" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ομιλία του Μικη Θεοδωρακη ( ΣΕ VIDEO ) στην συναυλία διαμαρτυρία στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού και υπέρ της μετατροπής του σε Μητροπολιτικό Πάρκο





ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΟΜΙΟ - ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

16.09.2011

Όσο πολύτιμα είναι το οξυγόνο και το νερό για τη ζωή άλλο τόσο πολύτιμες για την ανθρώπινη κοινωνία είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Και ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μας κατηγορήσει ότι δεν αγαπάμε ή ότι δεν παλέψαμε γι' αυτά τα δύο μέγιστα αγαθά... Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί στη χώρα μας σήμερα κακοποιείται η Δημοκρατία. Γιατί Δημοκρατία σημαίνει ότι κυβερνά η πλειοψηφία, ενώ η μειοψηφία ελέγχει. Ενώ σήμερα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας του 20% μας κυβερνά, ενώ εμείς οι υπόλοιποι του 80% όχι μόνο δεν ελέγχουμε αλλά είμαστε θύματα της αντιλαϊκής και αντεθνικής της πολιτικής. Γιατί αντιλαϊκά είναι τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνει σε βάρος μας. Και αντεθνικά όσα κάνει -κατ' εντολήν των ξένων- ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας μας. Και πρώτο παράδειγμα το ξεπούλημα αυτού του σπάνιου εθνικού χώρου που ανήκει στο Έθνος, δηλαδή σε όλους εμάς και πρώτα και κύρια στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως ίσως γνωρίζετε, επισκεφθήκαμε με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Κασιμάτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παραδώσαμε ένα υπόμνημα με όλες τις παραβιάσεις του Συντάγματος που έγιναν και γίνονται από τη σημερινή Κυβέρνηση. Ανάμεσα σε όλα που αναφέρθηκαν το κύριο θέμα υπήρξε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει προ πολλού την ουσιαστική της νομιμοποίηση λόγω της απώλειας του 50% της εκλογικής της δύναμης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Παπούλιας μας είπε ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα 1985, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πλέον το δικαίωμα που είχε πριν, να διαλύει τη Βουλή σε περίπτωση ασυμφωνίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στο Εκλογικό Σώμα και έτσι έχει τα χέρια του δεμένα. Του απαντήσαμε ότι μπορεί τυπικά να εμποδίζεται, όμως ουσιαστικά το κύρος του Προέδρου αλλά και η προσωπική του ιστορία δεν θα πρέπει να τον αφήνει αδιάφορο όταν παραβιάζεται με τόσο φανερό και προσβλητικό τρόπο η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος επιτρέποντας σε μια μειοψηφία να παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις, που θίγουν κατάφωρα το Λαό και την εθνική μας ακεραιότητα. Μας απάντησε ότι θα το σκεφτεί και ίσως να το σκέφτεται ακόμα. Εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάφωρη παραβίαση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και το γεγονός αυτό μας κάνει να θεωρούμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης πραξικοπηματικές.

Μια τέτοια απόφαση είναι και το ξεπούλημα του Ελληνικού. Στην περίπτωση που μια πράξη της Εξουσίας θίγει τον Λαό, η απάντηση του Λαού -απολύτως νόμιμη- είναι η ανυπακοή. Από κει και πέρα η Εξουσία έχει βεβαίως τις δυνατότητες που άλλωστε τις γνωρίσαμε πολύ καλά, γιατί τις δοκιμάσαμε στο πετσί μας στα χρόνια των αστυνομικών καθεστώτων και της Χούντας. Δηλαδή Αντιλαϊκούς Νόμους, Συλλήψεις, Δίκες, Φυλακίσεις, ΜΑΤ, Στρατό, Τανκς. Το ρεπερτόριο είναι μεγάλο και όπως είπα, το γνωρίζουμε καλά.

Το ερώτημα είναι «Είστε έτοιμοι να υπερασπίσετε ως το τέλος αυτή τη γη που σας ανήκει;» Κατά τη γνώμη μου ένας τρόπος υπάρχει : η κατάληψη. Αν είστε πρόθυμοι να ρθείτε να εγκατασταθείτε κατά χιλιάδες και να υπερασπίσετε τα δικαιώματα που σας δίνει η αληθινή Δημοκρατία, που σήμερα κάποιοι την καταπατούν, τότε θα πρέπει να κατασκηνώσετε σ' αυτή την περιοχή που ανήκει σε όλους μας και να φτιάξετε μια σκηνή και για μένα, να ρθω κι εγώ να μένω εδώ μαζί σας.

Από αυτό το μέρος που έχει μάλιστα και το συμβολικό όνομα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ», υπολογίζουν να ξεκινήσει το ξεπούλημα της χώρας μας. Θα είναι το πρώτο κομμάτι γης που δεν θα μας το πάρουν -όπως άλλοτε- με τα όπλα αλλά με το χρήμα. Κι αυτοί που θα το προσφέρουν στους ξένους, δυστυχώς είναι Έλληνες! Μας λένε ότι το Κράτος δεν έχει λεφτά για να ζήσει ο Λαός και επομένως είμαστε αναγκασμένοι να επαιτούμε δάνεια από τους ξένους, για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Και οι ξένοι θέλουν εγγυήσεις. Κι αφού δεν έχουμε τίποτα άλλο να τους δώσουμε, μας ζητούν να βάλουμε ΕΝΕΧΥΡΟ τον εθνικό μας πλούτο. Ξέρετε βέβαια τι σημαίνει ΕΝΕΧΥΡΟ. Δίνεις ένα περιουσιακό σου στοιχείο κι αυτός σου προσφέρει ένα ποσόν, ενώ συγχρόνως σου καθορίζει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να ξεχρεώσεις, γιατί εάν δεν μπορέσεις να το κάνεις, τότε η περιουσία σου που έδωσες για εγγύηση, πάει σε κείνον. Εσύ την χάνεις για πάντα και εκείνος γίνεται ιδιοκτήτης για πάντα. Που σημαίνει ότι όταν βάζουμε μια δημόσια περιουσία ενέχυρο και δεν μπορέσουμε να εξοφλήσουμε τα δανεικά εγκαίρως, αυτή η δημόσια -η εθνική- περιουσία γίνεται κτήμα του δανειστή μας.

Αυτά είναι πράγματα απλά, που ως φαίνεται οι Έλληνες δεν τα έχουν καταλάβει είτε δεν πιστεύουν ότι μπορεί να συμβούν. Δεν καταλαβαίνουν ή δεν πιστεύουν λ.χ. ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ μπορεί σε λίγα χρόνια να ανήκει σε ένα ξένο Κράτος ή Εταιρία ή ακόμα και σε ιδιώτη. Και όπως θα συμβεί με το Ελληνικό, το ίδιο θα γίνει με όσα δημόσια περιουσιακά στοιχεία θα μπουν ΕΝΕΧΥΡΟ, προκειμένου να μας δώσουν δάνεια.

Κάποιος γνωστός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή τους σε οποιαδήποτε συμφωνία ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν επί εσχάτη οικονομική προδοσία. Προσυπογράφω την άποψη αυτή, δεδομένου ότι μ' αυτόν τον τρόπο μεταβάλλεται η Ελλάδα σε μια χώρα υπό ξένη κατοχή. Επί πλέον είναι απίστευτο σε πόσο εξευτελιστικές τιμές πουλάνε τον δημόσιό μας πλούτο. Φέρ' ειπείν αυτός που θα προσφέρει 679 εκατομμύρια Ευρώ, θα γίνει κάτοχος του 50% της ΔΕΗ και επομένως απόλυτος κυρίαρχος της ηλεκτροδότησης της χώρας μας. Όλες οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, όλη η οικονομία της χώρας θα περάσει στα χέρια αυτού που θα διαθέτει λιγότερο από 1 δισ. ευρώ! Δηλαδή με 680 εκατομμύρια Ευρώ επιβάλλεται καθεστώς «ηλεκτρικής» κατοχής! Για την ΕΥΔΑΠ αρκούν 180 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει ένας ιδιώτης τον πλήρη έλεγχο της ύδρευσης και αποχέτευσης των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας. Όσο για την Θεσσαλονίκη αρκούν μόνο 58 εκατομμύρια.

Για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης  μπορεί να αποκτήσει κανείς τον απόλυτο έλεγχο με 135 εκατομμύρια για το πρώτο και μόλις με 54 για το δεύτερο! Εκεί που θα γίνει πραγματικά χαλασμός Κυρίου είναι με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, γιατί πολλές χιλιάδες αγρότες, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για κρατική τράπεζα, είχαν συνηθίσει να μην εξοφλούν τα χρέη τους. Αν υποθέσουμε ότι μια γερμανική τράπεζα αγοράζει με 500 εκ. ευρώ την Αγροτική, θα μπορεί να προχωρήσει νομότυπα στην κατάσχεση όλων των χωραφιών που αγοράστηκαν με δάνεια που δεν έχουν εξοφληθεί. Όλη η Ελλάδα στο σφυρί!

Να γιατί η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού έχει σήμερα τόσο μεγάλη σημασία για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Είναι οι νέες Θερμοπύλες απ' όπου θα περάσουν οι νεοβάρβαροι που μας έχουν βάλει στα δίχτυα τους και απειλούν να μας εξαθλιώσουν ως λαό και να μας εξαγοράσουν ως χώρα.
Γι' αυτό όταν είπα «κατάληψη», εννοούσα ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι που να εξασφαλίζουν τη διαρκή παρουσία χιλιάδων πολιτών, με την οργάνωση παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Συναυλίες, θεατρικές και άλλες παραστάσεις, εκθέσεις, πολλαπλά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, τένις, κλασσικός αθλητισμός, ποδηλατοδρομίες και φυσικά συγκεντρώσεις με ομιλίες με θέμα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της χώρας.

Ας ξυπνήσουν επί τέλους και ας δραστηριοποιηθούν οι καλλιτέχνες, οι πνευματικοί άνθρωποι και οι αθλητές. Ας επιστρατευθεί δυναμικά η ελληνική νεολαία για τη Σωτηρία της Πατρίδας  Οι ανεξάρτητοι και οι αγανακτισμένοι πολίτες θα βρουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ένα πεδίο δράσης με συγκεκριμένους στόχους, που αυτή τη στιγμή αφορούν την επιβίωσή μας ως Έθνους, ως Κοινωνίας και ως Λαού.

Πρέπει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ να γίνει παράδειγμα και φάρος που να φωτίζει και να προκαλεί παρόμοιες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και δράσεις παντού όπου επιχειρούνται παρόμοια χτυπήματα σε βάρος του Λαού και της Χώρας. Ή τώρα ή ποτέ! Σήμερα είναι ήδη αργά.

Αθήνα, 16.9.2011
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com