" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης 5/2/2011 σε VIDEO



Το πάθος περίσσευε, χωρίς ωστόσο να παρασύρει τον πολιτικό λόγο σε άνευ λόγου ακρότητες, και το χαμόγελο της ελπίδας άνθιζε στα πρόσωπα, στη χθεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργυρούπολης. Η μαζικότητα της προσέλευσης ήταν εντυπωσιακή δεδομένου ότι η είδηση κινήθηκε κυρίως μέσω διαδικτύου.

Στη συγκέντρωση αυτή έγινε και η παρουσίαση της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής» που πλαισιώνει την «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών». Ενεργό παρόν έδωσαν και οι εκπρόσωποι από τις ΣΠΙΘΕΣ Αττικής που είχαν προσκληθεί για να μιλήσουν και οι οποίοι έδωσαν τον αγωνιστικό τόνο στη συγκέντρωση.

Κατ' αρχήν μίλησε ο
ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος αφού παρουσίασε την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή τόνισε πως  «κοινό χαρακτηριστικό όλων  είναι η  βαθιά τους αγάπη και πίστη στα ιδανικά και τους στόχους της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Η Συμβουλευτική Επιτροπή δεν είναι κάποιο καθοδηγητικό όργανο αλλά μια ομάδα φίλων  όπου με το κύρος το ήθος και τις δηλώσεις τους καλούνται να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση των προγραμματικών μας αρχών.»

Ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε πόσο σημαντική αυτές τις ώρες είναι «η ενότητα του λαού. Με μια λαϊκή πλειοψηφία ικανή να αντιπαραταχθεί μετωπικά με το σύστημα Γι αυτό και έχει τεράστια σημασία όταν θα έρθει η ώρα αυτή  που ο ελληνικός λαός ανεξάρτητος και ελεύθερος θα έχει τη δυνατότητα να αυτοκυβερνηθεί, να υπάρξει  ένα πλήρες πρόγραμμα, επιστημονικά τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό  κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής πραγματικότητας και με  οποίο να ανορθωθεί η χώρα και ο λαός μας»

Στη συνέχεια μίλησαν από  την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή τα μέλη: Γιώργος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,  Δημήτρης Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α.  Νίκος Κούνδουρος, σκηνοθέτης. Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Παντείου και Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας.

Εκπρόσωποι από τις ΣΠΙΘΕΣ Αττικής (αλλά και από τον Έβρο, τα Χανιά και το Ηράκλειο) έλαβαν μετά το λόγο και ανέπτυξαν τον τρόπο δράσης τους καθώς και τις προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις. Συνισταμένη όλων των ΣΠΙΘΩΝ η απόφαση κοινής δράσης για την  εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ισορροπία και την πατριωτική αναγέννηση. Το πάθος και η νεανική ορμή που εξέπεμπαν ήταν ακριβώς η αντανάκλαση της μαζικότατης ανταπόκρισης που έδειξε ο ελληνικός λαός στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Το πάνελ της εκδήλωσης συμπλήρωναν, τα υπόλοιπα μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής Διονύσης  Τόδουλος, πολιτικός μηχανικός, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, Στέφανος Ληναίος, ηθοποιός, και Κώστας Ζουράρις, Καθηγητής Πανεπιστημίου Παρισίων, Πολιτειολόγος.

Επίσης τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: Γιάννης Δημητροκάλλης, ,πρώην Γραμματέας Επικοινωνιών και  Βαγγέλης Μπόντας, εκδότης

Στο τέλος  ο Μίκης Θεοδωράκης ανέλυσε το Ιδεολογικό Στίγμα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών: Στο κείμενο αυτό ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ άλλων κάνει και μια ενδιαφέρουσα πρόταση:

«Θα πρότεινα» γράφει  «η Κίνησή μας να έπαιρνε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση στη χώρα μας μιας διεθνούς συσκέψεως από εκπροσώπους Εθνών - Κρατών που έχουν περάσει από την διαδικασία του οικονομικού «ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ», που την βιώνουν σήμερα όπως εμείς και που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποψήφιες να την υποστούν. Σ' αυτή τη διάσκεψη θεωρώ ότι οι παρουσίες τόσο της Ναόμι Κλάιν όσο και των εκπροσώπων της Ισλανδίας, Ισημερινού, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας θα είναι πολύτιμες. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μέτωπο των Εθνών-Κρατών, που με βάση την παραδοχή από αυτά του ιδεολογικού μας στίγματος, που θεωρεί την ανάδειξη των Εθνών-Κρατών σε βασικούς παράγοντες άμυνας στα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και με την υιοθέτηση της άποψης ότι η βασική διεθνής αντίθεση περνά κάθετα μέσα σε κάθε Έθνος-Κράτος, ώστε να αλλάξει όλη η ως σήμερα εικόνα που έχουμε για την τακτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την άμυνα και σε συνέχεια για την
επίθεση των ανεξάρτητων πολιτών...» (σημ. το πλήρες κείμενο για το Ιδεολογικό Στίγμα του Κινήματος θα το βρείτε στην επίσημη  ιστοσελίδα)
& στο βlog μας >>> http://spithakentroathinas.blogspot.com/2011/02/5211.html




















http://mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/mikistheodorakis/?nid=436





ευχαριστούμε το 114 για την πολύτιμη συμβολή στην ενημέρωση μας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com