" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Δράση της Σπίθας στον ΩΡΩΠΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 11 - 8 - 2012
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ;

Η δημόσια περιουσία και ο εθνικός πλούτος της χώρας έγιναν από την αρχή το αντικείμενο του πόθου των ξένων δανειστών. Με τις δανειακές αυτές συμβάσεις η χώρα: Υποθηκεύει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της. Βάζει ενέχυρο τη δημόσια περιουσία και τον εθνικό της πλούτο, Υπάγει σε ξένο δίκαιο το χρέος της και ειδικότερα στο αρπαχτικό αγγλικό δίκαιο, που είναι πάντα με το μέρος των δανειστών. Επιτρέπει τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας για την ικανοποίησή τους .
Η επαίσχυντη δανειακή σύμβαση, αντίθετα με το Σύνταγμα και το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο επιβάλλει επίσης την παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία της κυριαρχίας ώστε να είναι δυνατή η δήμευση της δημόσιας περιουσίας.

 Η τρικομματική σήμερα κυβέρνηση, παρά την προεκλογική ρητορική για αναδιαπραγμάτευση, παρουσιάζει ως μονόδρομο την πολιτική των Μνημονίων και εντείνει την λιτότητα για να περάσει τις εξετάσεις που θέτει εκβιαστικά η τρόικα.

Οι ξένοι δανειστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, αφού έδεσαν τη χώρα με τα Μνημόνια και υποθήκευσαν τη δημόσια περιουσία με το αγγλικό δίκαιο, τώρα εκβιάζουν εκ του ασφαλούς.

 Η Ελλάδα πρέπει να αρνηθεί την γεωπολιτική της  περιθωριοποίηση και την εθνική αποδόμηση, να  διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τους εθνικούς της πόρους και πάνω σ’ αυτούς να θεμελιώσει την ανάπτυξη και την ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική της.

Ο δρόμος για να επιτύχει αυτό είναι οι  επιχειρηματικές κοινοπραξίες, με διάφορες χώρες, διαφυλάσσοντας  του ρόλο του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος.
Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτεί την απεμπόληση του εθνικού της πλούτου που είναι η βάση και η εγγύηση για το μέλλον της. Η πολιτική της τρόικας δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Οδηγεί στην καταστροφή της χώρας.

Όχι στην  εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.  Όχι στην εγκληματική πολιτική της τρόικας.

Όχι στην υποθήκευση της εθνικής μας κυριαρχίας.  Ναι, στη πρόταση της Σπίθας για κοινοπραξίες.Η Σπίθα 1ου διαμερίσματος Κέντρο Αθήνας θα βρεθεί στον ΩΡΩΠΟ αυτό το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τις λύσεις που προτείνει το ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ και να ενισχύσει τις προσπάθειες για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Από την Παρασκευή θα αρχίσουμε την Εξόρμηση  με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού
 ( το παραπάνω κείμενο ) και κάλεσμα για το Σάββατο που θα γίνει

Ομιλία – συζήτηση στη Παραλία ΑΘΗΝΑΙΑΣ στον ΩΡΩΠΟ      ΧΑΡΤΗΣ 
Σάββατο   11-8-2012   στις 9μ.μ.

Με θέμα : «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ή ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ;
                    ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ; »

 Ομιλητής θα είναι ο  Μανώλης  Χατζηδημητρίου ( Καθηγητής Κλασσικής – Λαϊκής Κιθάρας -μουσικός , BLOGER ) μέλος της Κ.Ε. του ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ

Η Εξόρμηση θα συνεχιστεί την Κυριακή με ενημερωτικό υλικό που θα μοιραστεί στην Σκάλα Ωρωπού 


Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την ανάγκη μας για μπάνιο με την ανάγκη μας δράση.


    ΤΗΛ. 6972531319, 6980548748

 Η επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος:  http://www.spitha-kap.gr   
 Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος όροφος, τηλ.210.3233877


1 σχόλιο:

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com