" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Codex Alimentarius – Η Εκδήλωση της Σπίθας Ερέτριας


Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης και αφύπνισης του πολίτη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα Ερέτριας με την συνεργασία του Έργου Λόγου Αγάπης και Ενεργών Πολιτών με θέμα τον Διατροφικό Κώδικα, στο Ξενοδοχείο Eviana Beach στην Ερέτρια, με προσκεκλημένο κεντρικό ομιλητή τον κο Γιώργο Κλειδαρά.
Ο κος Κλειδαράς με την ιδιότητα του καθηγητή γαστρονομίας έχει προσκαλέσει με ανοιχτή επιστολή του όλους τους chef και μαγείρους, μαθητές, δασκάλους, καθηγητές, τεχνολόγους τροφίμων, διατροφολόγους, οικολόγους, νοικοκυρές και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011, ώρα 10.00, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 
Αχαρνών 2.
Η προβολή της ταινίας και η ομιλία που ακολούθησε με κεντρικό τίτλο
«Η διαστροφή της Διατροφής είναι θέμα Δημοκρατίας», έδειξε σε όλους μας, με πολύ αναλυτικό και κατανοητό τρόπο πως το θέμα του Διατροφικού Κώδικα είναι πολύ σοβαρότερο από όσο πιστεύαμε, λόγω της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης του Πολίτη από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.
Με άξονα την παραδοχή πως «η διατροφή είναι ευθύνη όλων μας», φανερώθηκε πως η ατομική ευθύνη κάθε πολίτη είναι πλέον θέμα ζωτικής σημασίας και υπήρξε έντονος προβληματισμός απ’ την πλευρά του κοινού (καλλιεργητές, γονείς κ.α.) σχετικά με τη δράση που μπορούμε να αναλάβουμε για την μη εφαρμογή του επιβαλλόμενου διατροφικού φασισμού και στη χώρα μας και την διασφάλιση της παραδοσιακής μας διατροφής.
Προτείνουμε ανάλογες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες δράσης σε όλες τις Σπίθες και προσφέρουμε τη συνεργασία μας στην οργάνωσή τους.
Η εκδήλωση προβάλλεται στο τηλεοπτικό κανάλι Space TV, το οποίο και ευχαριστούμε, όπως και όσους συνεργάστηκαν για την εκδήλωση αυτή, την κα Άννα Λαγοπούλου που προσέφερε την πανέμορφη αίθουσα, τους Σπιθιστές από την 1η Σπίθα Δυτικής Αττικής, του Κέντρου Αθήνας και του Ηρακλείου Κρήτης, για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κο Γιώργο Κλειδαρά, για την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη συμπαράσταση και προσφορά του.
Ευχαριστούμε όλους εσάς, που αφυπνισμένοι στα σημεία των καιρών, διαθέσατε το χρόνο σας και ευχόμαστε να σας δούμε την 1η Απριλίου.
 από την ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ στάλθηκε στην εκδήλωση ο ακόλουθος χαιρετισμός : 
Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,


Η επιλογή που κάνατε να προτάξετε στη δραστηριοποίηση σας το τεράστιο θέμα Codex
Alimentarius μας ξάφνιασε ευχάριστα και παράλληλα μας ενθουσίασε για την πρωτοπόρα
σύλληψη και υλοποίηση.


Το πρόβλημα της ποιότητας της διατροφής είναι τεράστιο θέμα, βαθύτατα πολιτικό και θα
πρέπει να αφορά και να κινητοποιήσει όλη την κοινωνία∙ γι αυτό και μόνο το λόγο είναι
πρωτοπόρο.


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών και τα κύτταρα της οι «Σπίθες» θα πρέπει με παρόμοιες
πρωτοβουλίες να αναδειχθούν σαν χώρος διαλόγου, δράσης και αντίστασης στην κοινωνία.
Θα πρέπει να ξεφύγουν από το στείρο-ξύλινο πολιτικό λόγο και πράξεις του παρελθόντος.


Σας ευχόμαστε από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία στην εκδήλωση σας και θα είμαστε
δίπλα σας στις πρωτοβουλίες που θα πάρετε.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Σπίθα Κέντρου Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com