" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΟ.ΣΥ. του Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ

 Ο ελληνικός λαός  είναι έτοιμος να περάσει σε μια νέα εποχή


Ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΟ.ΣΥ. 
του Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ


    Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του οριστικοποίησε το τέλος της εποχής της μεταπολίτευσης αποδομώντας  το σάπιο πολιτικό σύστημα όπως εξελίχθηκε από το 1974 μέχρι σήμερα. Επέφερε συντριπτική ήττα στο δικομματισμό και την πολιτική των μνημονίων απορρίπτοντας τους εκβιασμούς του συστήματος.

    Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (το 62%) τάχθηκε εναντίον της πολιτικής των μνημονίων και είναι βέβαιο ότι και το υπόλοιπο ποσοστό των ελλήνων που εγκλωβίσθηκε στα εκβιαστικά διλήμματα ψηφίζοντας τις μνημονιακές δυνάμεις στο άμεσο μέλλον θα απεγκλωβιστούν, βλέποντας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, διαλύοντας τα κόμματα που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία και  τον εθνικό πλούτο ρίχνοντας στην φτώχια τον ελληνικό λαό. 

    Από την άλλη μεριά το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα αλλά κυρίως ο κατακερματισμός των αντιμνημονιακών δυνάμεων  συνέβαλε έτσι ώστε παρά την εκλογική τους κυριαρχία δεν μπορεί να δοθεί άμεσα λύση για την χάραξη μιας νέας πολιτικής που θα καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις και θα κατοχυρώσει την εθνική μας ανεξαρτησία.

   Ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί αυτή η πολιτική είναι η συγκρότηση του  Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου που θα μπορέσει να κερδίσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και  θα έχει την αναγκαία δύναμη να εμποδίσει κάθε σχέδιο που θα επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες.

   Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι είναι έτοιμος να περάσει σε μια νέα εποχή. Είναι η ώρα να αποδείξουν και οι πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι μπορούν να περάσουν σε αυτή τη νέα εποχή ξεπερνώντας τις εξαρτήσεις του κομματισμού προς το συμφέρον της χώρας και του λαού.

1 σχόλιο:

 1. Το σφάλμα πολλών αν και καλόπιστων σχολιαστών είναι η θεοποίηση του "δημοκρατικού" πολιτεύματος όπως ισχύει στην Ευρώπη σήμερα, δηλαδή της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, εξαιρουμένης βεβαίως της Ελβετίας και πρόσφατα της Ισλανδίας.
  Δημοκρατία είναι μόνο μία, η Άμεση και οπωσδήποτε όχι η Αγγλικής αυτοκρατορικής εμπνεύσεως αντιπροσωπευτική. Το έκτρωμα αυτό Δημοκρατίας εν ισχύει σήμερα στην Ελλάδα είναι στην βάση όλων των προβλημάτων μας. Μια "δημοκρατία" ελεγχόμενη από καμμιά 15αριά οικογένειες που εκτός από αντιπροσωπευτική καλύπτεται επί πλέον από ένα μοναρχικό πρωθυπουργοκεντρικό σύνταγμα συνοδευόμενο από καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο-έκτρωμα.
  Το αποτέλεσμα των εκλογών έγινε με βάση αυτό το σύστημα αντιπροσωπευτικής (ψευτο)δημοκρατίας με αυτόν τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που ακόμη και με αυτό το γελοίο Σύνταγμα είναι αντισυνταγματικός.
  Παρατηρώντας την δυστοκία σχηματισμού κυβέρνησης με βάση συνεννοήσεις μεταξύ κομμάτων που προέκυψαν από αυτού του τύπου εκλογές, είναι περισσότερο από ποτέ φανερή το ανούσιον αυτής της διαδικασίας και τελικά η ανάγκη αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.
  Με δεδομένο ότι στην κοινωνία μας δεν υπάρχει ακόμη κουλτούρα άμεσης δημοκρατίας και επειδή δεν περιμένομε οι κεφαλές των κομμάτων να την προωθήσουν, θα πρέπει να επιδιωχθεί να προωθηθεί από την βάση των πολιτών. Στο πνεύμα λοιπόν αυτό και παράλληλα με την εκλογική ανατροπή των δυνάμεων κατοχής, προτείνομε να υποστηρίξομε δράσεις σε επίπεδο Δημοτικών αρχών. Σε πρώτη φάση συνεργαζόμενοι με δημοτικές αρχές που πιστεύουν στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.
  ΠΡΟΤΑΣΗ:
  Παράλληλα με το τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος συγκαλεί Διευρυμένη Λαική Συνέλευση Δήμου (Δ.Λ.Σ.Δ.) στην οποία συμμετέχουν οι Δημοτικές παρατάξεις και ένας αριθμός κληρωτών (π.χ. 5πλάσιος του αριθμού των δημοτικών συμβούλων).
  Η επιλογή των κληρωτών-δημοτών γίνεται με κλήρωση από κατάλογους που προτείνουν οι δημοτικές παρατάξεις για την κάθε μία χωριστούς.
  Ο αριθμός των κληρωτών θα έπρεπε να είναι ανάλογος της δύναμης της κάθε δημοτικής παράταξης που πέτυχε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
  Θα έπρεπε βέβαια η κάθε παράταξη να προτείνει για την κλήρωση ένα ελάχιστο αριθμό δημοτών π.χ. 10 ή 20-πλάσιο του αριθμού των κληρωτών που αναλογεί στην κάθε παράταξη.
  Ενδεχομένως και επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος καλεί και από έναν εκπρόσωπο (ή περισσότερους) από κάθε μία από τις συλλογικότητες που δρουν ήδη στον Δήμο, όπως οι υπάρχουσες ανοικτές λαικές συνελεύσεις, κινήματα τύπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, συλλογικότητες αλληλεγγύης, στην περίπτωση του Ελληνικού την ΦΙΛΕΛ για το Μητροπολιτικό Πάρκο, και άλλες που έχουν δράση με πολιτική και κοινωνική βαρύτητα.
  Υπ’ όψιν ότι μέλη αυτών των ως άνω συλλογικότητων θα έχουν ήδη πιθανότατα κληρωθεί από τους προτεινόμενους από κάθε δημοτική παράταξη, με δεδομένο ότι οι δημοτικές παρατάξεις θα τους έχουν πιθανότατα ήδη προτείνει λόγω του ό,τι είναι ενεργοί πολίτες.
  Οι δημοκρατικές αποφάσεις των ΔΛΣΔ θα έχουν έτσι τεράστια πολιτική βαρύτητα και έτσι θα επιβάλλουν νομιμοποίηση των δράσεων τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com