" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

ανακοινώσεις

Καλώς ήλθατε στη ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Σπίθα 1ου δ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ : Αποφάσεις - πρακτικό της συνέλευσης 12/3/2012------------------------------


ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ της ΣΠΙΘΑΣ μας 1ου δ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ Ερμου 7-------------------------------


ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Από δεκάδες προσωπικότητες στην ΕΥΡΩΠΗ-----------------------------------


( video ) 1ο Συνέδριο Κ.Α.Π." ΣΠΙΘΑ" στην Καβάλα 2 - 4/12/2011---------------------------------------------


προταση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος κέντρου Αθηνας για κανονισμό λειτουργίας του κινήματος μας--------------------------------------------


Απόφαση της ΣΠΙΘΑς 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς για τον Κανονισμό λειτουργίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

29.10.2011-------------------------------------------------


ΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΆ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στις εκδηλώσεις στην Πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στις 15 - 10 - 2011

1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

15.10.2011-----------------------------------------------


Ανακοίνωση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 

για την παιδεία


-----------------------------------------------


πρώτη πράξη αντίστασης είναι να μήν αφήσουμε την συλλογική μας μνήμη να σβήσει

1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

14.08.2011----------------------------------------


(ΦΩΤΟ & VIDEO) πραγματοποιήθηκε χτες πορεία των Αγανακτισμένων από το Σύνταγμα προς το Δημαρχείο της Αθήνας

1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

02.08.2011----------------------------------------------------------


φυλάδια από την σπίθα μας - μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα τυπώσετε

1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

15.07.2011---------------------------------------------
4 - 7 - 2011

αποφάσεις της ΣΠΙΘΑς 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερωτηματολόγιο


------------------------------------------------------------------------

Η Λευτεριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

10.06.2011----------------------------------------------

16/4/2011

Έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο Προς όλα τα μέλη της α’ Σπίθας Κέντρου Αθήνας

--------------------------------------

31/4/2011 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


----------------------------------------------------------

21 /3/ 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

----------------------------------------------------------


δελτίο τύπου 16/3/2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (14/3/2011) η εκδήλωση που διοργάνωσε η Σπίθα Κέντρου Αθηνών με τις Σπίθες Αττικής.
Η κατάμεστη αίθουσα από παλιούς και νέους φίλους, ο λόγος των αντιπροσώπων των Σπιθών πολυποίκιλος και γόνιμος, ο οξύς προβληματισμός του κεντρικού ομιλητή καθηγητή Βασίλη Φίλια και τέλος οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των ακροατών  δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα αγωνιστικής διάθεσης και προοπτικής.
Αξίζει να τονιστεί ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων των ομιλητών: ο λόγος τους ήταν πηγαίος και βαθύτατα πολιτικός ξεφεύγοντας από τον γνωστό ξύλινο λόγο των επαγγελματιών πολιτικών.
Επιβεβαιώθηκε ακόμη, ότι οι συγκεντρώσεις – συζητήσεις είναι ένα μέρος της πολιτικής δουλειάς που πρέπει να αναπτύξουν οι Σπίθες για το βάθεμα και το πλάτεμα τoυ ιδεολογικού-πολιτικού προβληματισμού.
Σπίθα Κέντρου Αθήνας

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην  εκδήλωσή μας παραβρέθηκε και ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος  όπου και εκείνος συνέβαλε με τις απαντήσεις του στο βάθεμα και στην ζύμωση μας σαν κίνημα ανεξάρτητο και το μόνο αχρωμάτιστο που ενώνει όλους τους Έλληνες. 
Επίσης ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας δήλωσε πως ανήκει πλέον και αυτός στην ΣΠΙΘΑ κέντρο Αθήνας αποδεικνύοντας στην πράξη το αμεσοδημοκρατικό μοντέλο που λειτουργεί συνολικά η Κίνησή μας.

ψήφισμα
Που καταθέτουμε στην συνάντηση στην Αργυρούπολη στις 5/2/2011
Σπίθα Κέντρο Αθήνας - Δήμου Αθηναίων
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
με ιδιαίτερη ικανοποίηση μάθαμε τη συγκρότηση της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, όπως άλλωστε είχε αναγγελθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη στην ιδρυτική διακήρυξη την 1η Δεκεμβρίου.
Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να γνωριστούμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Τα μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι λίγο ή πολύ γνωστά για την πολιτική τους διαδρομή. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στη διεύρυνση και το βάθεμα των ιδεών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών.
Εμείς σαν Σπίθα Κέντρου Αθηνών βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κατεύθυνση και θα θέλαμε την βοήθειά και την συμβολή τους στην διαμόρφωση των απόψεών μας.
Εκτιμούμε ωστόσο ότι τα όργανα που θα έχουν αποφασιστικό ρόλο στην μελλοντική λειτουργία και ανάπτυξη του Κινήματος μας θα αναδειχτούν από την εσωτερική λειτουργία των ίδιων των Σπιθών μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες.

Θεωρούμε αναγκαίο η κίνησή μας να υπάρξει και να σταθεί «ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό – κομματικό κατεστημένο, με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη, που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από την βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση».
Οφείλει και η Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή στις πρωτοβουλίες της, στις δραστηριότητές της και στους προβληματισμούς της να ανταποκρίνεται στην σ’ αυτή την προοπτική.
Την όλη προσπάθεια θα πρέπει να διέπει πνεύμα συλλογικότητας,  σύνθεσης επί μέρους απόψεων, τεκμηρίωσης και μαχητικότητας, αφήνοντας στην άκρη αρνητικές εμπειρίες τους παρελθόντος και προσωπικές στρατηγικές.
Επίσης θεωρούμε ότι η Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή οφείλει να είναι προσωρινή και συμβουλευτική, όπως ο τίτλος ορίζει.

Η Σπίθα Κέντρου Αθήνας – Δήμου Αθηναίων συγκροτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2011. Έχει οργανώσει τρεις συναντήσεις και έχει εγκρίνει την ιδρυτική διακήρυξη. Θεωρεί αυτήν ως εργαλείο για τη διαμόρφωση των ιδεολογικών και πολιτικών της θέσεων.
Έχει συγκροτήσει τις παρακάτω ομάδες εργασίας για:
1.     Την ανάπτυξη των επί μέρους θεμάτων της ιδρυτικής διακήρυξης, μέσω εσωτερικών συζητήσεων και ανοιχτών εκδηλώσεων.
2.     Συμμετοχή σε πρακτικές δράσεις, συντονιζόμενη με τις άλλες Σπίθες και κοινωνικά κινήματα.
3.     Ομάδα για την εσωτερική οργάνωση και ενημέρωση των μελών.
4.     Ομάδα Ιντερνέτ.

Φυσικά οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά αισιοδοξούμε και προχωρούμε.
Οι Σπίθες πιστεύουμε ότι στην παρούσα φάση θα πρέπει να συνεχίσουν την αυτόνομη δραστηριότητά τους, τα μέλη και οι φίλοι να γνωριστούν καλύτερα, να αναπτύξουν την εσωτερική τους  λειτουργία, να συγκροτηθούν, να έρθουν σε επαφή με τις άλλες Σπίθες, να ομογενοποιηθούν σε κοινές δράσεις και κοινές εκδηλώσεις.
θα θέλαμε απο την προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή και την βοηθειά της σε ορισμένα θέματα
1.για την διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων που έχουμε στα σκαριά
η μία είναι με θέμα: «Ιδρυτική διακήρυξη-ένα εργαλείο που μας έδωσε ο Μίκης » αφού πιστεύουμε στην οσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών πάνω στην διακήρυξη. Επίσης και τη δημιουργία εκδήλωσης, με θέμα: " Η ανυπακοή ως πολιτική πραξη " για να καταλάβουμε καλύτερα την πρόταση μας και να πάψουμε να φοβόμαστε.
2. την συμβουλή της σε ορισμενες δράσεις που θέλουμε να κάνουμε, μία απο αυτές την ονομάζουμε " δεν πληρώνω εισητήριο για να πάω στην δουλειά μου " και θέλουμε να μας βοηθήσει για αυτό ενας οικονομολόγος και ένας νομικός.

Μετά από ένα πρώτο επίπεδο λειτουργίας και δράσεων, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο επίπεδο συντονισμού. Αυτό εκτιμούμε ότι δε θα γίνει σε  σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ζωή και η ανάγκη των καταστάσεων θα το δείξει.
Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι την συμμετοχή και η δράση μας στην Σπίθα οφείλουν να προσδιορίζουν το ήθος, η ανιδιοτέλεια και η αξιοπρέπεια του καθενός μας.

ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αθήνα, 2.2.2011

ψήφισμα
Σπίθα Κέντρο Αθήνας - Δήμου Αθηναίων

Στίς 19/1/2011 συνεδρίασε η σπίθα Κέντρου και ενημερωθήκαμε ότι μας κάλεσαν σε μία προσυνέλευση παναττικών σπιθών .
Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μιά ομάδα πρωτοβουλίας που μας κάλεσε η οποία όμως ουδέποτε μας προσέγγισε για να μάθει για μας. Ατομο της πρωτοβουλίας αυτής μετέχει στην ιστοσελίδα spitha-kinima.org οπότε γνώριζε για την την διμιουργία της σπιθας κέντρο Αθήνας αφού μέσα στο forum της είχαμε βάλει τόσο για την πρώτη μας συνάντηση 2/1 όσο και για την συμετοχή μας στην ομαδική συνάντηση που έγινε στον Νέο Κόσμο στις 16/1 καθώς επίσης και την συνεδρίαση μας στις 19/1 .

Αποφασίσαμε να έρθουμε στην συνάντηση αυτή αφού από την ίδρυση  της Σπίθας Κέντρο Αθήνας - δήμος Αθηναίων έχουμε δηλώσει ότι : " Η συνεργασία μας με τις άλλες ανεξάρτητες κινήσεις θεωρείτε αυτονόητη " .
Ερχόμαστε εδώ σήμερα για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ενός υγειούς κινήματος καθώς και να γνωριστούμε  και να συμπορευτούμε στα χνάρια της Ιδριτικής διακύρηξης του Μίκη Θεοδωράκη , ένα κέιμενο σταθμός για μας, που άγνωστοι μέχρι χτές βάζουμε σήμερα τα θεμέλια για την πλήρη ανατροπή όλου του πολιτικού σκηνικού και την  συνδιαμόρφωση μιάς Πρότασης - Πρόγραμμα που  θα πρέπει να αποτελεί τη βάση της σκέψης και της λειτουργίας της κάθε Σπίθας-Επιτροπής, ώστε όλες μαζί να κατασταλάξουν στη διαμόρφωση της Ιδεολογίας της νέας Κίνησης με σκοπό να καταστεί κάποτε η δεσπόζουσα ιδεολογία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ψηφίσαμε όλοι και το ίδιο προτείνουμε να γίνει και σήμερα, την  Ιδριτική διακύρηξη του Μίκη Θεοδωράκη και είπαμε ότι είναι ένα κείμενο - εργαλείο για να συμπορευτούμε.
Πιστεύουμε στην ανάγκη διμιουργίας , σε κάθε γειτονιά, περιοχή,δήμο, χώρο εργασίας κ.λ.π. ανεξάρτητων επιτροπών που θα δρούν στα πλαίσια της διακύρηξης και σε αυτή την κατευθηνση κινηθήκαμε από την αρχή ώστε να βοηθάμε όποιον πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για οργάνωση Σπίθας στην περιοχή του.
Η κινησή μας θα πρέπει να μην γίνει κόμμα ούτε και οι σπίθες να καθοδηγούνται από κάποιον. Η ανάγκη για ενημέρωση και συντονισμό πρέπει να προκύψει από τα κάτω και να αντιπροσωπεύοντε όλες οι σπίθες με άπλετη διαφάνεια και δημοκρατία
Είναι  ευκαιρία τώρα που οι εξουσιαστές σε ντόπια και διεθνή κλίμακα είναι βυθισμένοι σε μεγάλη κρίση που όπως φαίνεται θα βαθαίνει κάθε μέρα και πιο πολύ εμείς οι «απ' έξω», οι ανεξάρτητοι, να κατορθώσουμε πέρα από την καθημερινή δράση να σκύψουμε με σοβαρότητα και ευθύνη πάνω στα μεγάλα προβλήματα που δεν μας άφησαν έως τώρα να προχωρήσουμε όσο μας πρέπει και μας αξίζει να πάμε μπροστά και να συμβάλουμε ο καθένας με τις δυνατότητες που διαθέτει στη διερεύνηση και στη διαμόρφωση προτάσεων για την επίλυσή τους.

Στα πλαίσια λοιπόν της σημερινής μας συνάντησης θα πρέπει :
1.      να δούμε πώς θα δυναμωθούν οι σημερινές  σπίθες και πως θα απλώθούν ακόμα περισσότερο με την ταυτόχρονη παρουσία στις γραμμές μας και συμπόρευση τόσων διαφορετικών και τόσων σημαντικών από κάθε άποψη ανεξάρτητων πολιτών βασισμένοι αποκλειστικά στην ανεξάρτητη θέληση για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη που να ανήκει στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα.

2.      Πως σε κάθε σπίθα θα ζυμώθούν απόψεις και δράσεις ώστε να συνησφέρει ο καθένας μας ξεχωριστά  στην κοινονία και όλοι μαζι για να αντιστρέψουμε το κλίμα και να δώσουμε ελπίδα στον λαό μας.
3.      Να μήν θεωρήσουμε την σημερινή μας συνάντηση ως προσυνέλευση και άρα η επόμενη συναντηση να είναι μιά Παναττική συνέλευση αφου δεν έχουν διαμορφωθει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις αλλά ως μιά ακόμα συνάντηση γνωριμίας όπου προσπαθούμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν.

Είμαστε αντίθετοι σε όποιες βιαστικές κινήσεις που θα τις εκμεταλευτούν οι εχροί μας και θα μας αποδυναμώσουν. Και οι εχθροί μας δεν είναι μόνο εκεί έξω αλλά προσπαθούν να είναι και μέσα στις Σπίθες  και να μας χωρίσουν ή να μας κάνουν να πελαγοδρομούμε.

Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να ξεκινίσει μία συζήτηση από τα κάτω ώστε όταν η ανάγκη για μιά ενιαία δράση θέλει συντονισμό τότε η κάθε σπίθα να εκλέξει 2 ή 3 άτομα που μαζί με τους άλους εκλεγμένους από τις άλλες σπίθες θα βρεθούν και θα συντονίσουν την Δράση.
Σπίθα σημαίνει όλοι ενωμένοι
3η ανακοίνωση στις 19/1/2011
Σήμερα, 19/1/11 κ ώρα 18.30, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντησή μας.
Καλωσορίσαμε τους νέους φίλους μας και τους δώσαμε το λόγο. Αφού αναφέρθηκαν στους λόγους που τους έφεραν κοντά μας, δήλωσαν παρόντες, στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε, μετά την ιδρυτική διακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη. Προσπάθεια που αφορά την πλήρη ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόστηκαν έως τώρα και που μας κατέστησαν υπόδουλους των ξένων κέντρων εξουσίας και των ντόπιων συνεργατών τους.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο όσοι εκ των παρευρισκομένων επιθυμούσαν .Ο καθένας κατέθεσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για τρόπους δράσης. Διεξήχθη μια γόνιμη συζήτηση και από κοινού αποφασίσαμε ότι πρέπει να κινηθούμε πιο αποφασιστικά, έτσι ώστε η κίνηση να εξαπλωθεί και να δυναμώσει, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.
Ορίστηκαν ομάδες εργασίας:
1)Ομάδα επικοινωνίας, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας.
2)Ομάδα που θα μελετήσει και θα προετοιμάσει το κύριο θέμα της επόμενης συνάντησης και που θα αφορά τα εθνικά μας θέματα υπό τις παρούσες συνθήκες.
3)Ομάδα που θα ασχοληθεί με τη δημιουργία εκδήλωσης, με θέμα: «Ιδρυτική διακήρυξη-ένα εργαλείο που μας έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης» καθώς επίσης και τη δημιουργία εκδήλωσης, με θέμα: " Η ανυπακοή ως πολιτική πραξη "
4)Γραμματεία, για το χειρισμό εσωτερικών θεμάτων, όπως : α)Πρακτικά συνεδριάσεων . β)Ενημέρωση συμμετεχόντων.
Αποφασίστηκε τέλος να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα άλλων σπιθών και να παραστούμε στις 23/1/11 στη συνάντηση, καταθέτοντας ψήφισμα.


ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, 2 Ιανουαρίου 2011, εμείς οι ανεξάρτητοι πολίτες, συναντηθήκαμε και
συγκροτήσαμε την Επιτροπή Πρωτοβουλίας (Σπίθα) του Κέντρου Αθήνας -
δήμου Αθηναίων και όμορων δήμων. Προσήλθαν πολίτες από το κέντρο και κάποια διαμερίσματα
της Αθήνας (Κολωνός , Κυψέλη, Γκύζη) , από τους δήμους Γαλατσίου και
Υμηττού, καθώς επίσης και από δήμους στους οποίους μέχρι στιγμής δεν
έχουν συσταθεί τοπικές Επιτροπές Πρωτοβουλίας.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η συνάντηση υπήρξε απολύτως
επιτυχής. Πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι το λόγο και ενέκριναν ομοφώνως
την ιδρυτική διακήρυξη-ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και πιστεύουμε ότι
αποτελεί ένα κείμενο-εργαλείο βάσει του οποίου θα διαμορφώσουμε τις
Αρχές της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν πρόθυμοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων
τους, να συνεισφέρουν στην επιτυχία της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών.

1. Όλοι μας θα υπερασπιστούμε την πατρίδα και την εθνική ανεξαρτησία
και θα αγωνιστούμε για τη λαϊκή κυριαρχία και για μια κοινωνία αλληλεγγύης.

2. Διαπιστώσαμε ότι οι πολιτικές που ασκήθηκαν από την μεταπολίτευση
μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις που είχαν την ευθύνη της χώρας
μας έρχονται σε άμεση αντίθεση με τους στόχους και τα ιδανικά μας,
οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί μέσα από την μακρόχρονη ιστορία της πατρίδας μας.

3. Πιστεύουμε ότι το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του είναι υπεύθυνο
που η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Ευθύνεται για το διασυρμό
της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Διότι επέτρεψε στην κυβέρνηση να υπογράψει
το Μνημόνιο, με το οποίο έχει υποθηκευτεί η πατρίδα μας και οδηγεί
τους εργαζόμενους στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Το
πολιτικό σύστημα, από την μεταπολίτευση και μετά, ευθύνεται για
την αλλοίωση των κοινωνικών χαρακτηριστικών και των πολιτιστικών
αξιών του λαού μας, καθώς και για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης
και της παιδείας γενικότερα.

4. Είμαστε αντίθετοι με την οποιαδήποτε πολιτική που υποβιβάζει
οικονομικά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες και θίγει την αξιοπρέπεια τους.

5. Αναγνωρίζουμε ότι η μόνη αποδεκτή πολιτική είναι εκείνη που
εξασφαλίζει σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη, εργασία, υγεία,
τροφή, στέγη, αξιοπρεπή διαβίωση, ουσιαστική ελληνική παιδεία και πολιτισμό.

6. Δεν ανεχόμαστε να είναι κανένας Έλληνας συμπολίτης μας οικονομικά
εξαθλιωμένος και κοινωνικά απομονωμένος.

7. Δεν θα δεχθούμε καμία παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας
(Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη κλπ) και όσοι παραχώρησαν με την υπογραφή
τους ή με τις ενέργειές τους ή το ξέρουν και δεν μιλούν να δικαστούν
και να καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία ΤΩΡΑ.

8. Χαιρετίζουμε τις υπόλοιπες Επιτροπές Πρωτοβουλίας- «Σπίθες» και
θα συντονίσουμε τη δράση μας για μαζική αντίσταση και ανυπακοή
στα αντιλαϊκά, αντεθνικά, αντιπατριωτικά μέτρα της κυβέρνησης και
στην υποταγή της πατρίδας μας σε ξένα κέντρα.

9. Χαιρετίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους λαούς που
αγωνίζονται για ελευθερία και δημοκρατία.

10.Θα συμμετάσχουμε στις συγκεντρώσεις της 10ης και 17ης Ιανουαρίου
11. Δημιουργήσαμε το πρώτο μικρό μας ταμείο.

12.Τέλος, συμφωνήσαμε στην ανάγκη πρακτικής δράσης και ως πρώτη
ιδέα είχαμε, και θα την θέσουμε και στις υπόλοιπες «Σπίθες» , να
κηρύξουμε μία ημέρα του Φεβρουαρίου ως ημέρα αντίστασης στην
ανακοινωθείσα πρόσφατη αύξηση του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής
Επιτροπή πρωτοβουλίας κέντρου Αθήνας
  ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2011

2η ανακοίνωση στις 3/1/2011
 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΜΕ ΤΗ ΣΠΙΘΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ EMAILS KAI ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ EMAIL O KATAΛΟΓΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ.

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 10/1/2011 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η Συνεύρεση Φίλων της πρότασης του Μίκη Θεοδωράκη γιά την έξοδο της χώρας από την Υποτέλεια, καί την Ύφεση.
ΔΗΛΑΔΗ http://www.facebook.com/event.php?eid=179826175369821

ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ Συνεύρεση Φίλων της πρότασης του Μίκη Θεοδωράκη γιά την έξοδο της χώρας από την Υποτέλεια, καί την Ύφεση.

Η συνεργασία με όλες τις άλλες Ανεξάρτητες ομάδες και πρωτοβουλίες θεωρείται αυτονόητη. ΣΠΙΘΑ σημαίνει ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 78004&ap=1
email: spithakentroathina@yahoo.gr

1η ανακοίνωση στις 26/12/2010

Με αφορμή την εξαγγελία του Μίκη Θεοδωράκη ( http://tsataki.blogspot.com/2010/12/video_28.html ) για τη δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών που δεν αποσκοπεί στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία, εμείς οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας - δήμου Αθήνας, πέρνουμε την πρωτοβουλία να μαζευτούμε και να δράσουμε ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο για να να δημιουργηθεί ένα κίνημα με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που αισθάνεται όπως κι εμείς την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθειά κρίση.
Μιά κρίση στην οποία μάς οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974 έως σήμερα.

Καλοδεχούμενοι καί όσοι απο γύρω Περιοχές δεν έχουν ακόμη βρεί ΣΠΙΘΕΣ γιά κοινή δράση.

Η συνεργασία με όλες τις άλλες Ανεξάρτητες ομάδες και πρωτοβουλίες θεωρείται αυτονόητη.

ΣΠΙΘΑ σημαίνει ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ