" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Ή ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ; - Γράφει ο *Αμφικτύων ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (στο τέλος του άρθρου)


Η χώρα μας βρίσκεται για πρώτη ίσως φορά στην ανάγκη να κάνει ταυτοχρόνως δύο υπερβάσεις για να μπορέσει να σωθεί από  τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δυνάμεων της  καταστροφής :
  1. Η πρώτη αφορά στην ανατροπή της Κατοχικής Κυβερνήσεως  και όσων στηρίζουν ενεργητικά ή παθητικά την παράδοση της οικονομίας , εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητος της πατρίδας μας  στους ξένους δανειστές.
  2. Η δεύτερη αφορά την απόκρουση της εισβολής και κατοχής των λαθρομεταναστών στη χώρα και τις ζοφερές συνέπειες της .
Η επιβίωση μας σαν Ελλάδα , σαν φυλή και σαν πολιτισμένη κοινωνία εξαρτάται από ...
...τις ορθές αποφάσεις του συνόλου του λαού μας. Διαφορετικά λίαν συντόμως θα εκδιωχθούμε από τη χώρα μας που θα μετονομασθεί «Ελλαδιστάν», ή «Βαρβαριστάν». Θα έχει τριτοκοσμική πλειοψηφία, βαρβαρική κουλτούρα , θα έχει χάσει την γλώσσα της, την ιστορία της , τον πολιτισμό της. Οι Έλληνες  στερημένοι  της  ατομικής και δημοσίας περιουσίας μας θα περιπλανηθούμε απάτριδες στην διασπορά. Θα    μεταπέσουμε όσοι μείνουν σε μαύρη δουλεία, όχι μόνον απέναντι στους δανειστές μας τοκογλύφους , αλλά και στους ξένους   λαθρομετανάστες(που στο μεταξύ μεταβάλλονται σε δυνάστες μας), και στους γειτονικούς λαούς που θα επωφεληθούν να αρπάξουν μερίδιο από την πτώση και διάλυση μας. Διότι «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»

Δεν έχει άδικο λοιπόν η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας που   βάζει όλα τα κόμματα  στο ίδιο τσουβάλι. Που δακτυλοδεικτεί τους δωσιλόγους και τους πράκτορες του εχθρού. Όσων δεν προτάσσουν την εδώ και τώρα ανατροπή του καθεστώτος της νέας κατοχής . Ο λαός ζητάει το σταμάτημα της λαθρομετανάστευσης, όπως ζητάει την έξοδο μας από το Μνημόνιο. Ο λαός δεν αντέχει να πληρώνει πανωτόκια  στους ξένους τοκογλύφους , όταν μάλιστα έχουν πάρει τα διπλάσια του κεφαλαίου που μας δάνεισαν. Η χώρα μας δεν χωράει άλλους . Ο λαός δεν μπορεί να στερείται και να συντηρεί άνω των 5 εκατ. λαθρομεταναστών. Φθάνει πια η «φιλευσπλαχνία» των πολιτικών απατεώνων. Ο λαός δεν ανέχεται να πολιτογραφήσει Έλληνες όλους τους βαρβάρους του τρίτου κόσμου, επειδή είναι κομματική πελατεία ορισμένων κομμάτων και αποκομμάτων.

Ο λαός δεν ανέχεται άλλο την προδοσία της πολιτικής εξουσίας. Δεν είναι δυνατόν οι λαθρομετανάστες να είναι ανεξέλεγκτοι και οι γηγενείς να ελέγχονται. Οι λαθρομετανάστες να μην φορολογούνται και να απολαμβάνουν τα πάντα δωρεάν και να τα πληρώνουν από το υστέρημα τους οι γηγενείς. Δεν νοείται κράτος χωρίς σύνορα. Ούτε πολιτεία  που να μπαίνει ο κάθε ενδεής, άνεργος, ή και εγκληματίας, ναρκέμπορος, πράκτορας, τρομοκράτης, άρρωστος και ανάπηρος χωρίς έλεγχο. Δεν νοείται να έχει καταργηθεί ντε-φάκτο το κράτος από μια αδύναμη, αλλά καταπιεστική κατοχική κυβέρνηση και από μια «αριστερή απόφυση» και τις προδοτικές ΜΚΟ . Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει πολιτεία όταν παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα, από την ίδια την Κυβέρνηση και να έχει λιγότερη αξία από το χαρτί του αποχωρητηρίου. Γι' αυτό επιβάλλεται :
  1. Η ανατροπή της Κατοχικής Κυβερνήσεως και όλων των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για την χρεωκοπία της χώρας.
  2. Η μη αναγνώριση ολοκλήρου του χρέους (των πανωτοκίων) και η άρνηση του ως ειδεχθούς και καταχρηστικού.
  3. Ο επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών , το σφράγισμα των συνόρων και ο σεβασμός των στους νόμους και το Σύνταγμα . (Ας γνωρίζουν ότι έχουν λιγότερα δικαιώματα και περισσότερες υποχρεώσεις έναντι των γηγενών, διότι απολαμβάνουν τη γη και την περιουσία τη δική μας και των προγόνων μας)
  4. Η προσαγωγή των δωσιλόγων στη λαϊκή δικαιοσύνη και η δήμευση των παρανόμως αποκτηθεισών περιουσιών.
  5. Η σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης για την σύνταξη νέου Συντάγματος , με καθιέρωση πολιτεύματος Άμεσης Δημοκρατίας.
«Το μέλλον των παιδιών μας, στα οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το ίδιο δικαίωμα που αναγνωρίζουμε αβίαστα σε τόσους χιλιάδες μετανάστες, να ζήσουν δηλαδή στην Ελλάδα,  να έχουν δηλαδή το αυτονόητο δικαίωμα να ζήσουν και τα παιδιά των Ελλήνων στην χώρα που γεννήθηκαν, είναι στα χέρια μας.

Ο λαός και μόνον ο λαός μπορεί να δώσει την λύση», όπως γράφει και ο Μίκης Θεοδωράκης.


*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων ΛογοτεχνώνΑγαπητέ μου φίλε,

Συμμερίζομαι την αγωνία σου. Διαφωνώ όταν αποκαλείς το σύνολο των λαθρομεταναστών «βαρβάρους». Συμφωνώ μαζί σου ότι θα πρέπει να μπει ένα πλαφόν ως προς τον αριθμό των μεταναστών που αντέχει η χώρα μας και ότι από κει και πέρα θα πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα. Διαφωνώ με την άποψη ότι όλοι αυτοί οι εξαθλιωμένοι και οι ξεριζωμένοι που ζητούν από μας καταφύγιο και άσυλο είναι συνειδητά όργανα δαιμονικών δυνάμεων. Είναι απλά τα κύρια θύματα της βαρβαρότητας των ΗΠΑ και της Ευρώπης, που οι μεν με τις βόμβες και οι δε με τη στυγνή εκμετάλλευση, τους αναγκάζουν να αφήνουν τα σπίτια τους και να πηγαίνουν σαν κυνηγημένα ζώα να ζητήσουν κάπου αλλού σωτηρία. Επομένως οι προτάσεις σου για το ξεκαθάρισμα από τη χώρα μας των υπευθύνων για την καταστροφή μας, πρέπει να συμπληρωθούν με την ανάγκη για μια μετωπική σύγκρουση των ελεύθερων λαών με τους σύγχρονους διεθνείς δυνάστες, που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά που δημιουργούν καθημερινά σε βάρος των λαών.

29.1.2011

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com