" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟ.ΣΥ. του Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ

"Δεν κυβερνάμε την Ελλάδα. Κυβερνάμε τους κυβερνήτες της Ελλάδας". Αυτό θα μπορούσε να αναφωνήσει σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, παραφράζοντας τη ρήση του Λόρδου Κρόμερ για την Αίγυπτο.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τις προσπάθειες να παραχαραχτεί και η εντολή που έδωσε και το νόημα της ψήφου του. Μετά τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που εξαπάτησε τους Ελληνες με το «λεφτά υπάρχουν» για να μας βάλει στο Μνημόνιο της ντροπής, μετά τη μετατροπή εν μια νυκτί του Αντώνη Σαμαρά από αντίπαλο σε οπαδό του Μνημονίου, η τρόικα χρειάζεται μία ακόμη προδοσία για να ενεργοποιήσει  την τρίτη λύση της για την επιβολή του μνημονίου. Γιατί αυτό σημαίνει η επιχείρηση συγκρότησης κυβέρνησης Μνημονίου και Τρόικας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που παρουσιάζεται ως δήθεν «οικουμενική».

Στις 6 Μαίου, ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε μαζικά το Μνημόνιο της χρεωκοπίας και κατεδάφισε τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν, λεηλάτησαν και πρόδωσαν τη χώρα του. Ο σχηματισμός μιας δήθεν οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή αυτών των κομμάτων, που  παραμένουν οι προεκτάσεις και τα εργαλεία της τρόικας στην Ελλάδα,  γι' αυτό και δεν τολμούν να αναθεωρήσουν τις γραπτές δεσμεύσεις προς τα αφεντικά τους,  θα αποτελέσει εθνικά ανεύθυνη, επικίνδυνη προδοσία του ελληνικού λαού και της ψήφου του.

Ελπίζουμε ότι ο Φώτης  Κουβέλης θα σεβαστεί την ιστορία του, τον κόσμο της αριστεράς που τον στήριξε, τις προεκλογικές δεσμεύσεις έναντι των δικών του ψηφοφόρων, θα σεβαστεί τη δημοκρατία και το ύψιστο εθνικό συμφέρον του ελληνικού λαού. Ελπίζουμε ότι δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης προδοσίας που του ζητάνε να στηρίξει, να αρνηθεί να δώσει το σωσίβιο στον καταρρέοντα δικομματισμό που απαιτεί η τρόικα, να βοηθήσει την ενότητα των δυνάμεων που αγωνίζονται, η κάθε μια με τον τρόπο της, για να σταματήσει η ταχεία εθνική καταστροφή που οργανώνουν οι πολιτικές του Μνημονίου. Ελπίζουμε ότι η «Δημοκρατική Αριστερά» θα παραμείνει εκεί που την καλεί η ιστορία και το όνομα που διάλεξε, δηλαδή στο ευρύτερο δυνατό μέτωπο για την αντίσταση στο μνημόνιο.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης που να υλοποιήσει την εντολή αλλαγής της μνημονιακής πορείας. Κάθε άλλη κυβέρνηση θα συνιστά βαριά παραβίαση της δημοκρατικής τάξης και θα έβαζε σε ανείπωτες περιπέτειες τη χώρα. Η άμεση προσφυγή σε νέες εκλογές, η ευρύτερη δυνατή ενότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων, η κινητοποίηση του ελληνικού λαού για τη σωτηρία της Ελλάδας, είναι ο μόνος δρόμος σήμερα για την προστασία του Εθνους και της Δημοκρατίας μας.

Αθήνα, 10 Μαίου 2012

Το  Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών -Σπίθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com