" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

αποφάσεις της ΣΠΙΘΑς 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερωτηματολόγιο

Στη συνεδρίαση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς Συζητήσαμε τις προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως ακριβώς διατυπώθηκαν στο ψηφοδέλτιο στην πρώτη πανελλήνια συνδιάσκεψη της κίνησή μας.

Υπήρξε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος που μας έκανε ακόμα ποιο δυνατούς σαν σπιθίτες και ποιο αποφασισμένους να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑς από την εξάρτηση και να εγκαθιδρύσουμε μία γνήσια δημοκρατία που θα διέπεται από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας με ισότητα τόσο σε υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα όλων των πολιτών , όλων των ΕΛΛΉΝΩΝ.

ΣΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ 1 απαντάμε όλοι ΝΑΙ ( Εκφράστηκε από ένα μέλος η επιφύλαξη ότι ο όρος κίνημα μπορεί να παραπέμψει σε παλαιότερες οργανωτικές και κομματικές πρακτικές με αποτέλεσμα την επανάληψή τους , μη μπορώντας να αποφέρει τελικά το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε )

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 2 : απαντάμε ΝΑΙ . Με την προϋπόθεση ότι τα όργανα ( συντονιστικές επιτροπές - επιτροπές πόλης - κεντρική επιτροπή - πολιτικό συμβούλιο ) θα συντονίζουν δράσεις και ο ρόλος τους δεν θα είναι καθοδηγητικός.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 3 : απαντάμε ΟΧΙ

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 4 : απαντάμε ΝΑΙ . Επίσης θα συμφωνούσαμε με όποια ημερομηνία πέρα του Οκτωβρίου που θα συνέβαλε στον ποιο δημιουργικό προσυνεδριακό διάλογο που είναι απαραίτητος να γίνει , και την καλύτερη παρέμβασή μας σαν κίνημα στις εξελίξεις. Μέχρι όμως την 1η Δεκέμβρη.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 5 : απαντάμε ΝΑΙ. Με την προϋπόθεση να συμμετέχουν ενεργά και στην ζωή των σπιθών με την παρουσία τους σε δράσεις και γενικά να γνωρίζουν τους σπιθίτες και να τους ξέρουν και αυτοί. ΟΧΙ δηλαδή να είναι καθ' έδρας.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 6 : απαντάμε ΝΑΙ . Εκφράστηκε και η άποψη που είναι συμπληρωματική να προτείνει Η ΣΠΙΘΑ το μέτωπο αυτό να ονομαστεί : " ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΌ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Φυσικά θέλουμε να ξέρουμε για ποια πρόσωπα και ποιες κινήσεις μιλάμε

Η ΣΠΙΘΑ μας προτείνει να γίνει μία συνδιάσκεψη, το συντομότερο δυνατόν, της περιοχής των ορίων του δήμου Αθηναίων με όλες τις ΣΠΙΘΕς ΚΑΊ ΌΛΟΥς ΤΟΥς ΣΠΙΘΊΤΕς τις περιοχής και με την εποπτεία της Ε.Υ.Α. με στόχο της χάραξης στρατηγικής παρέμβασης από το σύνολο των ΣΠΙΘΩΝ της πόλης μας ώστε να μας εμπιστευτούν περισσότεροι πολίτες και να συνεργαστούν μαζί μας. Θέλουμε την ενότητα και θα εργαστούμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟς ΜΑς και όχι ό οργανωτισμός. Είναι η αντιστασιακή μας δράση και όχι η ακατάσχετη φιλολογία περί άμεσης δημοκρατίας. Είναι η πίστη μας στην Νίκη ενάντια στην εξάρτηση και όχι η ηττοπάθεια στην άποψη του οποιουδήποτε για μας. Είναι τέλος η αφοσίωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά όλων αυτών που πάλεψαν και έδωσαν το αίμα τους πριν από μας για μας και που παίρνοντας την σκυτάλη καλούμαστε ΤΩΡΑ να δικαιώσουμε τον αγώνα τους και τον αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όλης της ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑς μπροστά στον εχθρό της ανθρωπότητας, που προβάλει τώρα με το προσωπείο της παγκόσμιας τάξης έχοντας από κάτω το πρόσωπο του φασισμού, θέλοντας να υποδουλώσει την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλους τους ανθρώπους σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ και όλη την ΓΗ.

Τέλος δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι βοηθήσουμε την Ε.Υ.Α. και τον ίδιο τον ΜΙΚΗ με όλες μας τις δυνάμεις και όπου καλεστούμε θα είμαστε παρόν. Ελπίζουμε να αξιοποιηθούμε από την Ε.Υ.Α. και τον Μίκη στο έπακρο.

Μαζί με την 1η σπίθα Κέντρου Αθήνας θα φροντίσουμε τις επόμενες μέρες να βρούμε σπιθίτες ώστε να ανοίγουμε τα γραφεία μας ΕΡΜΟΥ 7 καθημερινά από τις 9π.μ. έως το βράδυ.

Αθήνα 4-7-2011
ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

1 σχόλιο:

 1. http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=1221 :
  6. Είστε υπέρ της δημιουργίας «Αντιμνημονιακού Μετώπου» με ισότιμη συμμετοχή της ΚΑΠ;
  ΝΑΙ: 86% ΟΧΙ : 7% ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: 7%

  Μπορεί να γίνει Αντικατοχικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, από τις πατριωτικές, αντιμνημονιακές οργανώσεις, με κάθε υποψήφιο να αναφέρει δίπλα από το όνομά του σε παρένθεση την ομάδα από την οποία προέρχεται. http://enieopsifodeltio.files.wordpress.com/2009/10/eniaio-2011.jpg
  http://enieopsifodeltio.wordpress.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com