" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΙ

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ θα πλεύσει στη Γάζα κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου 2011
 
Η πόλη της Μαδρίτης (Ισπανία) φιλοξένησε στις 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011 συνάντηση αντιπροσώπων από διάφορες οργανώσεις που συνιστούν τη Διεθνή Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ. Στη συνάντηση αυτή, που φιλοξενήθηκε από την ισπανική πρωτοβουλία Rumbo a Gaza, συμμετείχαν αντιπροσώποι από Αλγερία, ΗΠΑ, Καναδά, Σκωτία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαλαισία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία. Επίσης, κατά τη συνάντηση, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των οργανώσεων σε Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο και Δανία.

Οι οργανώσεις που συγκεντρώθηκαμε στην Μαδρίτη, επαναλάβαμε τη σκληρότατη καταδίκη και αποδοκιμασία μας για την συστηματική καταπίεση που το κράτος του Ισραήλ επιβάλλει εναντίον του Παλαιστινιακού λαού για πάνω από 60 χρόνια και τις συνεχιζόμενες εκ μέρους του παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Επίσης αποδοκιμάζουμε την παθητικότητα, αν όχι πλήρη συνενοχή, των κυβερνήσεών μας σε πράξεις που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 
Η Λωρίδα της Γάζας έχει γίνει σύμβολο της συστηματικής και προσχεδιασμένης καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού. Για σχεδόν πέντε χρόνια, πάνω από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι υφίστανται έναν εγκληματικό και παράνομο αποκλεισμό, μια πολιορκία, μεσαιωνικού τύπου, κατά την οποία το κράτος του Ισραήλ έχει γίνει κύριος ζωής και θανάτου για τους κατοίκους της Γάζας: 500 νεκροί το 2006, στην επιχείρηση «Καλοκαιρινές Βροχές», περισσότεροι από 1.400 νεκροί τον Δεκέμβριο του 2008 και Ιανουάριο του 2009, στην επιχείρηση «Χυτό Μόλυβι», περισσότεροι από 80 νεκροί το 2010 σε διάφορες άλλες επιθέσεις.
 
Η Γάζα είναι μια περιοχή που ηθελημένα την υποβάθμισαν σε έσχατη φτώχεια. Το 80% του πληθυσμού της βασίζεται σε ανθρωπιστική βοήθεια για την τροφή του, 70% των νοικοκυριών ζουν με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα για κάθε μέλος τους, πάνω από 40% του πληθυσμού της είναι άνεργοι. Το κράτος του Ισραήλ που απαγάγει ανθρώπους στην κυριολεξία, απαγάγει και τα δικαιώματά τους, τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους, πράγμα που συνεχίζει να πράττει εδώ και πάνω από 60 χρόνια.

Εξαιτίας της σιωπής και της αδράνειας των κυβερνήσεών μας απέναντι σ' αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η διεθνής κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών έχει μεγαλώσει από το 2008, όταν τη πολιορκία έσπασαν για πρώτη φορά δυο καίκια και τον περασμένο χρόνο, όταν ξεκίνησε  ο πρώτος Στόλος της Ελευθερίας. Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στον Στόλο αυτόν στα διεθνή ύδατα, σε ευθεία παραβίαση του διεθνούς ναυτικού δικαίου, δολοφονώντας εννέα ακτιβιστές, τραυματίζοντας ακόμα 50, απαγάγοντας τους πάντες και αρπάζοντας τα πλοία.
 
Πιό αποφασισμένοι από ποτέ για να σπάσουμε και να λήξουμε τον αποκλεισμό, η Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου του 2011, ο Στόλος της Ελευθερίας II θα αποπλεύσει. Γι' αυτόν τον σκοπό θα υπάρξουν τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός πλοίων, μεταφέροντας πολλούς περισσότερους εθελοντές και περισσότερη βοήθεια. Η εκστρατεία θα αποπλεύσει προκειμένου να εξαναγκάσει το Ισραήλ να σεβαστεί τη διεθνή νομοθεσία και να θέσει σε κίνηση την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των πολιτών προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας καθώς και να επιστήσει την προσοχή στο ευρύτερο πρόβλημα των ατελείωτων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ εναντίον όλου του Παλαιστινιακού λαού.
 
Παρακολουθούμε με προσοχή την μεγάλη αλλαγή που επέρχεται στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τον ευρύτερο αραβικό κόσμο από την ανάδειξη της απαιτήσης των πολιτών για αληθινή δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η μακρά πάλη των Παλαιστίνιων εναντίον της κατοχής και της καταπίεσης αξίζει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας. Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ συνενώνει τη δράση του με αυτό το ευρύτερο κίνημα, εστιάζοντας στο σπάσιμο και τη λήξη της πολιορκίας της Γάζας.
 
Ο Παλαιστινιακός λαός και οι λαοί της θάλασσας της Μεσογείου, έχουν ίσα δικαιώματα στη γη τους, τη θάλασσά τους και τον αέρα τους. Ως εκ τούτου η εκστρατεία μας, ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ, έχει γίνει πιό σημαντική και απαραίτητη από ποτέ.
 
Θα πλέουμε στη Γάζα ως τη λευτεριά της Παλαιστίνης!
 
Διεθνής Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ
Μαδρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2011.
ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com