" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Τα μέλη της ομάδας συντονισμού, της α' Σπίθας Κέντρου Αθήνας  καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους να δώσουμε και να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μας για την μεγάλη ανατροπή.

Με σεβασμό στην οργανωτική αυτονομία του διογκούμενου μεγάλου κινήματος ενάντια στην εθελοδουλία ενάντια στην ξένη εξάρτηση.

Όλες και όλοι στον αγώνα για τη δημοκρατική αναγέννηση της πατρίδας μας για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, Ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ο κάθε τετραγωνικός πόντος αυτή της πατρίδας είναι ποτισμένος με αίμα.  Όπου κι αν σκάψει κανείς θα βρει κόκκαλα ανθρώπων βαφτισμένα στο νάμα της ελευθερίας.

Κανένας δεν μπορεί να  πάρει τούτο το χώμα.  Δεν είναι δικό τους τούτο το χώμα.  Είναι δικό μας!

Καλούμε την σημερινή κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν έχει πλέον καμία ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  από τον ελληνικό λαό.
Την καλούμε να εγκαταλείψει την πολιτική της εξάρτησης.
Οι ευθύνες πλέον θα την  βαρύνουν   προσωπικά.  Είναι καιρός να καταλάβει ότι το τέρας- σύστημα που  την εξέθρεψε τόσα χρόνια είναι ό,τι πιο μισητό για την ελληνική κοινωνία.
  • Να σταματήσει ο πρωθυπουργός της χώρας να πολιτεύεται εν ονόματι των Ελλήνων για ζητήματα που δεν έχει καμία εξουσιοδότηση σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκλέχτηκε.
  • Καλούμε τον Γιώργο Παπανδρέου να απευθυνθεί προς τον ελληνικό λαό, τον μόνο που μπορεί να απαντήσει στα ζητήματα που τον αφορούν.
  • Ας καταλάβει έστω και αυτή την ώρα ότι η ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησής του οδηγεί σε εθνική συμφορά.
  • Ας καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους ακρωτηριασμούς ούτε  γεωγραφικά ούτε πολιτικά.
  • Ας ενώσει επιτέλους τις ανησυχίες του με την αγωνία του ελληνικού λαού που θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την Αξιοπρέπεια του.
  • Αν αισθάνεται ότι δεν έχει τη δύναμη να το πράξει τότε να παραιτηθεί. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Αθήνα, 26.5.11
Τα μέλη της Ομάδας Συντονισμού της α΄Σπίθας κέντρου Αθήνας

Γιώργος Τσουρούφλης
Αναστασία Βούλγαρη
Γιάννης Κουτσαφτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com