" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Η ΣΠΙΘΑ στηρίζει την προειδοποιητική Λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλιο


Το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών (Σπίθα) χαιρετίζει, στηρίζει ολόψυχα και συμμετέχει στην πρωτοβουλία λαϊκών φορέων για κήρυξη του Απριλίου ( Προειδοποιητικά )  ως μήνα Λαϊκής στάσης πληρωμών. 

                Με την επιβολή των μνημονίων καταργήθηκε η εθνική μας ανεξαρτησία, η συνταγματική νομιμότης και ποδοπατήθηκαν δημοκρατικές, λαϊκές και εργατικές κατακτήσεις. Οι ένθεν και ένθεν του ατλαντικού ιμπεριαλιστές ανέλαβαν και τυπικά την διακυβέρνηση της χώρας μέσω της Τρόικα και  του ΔΝΤ. Οι πολιτικοί υπάλληλοι της άρχουσας τάξης που συνεργάζεται με τους ξένους επικυρίαρχους έχουν πλέον περιοριστεί σε ρόλο διεκπεραιωτή. Στόχος των ιμπεριαλιστών και των εγχωρίων συνεργατών τους είναι η λεηλασία και διαρπαγή του εθνικού πλούτου της πατρίδος μας. Για να πραγματοποιήσουν τα μοχθηρά σχέδιά τους έπρεπε να καταλυθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση ώστε ο λαός μας εξουθενωμένος, ταπεινωμένος και αδύναμος να ενδώσει στις απαιτήσεις τους.

Εν μέσω της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής, των συνεχών εκβιασμών και της ανοικτής βίας ο λαός μας οφείλει στην ιστορία και τον πολιτισμό του να σταθεί όρθιος και να σηκώσει απέναντι στην νέα κατοχή το ανάστημά του, να αντιπαρατάξει το αγωνιστικό του φρόνημα και να ανατρέψει το σύστημα αυτό που ανέχεται την διαρπαγή του εθνικού του πλούτου και εμποδίζει την δημοκρατική, κοινωνική και οικονομική του ανάπτυξη.

Για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα και τα όνειρά τους εφιάλτης ο λαός μας πρέπει να βρει δρόμους ενότητος και να συγκροτήσει ένα παλλαϊκό δημοκρατικό μέτωπο που, όπως το ΕΑΜ, θα τον σώσει από την πείνα και τη σκλαβιά. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι η χώρα μας διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνάμεις που όταν τις εκμεταλλευτεί ο εργατικός, ικανός και δημιουργικός λαός θα οικοδομήσουμε μία νέα κοινωνία ευημερίας και ελευθερίας.

Συνεπώς το ΚΑΠ-Σπίθα που έχει σαν στρατηγικό στόχο την συγκρότηση αυτού του Μετώπου στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε ενωτική και αγωνιστική κινητοποίηση. Η ανυπακοή στα κελεύσματα της εξουσίας σήμερα και η γενικευμένη αντίσταση αύριο που θα εξελιχτεί σε γενικευμένη αντίσταση θα εγκαθιδρύσει την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία δηλαδή τους αναγκαίους όρους μιας ολόπλευρης κοινωνικής και οικονομικής αναπτύξεως.

Καλούμε κι εμείς με την σειρά μας τους εργαζομένους, την νεολαία, τους επαγγελματίες, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες κάθε πατριώτη και δημοκράτη να στηρίξει την πρωτοβουλία κηρύξεως του Απριλίου ( Προειδοποιητικά ) ως μήνα Λαϊκής στάσης πληρωμών. 


Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" - Μίκης ΘεοδωράκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com