" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Χρυσωρυχείο η Ελλάδα - σχόλιο Μανώλη Χατζηδημητρίου ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ;


Στη μεγαλύτερη χώρα – παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη θα μπορούσε να αναδειχθεί η Ελλάδα έως το 2016, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα η χώρα μας θα μπορούσε να ξεπεράσει και τη Φινλανδία .


Το πρακτορείο αναφέρεται στην μεγάλη παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY) ενώ κάνει λόγο στη διαδικασία του fast track που έχει μειώσει τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που υπήρχαν στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών, τα projects τους θα αυξήσουν κατά 425.000 ουγγιές την παραγωγή χρυσού έως το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (με βάση την τιμή του χρυσού στις 5 Οκτωβρίου του 2012), έναντι συνολικής παραγωγής 16.000 ουγγιών που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα το 2011.

πηγή : enikos.gr


___________________________________________


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ;

Διάβασα πριν λίγο στον e-niko το παραπάνω άρθρο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρεις" έρχονται σιγά σιγά να επιβεβαιωθούν όλα αυτά που λέμε σαν ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ .

Προσέξτε τα νούμερα : το 2011 η συνολική παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα ήταν 16.000 ουγγιές.

Οι δύο εταιρίες λένε τώρα ότι στα τέσσερα ( 4 ) μεταλλεία τους μόνο θα βγάλουν μέχρι το 2016 425.000 ουγγιές !

Δηλαδή 106.250 ουγγιές το χρόνο !!!

Μέσα λοιπόν από τη διαδικασία του fast track  όλα αυτά θα πάνε στους Ξένους.
Με τι τίμημα άραγε ;  Και να σκεφτούμε ότι το μνημόνιο προβλέπει ότι όσο χρήματα και να μπουν στο  Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές μας .

Οι προτάσεις του κινήματός μας για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου μέσα από την διαδικασία των κοινοπραξιών έρχεται να δώσει λύση και διέξοδο από τις θανατηφόρες Δανειακές συμβάσεις -  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1&2, Εφαμοστικός κλπ   που υπέγραψαν παρανόμως ( Είναι και οι δύο
αντισυνταγματικές και έξω από το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο ) οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ακολουθεί κατά γράμμα και η σημερινή .

Η διαδικασία είναι απλή. ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ στο (ΤΑΙΠΕΔ) και το εκμεταλλεύεσαι εσύ με την μέθοδο της κοινοπραξίας  χωρίς να το χάσεις και παίρνεις και μια καλή προκαταβολή στο προσύμφωνο για να μην περάσεις κι άλλα μέτρα.

Φυσικά το εν λόγο παράδειγμα με τον χρυσό είναι απλώς μία από τις πηγές πλούτου που έχει η Ελλάδα.
Να πούμε εδώ ότι μόνο τα πετρέλαια που βρίσκονται κοντά στην Κρήτη οι επιστήμονες  υπολογίζουν ότι αν τα εκμεταλλευτούμε ,τα κέρδη θα φτάσουν  1,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ευρώ !

Προσέξτε τώρα

Αν βάλουμε σε ένα και μοναδικό πακέτο , ας πούμε αυτά τα δέκα

Αγωγοί αερίων και πετρελαίου.
Καθορισμός της ΑΟΖ και εκμετάλλευση αερίων και πετρελαίου στη ζώνη ΑΟΖ.
Εξορύξεις πολύτιμων μεταλλευμάτων.
Τουριστικές εγκαταστάσεις.
Δίκτυο από μαρίνες.
Συγκοινωνιακά δίκτυα. (Αυτοκινητόδρομοι-Σιδηρόδρομοι- Τουριστικές Αερογραμμές -βασικά με υδροπλάνα).
Λιμενικές εγκαταστάσεις.
Επισκευαστικοί  ναύσταθμοι.
Ινστιτούτα Επιστημονικής έρευνας.
Εκμετάλλευση Πράσινης Ενέργειας.

και πούμε ότι ψάχνουμε ΕΝΑΝ  επενδυτή που με την μέθοδο των κοινοπραξιών θα τα εκμεταλλευτούμε μαζί , τότε τι πιστεύετε ότι δεν μπορεί να δώσει μια προκαταβολή αυτός, που θα μας βγάλει την άλλη μέρα από το μνημόνιο ; Ή  πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον; Λαϊκό προσκύνημα θα γίνει. Ήδη με τις κινήσεις τους,  χώρες που θέλουν να μην περάσει η λεγόμενη νέα τάξη πραγμάτων , μας δείχνουν ότι θα το επιθυμούσαν.


Τι άλλο μας κρύβουν άραγε ;

Πόσα ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ  βρίσκονται θαμμένα - ξεχασμένα - Απαξιωμένα - ανεκμετάλλευτα κλπ και μας τα κρύβουν;
Το σίγουρο είναι πως εκείνοι τα γνωρίζουν.
Γιατί λοιπόν μας βάζουν νέα μέτρα αφού μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον εθνικό μας πλούτο και να ζήσουμε πλουσιοπάροχα ;

Η απάντηση είναι μία : ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΨΟΥΝΕ.

Ο πεινασμένος κοιτά μόνο την πείνα του. Έτσι αυτοί από πίσω θα κάνουν την δουλειά τους μαζί με τους προδότες τους δικούς μας που για λίγα αργύρια και δόξα σε λίγο θα ξεπουλήσουν και την μάνα τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

Το ψήφισμα άλλωστε που υπογράφουν χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ  σε όλη την χώρα αυτό ακριβώς το νόημα έχει.

Και φυσικά δεν μένουμε μόνο σε μία υπογραφή. ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ  για την τελική επίθεση

Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Μανώλης Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com