" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ακολουθεί ENA Αφιερωμα στον Ιακωβο Καμπανελλη, και στις αναμνησεις του απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης, στο Μαουτχαουζεν ( VIDEO )

της Αγγελικής Κώττη
Με αφορμή την αυταρχική απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής Μπάρμπαρα  Πράμερ  να ματαιώσει - λογοκρίνει την παρουσίαση του «Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη στην τελετή μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού, η Αγγελική Κώττη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» έγραψε:


«Εξοργιστική, απαράδεκτη και προσβλητική είναι η απόφαση της προέδρου της αυστριακής βουλής. Ενός προσώπου που έχει θεσμικό ρόλο στη χώρα του, άρα θα πρέπει να τηρεί μια γραμμή δημοκρατικότητας στις όποιες αποφάσεις και ενέργειές του. Και είναι διπλή η προσβολή, αφού «αγγίζει» και έναν τεθνεώτα, που είχε μαρτυρήσει σε ναζιστικό στρατόπεδο, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη.


Το «Μαουτχάουζεν» έχει σαφείς αναφορές στο δράμα των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης που είχε γράψει τους στίχους, έβλεπε γύρω τους συγκρατουμένους του. Γι' αυτούς έγραφε στο «Ασμα ασμάτων» πως είχαν «κίτρινο άστρο στην καρδιά». Για όλους τους έγκλειστους, που ονειρεύονταν την Ελευθερία και μάχονταν να διατηρήσουν την Ζωή και την Ανθρώπινη υπόστασή τους είναι γραμμένος «Ο Αντώνης». Για εκείνους που δεν παραδίδονταν γράφτηκαν οι στίχοι «άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις/ στο λατομείο ν' αγαπηθούμε/ σ' όλα τα μέρη του θανάτου/ μέχρι ν' αφανιστεί η σκιά του.»


Ο Μίκης Θεοδωράκης, μια ζωή στο πλευρό των κατατρεγμένων, στηλίτευσε τη συμπεριφορά του κράτους του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους. Αυτή είναι η αλήθεια, και αυτό είναι που ενοχλεί την κυρία πρόεδρο. Προφανώς, συμφωνεί με τον τρόπο που το κράτος- τρομοκράτης δολοφονεί αθώους Παλαιστίνιους. Αχ, αυτός ο Χίτλερ με την αυστριακή καταγωγή του...»

-------------------------------------
ακολουθεί ENA Αφιερωμα στον Ιακωβο Καμπανελλη, και στις αναμνησεις του απο το στρατοπεδο συγκεντρωσης, στο Μαουτχαουζεν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com