" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Περικλής Νεάρχου (Πρέσβυς ε.τ.) Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Ρόλο Αντι-Παπαδόπουλου
και Δεξιού Χριστόφια

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν διέψευσε, δυστυχώς, τον παλιό εαυτό του του φανατικού υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν, το 2004. Δέκα χρόνια μετά,  έρχεται να διαψεύσει, αντιθέτως, από όσα έλεγε και υποσχόταν για να εκλεγεί Πρόεδρος, αποστασιοποιούμενος από το σχέδιο Ανάν και διακηρύσσοντας ότι θα σεβασθεί τη γνώμη που εξέφρασε ο λαός στο δημοψήφισμα. Εξελέγη Πρόεδρος γιατί τον κατέστησε εκλέξιμο η πολιτική του προκατόχου του Δημήτρη Χριστόφια, που άφησε πίσω της ερείπια και προετοίμασε το δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις.
Το κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο συμφώνησε, δεν είναι ένα απλό ανακοινωθέν για την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών. Είναι ένα περίγραμμα της σχεδιαζόμενης «λύσεως», στο οποίο περιλαμβάνονται υποχωρήσεις της Ελληνικής πλευράς, πριν την έναρξη ακόμη των διαπραγματεύσεων, πάνω σε όλα σχεδόν τα επίμαχα θέματα, που χώριζαν τις δύο πλευρές.
Ο Κύπριος Πρόεδρος, ακολουθώντας την ίδια τακτική, που ακολούθησε και στις εκλογές, προσπαθεί να παραπλανήσει τον Κυπριακό λαό ότι δήθεν έχουν κατοχυρωθεί η ενιαία κυριαρχία, η ενιαία ιθαγένεια και η ενιαία διεθνής προσωπικότητα, που η Ελληνική πλευρά έθετε ως κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις. Προσπαθεί επίσης να συσκοτίσει το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος και να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι έπεται η διαπραγμάτευση και ότι η ουσία των πραγμάτων δεν έχει προκριθεί με τις παραμέτρους που έχουν συμφωνηθεί.
Η αλήθεια, όμως είναι, δυστυχώς, πολύ διαφορετική και φέρνει την Κύπρο στο χείλος της καταστροφής. Μόνη ελπίδα πλέον είναι η απόρριψη της «λύσεως» στο προβλεπόμενο δημοψήφισμα. Ακόμη όμως και τότε η ζημιά που θα έχει υποστεί το εθνικό θέμα θα είναι ανεπανόρθωτη. Η Ελληνική πλευρά θα έχει ήδη αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, υπό την προϋπόθεση κάποιων εδαφικών αλλαγών, για τις οποίες δεν γίνεται, άλλωστε, κανένας λόγος στο κοινό ανακοινωθέν, ως επικράτεια περίπου των Τουρκοκυπρίων, με θεμιτό δικαίωμα χωριστής κυριαρχίας, χωριστής ιθαγένειας, χωριστής ταυτότητας και «ακεραιότητας» ακόμη, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν. Η ζημία επίσης θα είναι πολύ μεγάλη, ακόμη και αν δεν ευοδωθούν οι νέες διαπραγματεύσεις και οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Η Τουρκική αδιαλλαξία έσωσε πολλές φορές την Ελληνική πλευρά από τα λάθη της. Τη φορά όμως αυτή, η Τουρκική πλευρά έχει ήδη πάρει αυτά που ήθελε και στοχεύει επιπλέον στο φυσικό αέριο της Κύπρου. Δύσκολα θα αφήσει την Ελληνική πλευρά να διαφύγει από τον σημερινό

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

" Οι Χαλασοχώρηδες " Κυριακή 2/2 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ευελπίδων 18

"Η θεατρική παράσταση "Οι Χαλασοχώρηδες" παρουσιάζεται αυτήν την Κυριακή 2/2 στις 19.00, με Ελεύθερη Είσοδο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της οδού Ευελπίδων 18.
ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ >> http://goo.gl/maps/iW6n7
Το "πολιτιστικό κέντρο" είναι του Δήμου Αθηναίων και στεγάζεται σε ένα από τα κτίρια της παλιάς σχολής Ευελπίδων.
Λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων και των μαθητών των γειτονικών σχολείων,για άθληση και πολιτισμό.
Διαθέτει γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων, βοηθητικούς χώρους, και γίνονται μαθήματα θεάτρου, μουσικής, ζωγραφικής και άλλα πολλά...
Τώρα, το "Πολιτιστικό" Κινδυνεύει να Κλείσει!
Τα γειτονικά δικαστήρια που στεγάζονται στα υπόλοιπα κτίρια της παλιάς σχολής Ευελπίδων (όλα τα κτίρια είναι ιδιοκτησία του στρατού), θέλουν να επεκταθούν και διεκδικούν το κτίριο του πολιτιστικού.
Τα δικαστήρια πιέζουν, το γραφείο του πρωθυπουργού πιέζει, το ταμείο του στρατού ως ιδιοκτήτης δέχεται την πίεση και ο Δήμος Αθηναίων ουσιαστικά αδιαφορεί.
Τα σχέδιά τους είναι να πάρουν τα δικαστήρια το κτίριο και να περιφράξουν τον γύρω χώρο. Αυτό σημαίνει ότι  η γειτονιά θα "κερδίσει" ένα ακόμα δικαστήριο και ότι, εκτός από το "πολιτιστικό",θα χάσει, επίσης, το δρομάκι που συνδέει μέσα από το δασάκι τις γειτονιές του Γκύζη και της Κυψέλης, τις διπλανές μπασκέτες και την μικρή πλατεία με τα παγκάκια μπροστά στο πολιτιστικό.
Ναι! Υπάρχουν όλα αυτά τα "εξωτικά πράγματα" στα σύνορα Γκύζη, Κυψέλης.
Και υπάρχουν ακόμα, μόνο χάρη στην αντίσταση των κατοίκων που ενεργοποιήθηκαν και των σχολείων (σύλλογοι καθηγητών, γονέων και μαθητές) που αγωνίζονται...
Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα που συνεχίζεται, οι κάτοικοι οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον χώρο του πολιτιστικού. "Οι Χαλασοχώρηδες" θα είναι εκεί!
Ελάτε να γνωριστούμε, να χαρούμε την παράσταση και να αντικρίσουμε μαζί, γελαστά πρόσωπα που αγωνίζονται!
Αγωνίζονται συλλογικά, χωρίς μιζέρια και σκοπιμότητες... αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και ζωή!"