" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο Προς όλα τα μέλη της α’ Σπίθας Κέντρου Αθήνας

Αθήνα 16/4/2011
Έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο
Προς όλα τα μέλη της α’ Σπίθας Κέντρου Αθήνας
Φίλοι σπιθιστές και σπιθίστριες
Με την αποψινή του δήλωση, ο Ιδρυτής της Κίνησης μας των  Ανεξάρτητων Πολιτών, Μίκης Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζει οριστικά το όποιο θολό τοπίο επιχείρησαν συστηματικά, εδώ και μέρες ,να δημιουργήσουν ορισμένοι.
Δυστυχώς για αυτούς ,η συντριπτική πλειοψηφία των  οργανωμένων  σπιθιστών και σπιθιστριών  δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.
Η   Συντονιστική ομάδα της Γενικής Συνέλευσης της α΄ Σπίθας Κέντρου Αθήνας χαιρετίζει την αποψινή δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη και καλεί όλους και όλες, να παραμείνουμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι στη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της πατρίδας μας.
Τα όποια σχέδια που είχαν και έχουν για στόχο το «χτύπημα» της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών δεν πέρασαν.
Η Συντονιστική ομάδα θεωρεί υποχρέωσή της να δηλώσει  προς όλους και όλες, που τις «κρίσιμες» ώρες της «πραξικοπηματικής» κίνησης, η οποία αυτοχαρακτηρίστηκε ως «Νέο Ξεκίνημα», σταθήκαμε  στο ύψος των περιστάσεων και στηρίξαμε την ενότητα, την ύπαρξη και τη συνοχή της α΄Σπίθας κέντρου Αθήνας, ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα αυτή τη πορεία απομονώνοντας τις όποιες διασπαστικές κινήσεις.
Το μήνυμα αυτό το εκφράσαμε  περίτρανα και στην Ανοιχτή Γενική μας Συνέλευση- Συζήτηση, τη Δευτέρα 11 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Οικονομική κρίση – Κινήματα εργαζομένων».
Από την εκδήλωση αυτή κάποιοι απείχαν και προτίμησαν να μαζικοποιήσουν εκδήλωση Σπίθας άλλης περιοχής,  με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δ. Καζάκη –άρτι αποχωρήσαντα από την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών-παρά το ότι υπήρχαν πολλά ερωτηματικά για το συγκεκριμένο κάλεσμα που έγινε με την υπογραφή «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» και όχι «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» (όπως την έχει ονομάσει για ουσιαστικούς και πολιτικούς λόγους  ο Ιδρυτής μας Μίκης Θεοδωράκης).
 Παρ΄ όλα αυτά, όλοι όσοι συμμετείχαμε και δουλέψαμε για την εκδήλωση της α΄Σπίθας Κέντρου  αποδείξαμε ότι, μπορούμε να διοργανώνουμε συζητήσεις με ποιότητα, ανάδειξη και προαγωγή του δημοκρατικού διαλόγου, με συμμετοχή των πολιτών και ουσιαστικά αποτελέσματα.
Ως αποτέλεσμα λοιπόν της παραπάνω εκδήλωσής μας, έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε,  τρεις νέους  δυναμικούς Σπιθιστές.  Και οι τρεις κάτοικοι Αθήνας.
Ο αγώνας όλων μας συνεχίζεται με ουσιαστική στήριξη της ενότητας, με ουσιαστική στήριξη των αποφάσεων της Γενικής μας Συνέλευσης, με την απομόνωση των όποιων διαλυτικών και αρνητικών στοιχείων που επεδίωξαν να μας χωρίσουν αντί να μας ενώνουν.
Όλες και όλοι ενωμένοι για τον κοινό μας αγώνα
Για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση. Ανυπακοή στην εθελοδουλία. Αντίσταση στη ξένη εξάρτηση. Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.
Η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα.
Για την ομάδα Συντονισμού της α΄Σπίθας Κέντρου Αθήνας
Γιάννης Κουτσαφτής  εκπρόσωπος-συντονιστής
τα μέλη
Αναστασία Βούλγαρη
Γιώργος Τσουρούφλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com