" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ; - της Ιωάννας Κολοβού

ΓΙΑΤΙ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ; - της Ιωάννας Κολοβού

Από ημέρες τώρα ακουγόταν ότι κάποιο μεγάλο όνομα προετοίμαζε ως υποψήφιο- έκπληξη για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Οι περισσότεροι δεν φαντάζονταν πόσο μεγάλο θα ήταν. Κι όμως, ο θρυλικός Ολυμπιονίκης που μας γέμισε ανείπωτη χαρά και υπερηφάνεια όταν σήκωσε στους ώμους του όλη την Ελλάδα, χαρίζοντάς της το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο της Άρσης Βαρών, δέχτηκε τον εξευτελισμό του να σηκώνει τα βάρη ενός κόμματος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια και την ύστατη ταπείνωση. Γιατί Πύρρο Δήμα; Σε θυμάμαι να κάθεσαι «κάτω απ' τη μπάρα» και να φωνάζεις «Για την Ελλάδα!» την ώρα που σήκωνες την πατρίδα στα ουράνια. Σε θυμάμαι σε συνεντεύξεις αμέσως μετά τη νίκη σου, ένα σεμνό χαμογελαστό ολιγόλογο παιδί να μας διηγείσαι τα παιδικά σου χρόνια, τη επίπονη πορεία σου με θυσίες και αγώνα.

 Γιατί Πύρρο Δήμα δέχτηκε να παίξεις στο βρώμικο παιγνίδι των επικοινωνιολόγων; Γιατί δέχτηκες να είσαι κι εσύ ένα από τα πιόνια που θα παίξουν στην τελική παρτίδα των εκλογών; Ένα από τα
πιόνια, τίποτε άλλο. Το άλλο πιόνι είναι η σύλληψη του Γιώργου Κουρή που οδηγήθηκε με χειροπέδες στον ανακριτή. Οποία υποκρισία, η Δικαιοσύνη μετά από χρόνια επιτέλους άνοιξε τα μάτια της και είδε! Οι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο εργαζόμενοι του ALTER παρακολουθούσαν την κωμωδία αποκαμωμένοι από τον επί μήνες ατελέσφορο αγώνα τους. Έτερο πιόνι ο Μάκης Ψωμιάδης! Ο οποίος εκδίδεται πλέον από τα Σκόπια στην Ελλάδα! Οποία σύμπτωση! ¨Όπως ακριβώς η σύμπτωση της σύλληψης του Άκη! Η Ελλάδα βοούσε, στα δημοσιογραφικά γραφεία γνωρίζαμε χαρτί και καλαμάρι τι ακριβώς συνέβαινε, και ξαφνικά η Δικαιοσύνη είδε το φως της και πάλι! Μέσα σε όλο αυτό το βόθρο που όζει, έρχεται και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος να λάβει μέρος. Χωρίς αιδώ αναπαράγει το γνωστό εκλογικό δίλημμα-παγίδα: «Το ιστορικό διακύβευμα για τη χώρα μας, μεταξύ της επίπονης προσπάθειας ανασυγκρότησης της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ και της άτακτης οπισθοδρόμησης που θα την οδηγούσε δεκαετίες πίσω, παραμένει και σήμερα δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο ». Ω ναι, το πρώτο Μνημόνιο παραμένει το ιστορικό διακύβευμα! Και... προειδοποιεί ότι « αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή». Με άλλα λόγια μας απειλεί. Πύρρο Δήμα, στο όνομα της Ελλάδας, στο όνομα των Ελλήνων που με δάκρυα χαράς σε λάτρεψαν σαν θεό, φύγε από αυτή τη σφηκοφωλιά που σε εμπλέκουν. Μην αμαυρώνεις τα μετάλλιά σου. Θυμήσου τον Δημήτρη Χριστούλα που αυτοκτόνησε «Για την Ελλάδα» θυμήσου «τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τους φώναζαν αλήτες» και που τρώνε τα χημικά στις πλατείες. Φύγε όσο είναι καιρός και ενώσου με αυτούς. Φύγε, για τα τέσσερα παιδιά σου που τα επικαλέστηκες όταν δέχτηκες. Φύγε, πριν ο εξευτελισμός σου «γίνει τέλειος» Φύγε, Πύρρο Δήμα και θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com