται να βαθύνουν την ενότητα του Λαού και να τον οδηγήσουν  ολοένα σε πιο ψηλά επίπεδα ισχύος και αποφασιστικότητας προβάλλοντας συνάμα το σχέδιο μιας νέας κοινωνίας στα πλαίσια μιας ολοκληρωτικά ελεύθερης Πατρίδας.

Φυσικά η δημιουργία ενός ενιαίου Μετώπου Αντίστασης των Λαών της Ευρώπης θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική ήττα των δυνάμεων της καταστροφικής εισβολής και στη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών, της Ειρήνης και της Προόδου. Της οποίας η δύναμη και ακτινοβολία θα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε διεθνή κλίμακα.


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Video - Η ομιλία του Περικλή Νεάρχου στην Κυψέλη 14 - 1 - 2013

Περικλής Νεάρχου : " Σε τέτοιες δύσκολες περιόδους αυτό που επείγει δεν είναι να θέλεις να κάνεις το καθήκον σου πρέπει και να ξέρεις ποιο είναι αυτό το καθήκον " 

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως η Σπίθα μας, 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας, σε συνεργασία και με τις Σπίθες : πλατεία Συντάγματος , Γαλατσίου , μελών από την σπίθα κέντρου Αθήνας και φίλους του κινήματος, καλέσαμε τον πρέσβη Περικλή Νεάρχου στην Κυψέλη .

Η προσέλευση αρκετών κατοίκων της Κυψέλης που καιρό τώρα παρακολουθούν τις δραστηριότητες του ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ  και ενδιαφέρονται να μετάσχουν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την ξένη κατοχή που επιβλήθηκε μέσα από τις δανειακές συμβάσεις και τα αντισυνταγματικά μνημόνια, υπήρξε ενθαρρυντική για τον αγώνα όλων μας.

Η ομιλία του Περικλή Νεάρχου με θέμα : " Ελλάδα , Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση (Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση και ΑΝΑΠΤΥΞΗ ) " μας έκανε σοφότερους και τον ευχαριστούμε για όλα.


Η Σπίθα 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας μαζί με όλο το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  του Αγωνιστή Πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αφυπνίσουμε τον Ελληνικό Λαό και να τον στηρίξουμε με

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 240 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 240 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

DOWNLOADS
ΦΕΚ 240 (60_fek_240.pdf 628,6 kb)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 14/1/2013 ψηφίζεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (επισυνάπτεται το αντίστοιχο ΦΕΚ 240 της 12ης Δεκεμβρίου του 2012) η οποία παραχωρεί την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, η Εθνική Κυριαρχία ενός κράτους εκχωρείται και παραδίδεται μονάχα έπειτα από στρατιωτική ήττα, την οποία το κράτος μας δεν έχει υποστεί, απ’ την στιγμή που τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο.
Κάθε κυβέρνηση ‘‘έχει δικαίωμα’’ να κάνει λάθη σε επί μέρους ζητήματα εσωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Κάθε κυβέρνηση ‘‘έχει το δικαίωμα’’ ακόμα και να αποτύχει στην άσκηση αυτών των πολιτικών.
Καμία κυβέρνηση όμως και κανένας λαός δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα, για κανένα λόγο, να εκχωρήσει και να παραδώσει την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας.
Με βάσει τα παραπάνω θεωρούμε την επικείμενη πράξη ψήφισης του νομοθετικού περιεχομένου που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας, ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ.
Καταγγέλλουμε την τωρινή τρικομματική κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κυβέρνησαν την χώρα απ’ τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ και Εθνικά μειοδοτικές.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  –  ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη δεσμεύεται ότι θα κάνει το καθήκον του απέναντι στον Ελληνικό λαό και την Πατρίδα ώστε να ανακτηθεί η Εθνική Κυριαρχία. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στον προδομένο από τα αστικά και μη κόμματα, Ελληνικό λαό, ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.

Γραφείο Τύπου
Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ
13.01.2013

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 14 Γενάρη ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ στην ΚΥΨΕΛΗ


Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση  (Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση και ΑΝΑΠΤΥΞΗ )



η Σ Π Ι Θ Α  1ου διαμερίσματος  Κέντρου Αθήνας  Του  Μίκη  Θεοδωράκη
 σε προσκαλεί Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ  6 μ.μ.
Στου ΣΤΡΆΤΟΥ (ΚΑΦΕΝΕΙΟ) 


Ομιλία - συζήτηση Με τον Πρέσβη
ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ


με θέμα : Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση  
(Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση
 και ΑΝΑΠΤΥΞΗ )


Πληροφορίες : Σπίθα 1ου δ Κέντρο Αθήνας 
Τηλ. 6980548748  - 6972531319
ΓΡΑΦΕΙΑ της Σπίθας 1ου δ. Κέντρο Αθήνας,  Μαυρομιχάλη & Τσιμισκή Εξάρχεια

Κεντρικά γραφεία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ , Απόλλωνος 12 Πλάκα  

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως η Σπίθα μας σε συνεργασία και με τις
 Σπίθες : πλατεία Συντάγματος , Γαλατσίου , μελών από την σπίθα κέντρου Αθήνας και φίλους του κινήματος,  καλέσαμε τον πρέσβη Περικλή Νεάρχου
( δείτε εδώ από την  αρθρογραφία του >>> 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6  )  να μας διαφωτίσει για όλα.
 Πώς συνδέονται άραγε τα μνημόνια που εφαρμόζονται εδώ με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου,  με την ( λαθρο ) μετανάστευση , με τον ορυκτό μας πλούτο ( πολλά ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ) , με το