" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Απάντηση από Μίκη Θεοδωράκη : η Εντολή του Λαού είναι σαφέστατη «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στίς ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - του Κώστα Τσιαντή δίνει την πραγματική διάσταση αυτών που συμβαίνουν σήμερα. Ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ, χωρίς να μασά τα λόγια του, όπως πάντα,  πιστός στις αρχές του και στην αγωγή του ως Έλληνας πατριώτης σχολιάζει τον φόβο των δύο προδοτικών κομμάτων, που  παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο,  μπροστά στις Εκλογές . Εκλογές που τρέμουν. Αφού ο Μέγας Λαός τα κατεδάφισε και  τώρα θα τα στείλει στην χωματερή. 
  Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.


Η απάντηση έχει ώς εξής:


Αθήνα,  15.5.2012

Αγαπητέ κ. Τσιαντή,

Κατ' εμέ όλος αυτός ο θόρυβος είναι υποκριτικός.
Πρώτο θέμα: η Ακυβερνησία. Πώς είναι δυνατόν να αγνοείτε το γεγονός ότι η χώρα μας κυβερνάται τυπικά και ουσιαστικά από την Τρόικα που εφαρμόζει τις εντολές του ΔΝΤ και των Μέρκελ-Σαρκοζί; Εσχάτως αποκτήσαμε και τον ουσιαστικό πρωθυπουργό μας, τον κ. Ράϊχενμπαχ με τους συνεργάτες του δήθεν συμβούλους, που έχουν ήδη εγκατασταθεί ως Υπουργοί στα διάφορα Υπουργεία μας;

Υπάρχοντος του Μνημονίου, όποια Ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι παρά μια μαριονέτα, ένα πιστό
εκτελεστικό όργανο. Γι' αυτό σας παραπέμπω στους όρους του Μνημονίου που μας καθιστούν όλους και όλες υποτελείς. Επομένως το έργο που παίχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και απασχολούσε νυχθημερόν τα Κατοχικά κανάλια, δεν ήταν παρά μια τραγική φάρσα για τον κάθε Έλληνα που νοιώθει μέσα του ανεξάρτητος.

Δεύτερον: Το νόημα των εκλογών. Ο Μέγας Ελληνικός Λαός δεν αποδοκίμασε απλώς αλλά κατεδάφισε τα δύο κόμματα του Μνημονίου που κατηγορούνται γιατί παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο. Τα κατεδάφισε, τα τιμώρησε, τα έβαλε στην γωνία και έδωσε εντολή «Ουδεμία σχέση μαζί τους!».

Ειλικρινά απορώ όταν διαπιστώνω την τόση έλλειψη αιδούς από τους άλλοτε μεγαλόσχημους εξουσιαστές, που όχι μόνο ερήμωσαν την χώρα αλλά τόλμησαν να την καταστήσουν προτεκτοράτο και τους Έλληνες άβουλους εκτελεστές των εντολών των διάφορων Μπαρόζο, Μέρκελ και Σόϊμπλε που μας υβρίζουν, μας νουθετούν και μας απειλούν. Ποιοι; Οι ηττημένοι του χθες, χάριν της ευψυχίας των προγόνων σας, κ. Τσιαντή, που σας κληροδότησαν μιαν Ελλάδα υπερήφανη, που σήμερα κάποιοι την κατάντησαν ζητιάνα και που χωρίς ντροπή συζητούν δημοσίως τους όρους της ζητιανιάς. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Ενώ ο Μέγας Λαός μόλις χτες καταδίκασε με τρόπο απόλυτο και επιβλητικό τους εκπροσώπους και τα κόμματα της εθνικής ντροπής, τολμούν κάποιοι σήμερα να ομιλούν περί εθνικής  (οικουμενικής, ενωτικής, ομοψύχου και πράσινα άλογα) κυβέρνησης. Ποιοι; Αυτοί που ατίμασαν το «εθνικό», περιφρόνησαν το «ενωτικό» και λοιδώρησαν το «ομόψυχο» αφήνοντας περιφρονητικά στο περιθώριο επί τόσες δεκαετίες την «προδοτική Αριστερά» καβαλικεύοντας τα ευτραφή πράσινα και φαιά άλογα της εξουσίας.

Εν τούτοις χωρίς αιδώ εμφανίζονται καθημερινά στα κανάλια έφιπποι στους σκελετούς των αλόγων τους και κατηγορούν εν χορώ με τους θλιβερούς κλακαδόρους την άλλοτε «προδοτική Αριστερά», τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, γιατί δεν δέχεται να κυβερνήσει! Τόση μεγαλοψυχία; Τόσο μεγάλη εθνική ευθύνη (από αυτούς που πούλησαν το Έθνος και τιμωρήθηκαν από τον Μέγα Λαό); Ναι! Ναι! Τόσο μεγάλη κοροϊδία από τους ανερυθρίαστους*. Γιατί τρέμουν τις εκλογές!

Ίσως με ρωτήσετε «Για ποιο λόγο;». Θα σας πω: Μα γιατί ενώ το ΟΧΙ του Λαού ήταν σαφές, το ΝΑΙ εν τούτοις μέλλει να διευκρινισθεί. Αναδεικνύοντας σε δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του έδωσε κυβερνητική  εντολή μ' αυτό το 17%. Και επειδή υπάρχουν πιθανότητες αυτό το 17 να γίνει 27 (όπως έγινε) ή 37 ή ακόμα και 47%, τρέμουν μπροστά σ' αυτή την εφιαλτική γι' αυτούς προοπτική. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Μίκης Θεοδωράκης*ξεδιάντροπους

3 σχόλια:

 1. Μακεδονία Ελληνική19 Μαΐου 2012 - 2:30 π.μ.

  Πες τα Μίκη Θεοδωράκη! Να σε ακούσουν όλοι!
  Τρέμουν οι Ευρωπαίο αν εκλεγεί ο Σύριζα ή γίνει συνεργασία με 3 κόμματα αντιμνημονιακής πολιτικής, την άλλη μέρα θα πάνε όλοι οι εταίροι μας "να σηκώσουν" τις καταθέσεις τους και δεν θα μείνει τίποτα στις Τράπεζες!Αποτέλεσμα, την άμεση κατάρρευση όλων των χωρών μελών πολύ γρήγορα και την κατάρρευση του ευρώ! Πρέπει οι ευρωπαίοι εταίροι μας και η Ελλάδα να αναγκάσουν τους πολιτικούς της "κακιάς ώρας" να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό! Να αποδοθούνε ευθύνες στους προδότες πολιτικούς της μίζας, της διαφθοράς, της υποτέλειας και της ανικανότητας και στα μεγάλα ΜΜΕ! Να μπούνε και επιτέλους ανάλογοι φόροι στους χρηματιστές που για μια συναλλαγή βγάζουνε 150-200.000 ευρώ ενώ πρέπει να γίνουν διευκολύνσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις και χαράτσια σε μικρομεσαίους και χαμηλά κοινωνικά στρώματα! Να μπούνε μέσα απατεώνες, φοροδιαφυγόντες, μιζαδόροι και δοσίλογοι, απάτριδες, καταχραστές δημοσίου χρήματος και ανεύθυνοι πολιτικοί εθνικής και πανευρωπαικής ΝΤΡΟΠΗΣ! Με στεναχωρεί μόνο το θέμα της Ορθόδοξης Θρησκείας το οποίο ίσως δεν κρίνεται αρκετά σοβαρό από όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για όλα στην Ελλάδα φταίει το τεράστιο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που έχει δημιουργηθεί, χωρίς καμία αξιολόγηση.Το ότι πολλοί λυμαίνονταν και συνεχίζουν να λυμαίνονται το Δημόσιο Χρήμα, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και όλοι το "καταδικάζουν". ΟΥΔΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.Αν δεν γίνει η Ισχυρότερη Ρήξη με το Κομματικό Κράτος, εάν δεν απολυθούν όλοι οι κομματικοί στρατοί και να περάσουν οι πάντες από αξιολόγηση, δεν πρόκεται να γίνει κάτι θετικό στην Ελλάδα.Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν είναι "ευρώ ή δραχμή" αλλά πρόοδος ή διατήρηση του κομματικού κατεστημένου στις θέσεις εξουσίας.Πρόοδος ή διατήρηση της μίζας, της λαμογιάς, των κομματικών παραγόντων που έμαθαν να λυμαίνονται το Δημόσιο Χρήμα και να φέρνουν σε άθλια κατάσταση όχι μόνο τα νοσοκομεία, οι ΔΕΚΟ, της ατιμωρησίας; Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα.Εάν θέλετε να προοδεύσει η χώρα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΤΕ: "ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΩΝ ΔΕΚΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θέλω να καταθέσω μια πρόταση στον Μίκη. Με πρωτοβουλια του να διοργανωθεί άμεσα πριν από τις εκλογες,σε συνεργασία με τον Θ,Μικρούτσικο και άλλους συνθέτες πολιτικού τραγουδιού,μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο συνταγμα ή στα προπύλαια με στόχο την ενημέρωση του λαού για τη ναζιστική δολοφονική δραση της χ.Α,με παράλληλη προβολή ντοκουμέντων απο τη δραση τους όσο και από τη δράση και τα παθη αυτού του λαού από τους Ναζί. Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτων μαχαιρώνουν καθημερινά και ο εξοβελισμός τους είναι υποχρέωση μας απέναντι στο παρελθόν και το μελλον αυτού του τόπου
  Ιντζές Τάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com