" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π.-ΣΠΙΘΑΟι πρόσφατες εκλογές επιβεβαίωσαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις επιλογές και τους αγώνες μας με την καταδίκη των δύο Μνημονιακών κομμάτων και την ανάδειξη σε υπολογίσιμη δύναμη των Αντιμνημονιακών κομμάτων και κυρίως του Σύριζα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα από τον Μίκη Θεοδωράκη εν όψει των λυσσαλέων επιθέσεων που ήταν βέβαιο ότι θα δεχθεί από τα επιτελεία των ηττημένων, δεδομένου ότι εξ αντικειμένου αποτελεί μέσα στην παρούσα συγκυρία την αιχμή του δόρατος των αντιμνημονιακών δυνάμεων.


Το Κ.Α.Π. - Σπίθα παραμένει προσηλωμένο στο βασικό του στόχο, που είναι η Πατριωτική Συσπείρωση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Για το σκοπό αυτό έχει  προτείνει τη δημιουργία της  ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. με στόχο την ανάδειξή της σε ένα ευρύ Πατριωτικό Μέτωπο, ικανό να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία.


Αθήνα 12 Μαίου 2012 

1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσαμε, με μία κυβέρνηση συνεργασίας κατά της μνημονιακής πολιτικής, αν αναγκαστούμε να βγούμε από την ευρωζώνη, να δεχθούμε να βγούμε, μόνο με τον όρο να συνεργαστούμε με τη Ρωσία χωρίς να παρεμβαίνει καμία χώρα! Με την παραχώρηση ναυπηγείου στη Σύρο για την συντήρηση των πλοίων της. Παράλληλα, να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων με τη βοήθεια της γείτονας χώρας, όπως και την αναγνώριση της Κύπρου, της Μακεδονίας, αλλά και της ΑΟΖ μας. Ενδιαφέρον επίσης σημειώνεται για εξαγωγές στη Ρωσία προιόντων αγροτικών, κτηνοτροφικών, τη συνεργασία για διάφορες μορφές ενέργειας, τις συγκοινωνίες και όχι με την Γερμανία η οποία είναι υπόλογη σε εμάς και όχι το ανάποδο! Η πολιτική μαστίγιο-καρότο πρέπει να σταματήσει άμεσα! Επιθυμούμε συνεργασία με τη Ρωσία του Πούτιν και όχι με την Γερμανία της Μέρκελ! Εξάλλου, το τίμημα για την παραμονή μας στην ευρωζώνη, έλλειψη δημοκρατίας, υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας, σταθερότητας κοινωνικης, πολιτικοοικονομικής, συμπεριλαμβανομένου και της οικογενειακής γαλήνης, είναι τίμημα που δεν δέχονται να πληρώσουν όλοι οι έλληνες! Γιατί? Για να ζούνε σε χειρότερο βιοτικό επίπεδο από ότι πριν δύο χρόνια, χωρίς ασφάλιση, χωρίς υγεία, φάρμακα, συντάξεις και μισθούς, επιδόματα, χωρίς βιβλία, καλή παιδεία κι ελπίδες για τα νέα παιδιά, που ζούνε χωρίς κανένα "πρότυπο ελληνικού πολιτισμού", χωρίς τη γνώμη του λαού να μετράει στις κυβερνητικές αποφάσεις! Χωρίς την κοινωνική πολιτική, αφού το πρόβλημα συνέχεια είναι πως θα πληρωθούνε οι τραπεζίτες και οι πιστωτές! Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε! Δεν έχουμε την ίδια κουλτούρα με τους Γερμανούς, αλλά σίγουρα δεν είμαστε αμνοερίφια, είμαστε Έλληνες και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό! Πρέπει μόνο να παρακάμψουμε πολιτικές τύπου δεξιά ή αριστερά, να βρεθεί η σύγκλιση απόψεων (κατά του μνημονίου, υπέρ της εθνικής κυριαρχίας, κατά της μείωσης μισθών και συντάξεων, υπέρ της συνεργασίας με τη Ρωσία, υπέρ κάποιν εθνικοποιήσεων υπέρ του να μη στρατεύονται μετανάστες στις Ε.Δ και τα σωματα ασφαλείας) προκειμένου να βρούμε κοινούς στόχους και να ενωθούμε! Για μένα το ερώτημα στις εκλογές αυτές είναι: «με τους πατριώτες ή με τους προδότες?» Τι να το κάνω όταν έχουμε πόλεμο κι έρθει ο κατακτητής να μας σκοτώσει, την ώρα εκείνη ο έλληνας πολιτικός λέει: "Τι ψήφισες? Πρέπει να ρωτήσω την Τρόικα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com