" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

ΠΛΑΤΩΝΑΣ : κάθε τάξη έχει καθήκον να συνεισφέρει όποια ωφέλεια μπορεί για το καλό την ΠΟΛΗΣ1 σχόλιο:

 1. Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΩΜΗΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥ,ΕΟΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΥΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΗΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.ΚΙ ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ,ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ.ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΥΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ;ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;
  ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΗΣΤΕΙ,ΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Η ΧΩΡΑ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.
  ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΙ ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.
  ΚΑΙ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.
  ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ,ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ (ΝΕΡΩΝΕΣ)ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΑΙΖΟΥΝ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ Μ.ΑΤ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ,ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΜ ΠΟΛΕΜΟ.
  ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ,ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com