" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

'ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου · 6:00 μ.μ

'ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου · 6:00 μ.μ
Θεμιστοκλέους 37 Εξάρχεια 2ος όροφος


Προτεινόμενη Ημερήσια Διάταξη

1) καλωσόρισμα και ενημέρωση νέων φίλων στην ΣΠΙΘΑ μας
2) συζήτηση για εκπρόσωπο της σπίθας μας που θα συνεργάζεται με την επίσημη ιστοσελίδα της κίνησης
3) συζήτηση για το κείμενο που θα καταθέσουμε στην Θεσσαλονίκη
4) αν δοθεί χρόνος να μιλήσουμε στην Θεσσαλονίκη ποιος θα το αναγνώσει
5) ενημέρωση από τους συναγωνιστές που φτιάχνουν την ΣΠΙΘΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ - ΚΟΛΩΝΟΥ και πως θα τους βοηθήσουμε.
6) ενημερώσεις από τις ομάδες δράσεων
7) Πρώτη φάση συζήτησης για το οργανωτικό - χωρίς ψηφοφορία
( μέχρι στιγμής η ανοιχτή συνέλευση αποφασίζει για όλα με Άμεση δημοκρατία και δεν υπάρχει συντονιστική επιτροπή παρά μόνο γραμματειακή υποστήριξη και ομάδες εργασίας. )
8) καθορισμός της επόμενης συνάντησης και εξεύρεση χώρου.
9)Τέλος συνάντησης και ελεύθερος διάλογος

2 σχόλια:

 1. Gianna Fasili
  ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ο ΛΑΟΣ ΨΙΦΗΖΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ,/ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΙΣΩ/ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ, ΔΕΝ ΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ,ΠΩΣ ΨΙΦΗΖΩ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΟΡΩ ΑΞΙΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΚΑΙΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.
  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ.
  ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣ.
  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΨΕΡΟΝΤΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ,ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.
  ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΚΟΒΟΜΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΗΣΘΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΞΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΟΣΑ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ,ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ.
  ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΣΤΕΛΝΟΝΥΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΞΑΙΟΣΥΝΗ.
  ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΣ ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ. ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΚΡΥΦΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.
  ΝΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΙΟΥΔΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΥ. ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΙΟΥΔΕΣ ΤΟ ΕΞΕΛΗΞΑΝ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΙΩΘΟΥΝ.
  Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ.
  KI Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ, ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ,ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ/ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!/ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ;ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ;ΑΣ ΞΕΚΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ.
  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com