" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

VIDEO - Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.- ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 25 - 1 - 2013


Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ και θα ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.......

Προς του απεργούς του Μετρό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη

http://www.spitha-kap.gr/el/kap/news/?nid=3972

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,
Ο Μίκης Θεοδωράκης  χαιρετίζει τον αγώνα σας!

Η Σπίθα δηλώνει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα σας και βρίσκεται στο πλευρό σας.

Καταδικάζουμε την παράνομη και αντισυνταγματική επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό! Καταδικάζουμε τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Η Τροϊκανική τρικομματική κυβέρνηση, που υπηρετεί τα βρώμικα συμφέροντα του ΔΝΤ και της
Τρόικα, αφού παραχώρησε στο ξένο ληστρικό κεφάλαιο την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, στοχεύει και μεθοδεύει την πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης της υποτέλειας είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και η εξαφάνιση του ελληνικού πολιτισμού, προκειμένου να αλωθούν πλήρως οι πολιτισμοί της Ευρώπης. Ώστε να επιβληθούν τα σχέδια του οικονομικού ιμπεριαλισμού.

Τα σχέδια της τροϊκανικής κυβέρνησης και των ξένων συνεργατών τους ανατρέπονται με αντίσταση και αγώνα!

Η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη προτείνει ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από όλο το Λαό. Μόνον ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποτινάξουμε το ζυγό της υποτέλειας και της εξάρτησης, που μας εξαθλιώνει και μας ντροπιάζει.

Σας καλούμε σε ένα Πατριωτικό Κίνημα Αντίστασης με στόχο την Ανεξαρτησία, την Απαλλαγή από την Τρόικα και την Ανάπτυξη της Ελλάδας προς όφελος του Λαού της.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΠΙΘΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Α.Π. ΣΠΙΘΑ
25/01/2013
http://www.spitha-kap.gr/el/kap/news/?nid=3971

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις συνιστώσες της επέλεξαν την μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους του Μετρό.


Καταδικάζουμε την απόφαση της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης για Πολιτική επιστράτευση των απεργών και επίταξη των μέσων μεταφοράς.

Οι συνεχείς προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων και όλου του Ελληνικού Λαού δεν μας εκπλήσσει.

Εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζεται το δόγμα του ''σόκ και δέος'' επάνω στον Ελληνικό λαό με στόχο την εξαθλίωση του και την υποταγή του.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πρόταση μας, προς όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για Γενική Απεργία διαρκείας.

Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους ενωμένους και αποφασισμένους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΠΙΘΑ
25/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com