Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.
Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι
παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελέυθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:
την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόϊκας.
την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.
την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.
Κατά συνέπεια:
Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.
Καλούμε του Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόϊκας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία.
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011
Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.
Βαρδής Βαρδινογιάννης (πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων -ΕΔΙΑ, γνωστός για την αντιστασιακή του δράση στην Κατοχή και ένας από τους 27 κομμουνιστές -δραπέτες από τις φυλακές Βούρλων της Δραπετσώνας, το 1955, 33χρονος φοιτητής νομικής τότε)
Ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης ανέπτυξε πολυσχιδή δράση τόσο στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης όσο και στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και αργότερα, κατά την επταετή χούντα των συνταγματαρχών. Διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1967-1974. Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Έζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία.
Μανώλης Γλέζος (σύμβολο του αγώνα κατά των Γερμανών στην Κατοχή , στέλεχος της Αριστεράς, υπήρξε βουλευτής της ΕΔΑ) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82
Νίκος Γουργιώτης (δημοσιογράφος, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, δεκαέξι χρόνια πολιτικός κρατούμενος, έζησε για δεκαοχτώ χρόνια με άλλο όνομα)
Βούλα Δαμιανάκου (λογοτέχνις και μεταφράστρια, είχε στενή συνεργασία με τον Βασίλη Ρώτα και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, το όνομά της συνδέθηκε με την υπόθεση Οτσαλάν, μια και μετά την παράνομη είσοδο του Κουρδου ηγέτη στην Ελλάδα το 1999, τον φιλοξένησε σπίτι της)
Βάσω Θανασέκου (μετείχε στην Εθνική Αντίσταση, στις εκλογές του 1956 εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ)
Μίκης Θεοδωράκης (εξορίες, φυλακίσεις, αγώνες, μουσικοσυνθέτης). http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82
Θεόδωρος Καλλίνος (αξιωματικός του ελληνικού στρατού που ως διοικητής λόχου στην επίθεση των Γερμανών στην Ανατολική Μακεδονία δεν παραδόθηκε και με όλο τον Λόχο πήγε στην Κρήτη όπου πολέμησαν, γνωστός ως καπετάν Αμάρμπεης, υπήρξε διοικητής της 16ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, σήμερα είναι 97 ετών)
Μαρία Καραγιώργη (συγγραφέας, χήρα του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, δημοσιογράφου και διευθυντή του «Ριζοσπάστη» Κώστα Καραγιώργη)
Η Μαρία Καραγιώργη - Γυφτοδήμου γεννήθηκε στις Μηλιές του Βόλου το 1918. Το 1936 μπήκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τότε οργανώθηκε στην κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Συμμετείχε στις αντιδικατορικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γι΄ αυτό κηνηγήθηκε από την Ασφάλεια. Έμεινε ένα χρόνο στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ, εξορία στην Κίμωλο, απόδραση με την κατάρρευση του μετώπου τον Απρίλη του 1941 και άμεση συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση. Τα χρόνια της φυλακής και εξορίας της φτάνουν τα δέκα. Τα χρόνια που ήταν στην παρανομία με ψευδώνυμα και παράνομα σπίτια φτάνουν τα οκτώ. Και οι μεταγωγές, τα κρατητήρια, τα στρατόπεδα, οι φυλακές και οι εξορίες που κατά καιρούς γνώρισε, πέρασε ή έζησε φτάνουν τα πενήντα.
Παναγιώτης Κατερίνης (μετείχε στην εθνική αντίσταση, υπήρξε βουλευτής της ΕΔΑ)
Ελένη Μπενά (εξελέγη το 1958 βουλευτής της ΕΔΑ)
Τάκης Μπενάς (ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, γραμματέας της Νεολαίας ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη)
Ευτύχης Μπιτσάκης (πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις της ΕΠΟΝ, στη διάρκεια του εμφυλίου καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για την πολιτική του δράση, είναι πανεπιστημιακός)
Γιώργος Τσαπόγας (αγωνιστής της ΕΑΜικης αντίστασης, καπετάνιος του ΕΛΑΣ, με φυλακίσεις και εξορίες, παλαίμαχος δημοσιογράφος).
Πηγή δεν έχει η ανακοίνωση; Στη σελίδα της κίνησης, πιστεύεται ότι μπορεί κάποιος να τη βρει εύκολα;
ΑπάντησηΔιαγραφή