" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΙΚΑ - Μίκης Θεοδωράκης


ΕΚΛΟΓΙΚΑ - Μίκης Θεοδωράκης


Η απόφαση του ΠΟ.ΣΥ. του Κ.Α.Π. υπήρξε σαφής και υποχρεωτική για όλα τα μέλη μας. Όμως από το σημείο «ψηφίστε κατά συνείδηση» έως το να υπογράφουν κάποιοι ομαδικά «Συμβόλαιο Τιμής» υπέρ του Α ή του Β κόμματος και να μοιράζουν δημοσίως φυλλάδιά τους, η απόσταση είναι μεγάλη.

Προσωπικά το θεωρώ σαν μια εθελοντική παραίτηση από τα ιδανικά του Κ.Α.Π. για τα οποία οι ίδιοι είχαν συστρατευθεί και είχαν για μεγάλο διάστημα αγωνιστεί.

Επομένως το λάθος δεν είναι δικό μας και δικό μου προσωπικά, όταν τους πιστέψαμε, τους αγκαλιάσαμε και τους εμπιστευτήκαμε συντροφικά.

Ειδικά για τις εκλογές δημοσιοποίησα στην ιστοσελίδα του Κ.Α.Π. σειρές άρθρων για να προειδοποιήσω και να προφυλάξω την Σπίθα από την μεγάλη απογοήτευση που θα δοκιμάσουν όσοι πιστεύουν ότι το Σύστημα μπορεί να αλλάξει μέσα από το Σύστημα (μια βασική μας αρχή), όταν διαπιστώσουν ότι όχι μόνο τίποτα δεν θα έχει αλλάξει μετά τις εκλογές αλλά επί πλέον ότι οι μνημονιακές δυνάμεις με επί κεφαλής την Τρόικα αντλώντας νέα δύναμη από τα αποτελέσματα των εκλογών που γίνονται γι' αυτό και μόνο το λόγο, δηλαδή να νομιμοποιήσουν με τη φρέσκια ψήφο του Λαού τα Μνημόνια, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ορμή το καταστρεπτικό αντεθνικό και αντιλαϊκό τους έργο.

Από μια άποψη εμένα προσωπικά με ικανοποιεί το ότι τώρα εκδηλώνονται κάποια άτομα που υπήρξαν στις τάξεις μας ενώ στην ουσία δεν πίστευαν στις αρχές μας, γιατί ο δρόμος που έχουμε διαλέξει είναι μακρύς και δύσκολος και απαιτεί γρανιτένια πίστη και θέληση από τα μέλη μας.

Για το λόγο αυτό το μόνο που πρέπει να κάνουμε προς το παρόν, είναι να παρατηρούμε απλώς τη συμπεριφορά κάποιων. Ευθύς μετά το τέλος των εκλογών θα εξετάσουμε τη στάση του α ή του β ως ΠΟ.ΣΥ. δηλαδή ως εκλεγμένη ηγεσία, προκειμένου να μετρήσουμε εκείνους που παραμένουν πιστοί στα ιδεώδη και στις αρχές μας και όσους μας γύρισαν την πλάτη, να τους ευχηθούμε να περάσουν καλά στους χώρους που οι ίδιοι επέλεξαν να πάνε και μάλιστα με τόσο κραυγαλέο και προσβλητικό για μας τρόπο.

Αθήνα,  18.IV.2012

Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com