" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Καταγγελία για βίαιη προσαγωγή του γραμματέα της ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ από τις αστυνομικές δυνάμεις στην μαθητική παρέλαση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Καταγγελία για βίαιη προσαγωγή του γραμματέα της ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ από τις αστυνομικές δυνάμεις 
στην μαθητική παρέλαση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 


Καταγγέλλουμε την αστυνομία και την τρικοματική Κυβέρνηση για κατάλυση της δημοκρατίας και του συντάγματος ενάντια στην ελεύθερη βούληση των πολιτών και των δικαιωμάτων τους να μπορούν να βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ειρηνικά.

Πριν από λίγο μέλη της ΣΠΙΘΑΣ του Μίκη Θεοδωράκη προσπάθησαν να περάσουν στον χώρο της μαθητικής παρέλασης που διεξάγετε κάθε χρόνο με την ευκαιρία της επανάστασης του 1821. Τα μέλη μας φορούσαν μπλούζες με γράμματα που σχημάτιζαν το σύνθημα της επανάστασης:  " Ελευθερία ή Θάνατος ".  Κρατούσαν δέ, ένα πανό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΕΝΟΤΗΤΑΣ του Ελληνικού λαού με τον Κυπριακό που έγραφε :  "Ενωμένη Ρωμιοσύνη. Μαζί αδέλφια μας. Ελλάδα-Κύπρος.  ΣΠΙΘΑ Μίκης Θεοδωράκης"

Αμέσως εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ  που προσπάθησαν να  μας απωθήσουν και δεν επέτρεπαν την διέλευσή μας. 
Χωρίς κανένα λόγο και αφού ζητήσαμε να κάνουν στην άκρη και να μας αφήσουν να περάσουμε ( συνταγματικό μας κεκτημένο )  αφού η πρόθεσή μας ήταν να συμπαρασταθούμε στα αδέλφια μας τους  ΚΥΠΡΙΟΥΣ  αλλά και να δηλώσουμε ειρηνικά  με την παρουσία μας την συνέχεια του αγώνα του 1821, έπεσαν επάνω μας λυσσασμένα. 
Προσήγαγαν δε, στο αστυνομικό τμήμα ακροπόλεως τον Αγωνιστή Γραμματέα της Σπίθας Αττικής και διαπρεπή  δικηγόρο Γαβριήλ Πελεκιδη επειδή "τόλμησε" να τους πει ότι αυτό που γίνεται είναι τελείως παράνομο και ότι καταλύουν με αυτό τον τρόπο κάθε έννοια ελευθερίας του πολίτη να βρίσκεται ειρηνικά σε δημόσιο χώρο και των δικαιωμάτων του που απορρέουν από το Σύνταγμα. Επίσης καταλύουν την έννοια της  ισότητας μεταξύ των πολιτών επιτρέποντας σε επιλεγμένους  πολίτες ( με προσκλήσεις) να παρακολουθήσουν την παρέλαση. 

Ζητάμε να αφεθεί αμέσως ελεύθερος 

Η τρικοματική μειοψηφική κυβέρνηση των ανδρεικέλων  που παρέδωσε την εθνική μας ανεξαρτησία στην ΜΕΡΚΕΛ - ΤΡΟΙΚΑ - ΔΝΤ κλπ είναι υπόλογη στον Ελληνικό Λαό με αυτές τις πράξεις που στόχο έχουν να μηδενίσουν την αντίσταση των Ελλήνων και να μας  οδηγήσουν στον ραγιαδισμό , στην  εξαθλίωση  και τον αφανισμό  με σκοπό να μας  κλέψουν τον ΕΘΝΙΚΟ μας  πλούτο.

Δηλώνουμε ότι η ΑΓΩΝΑΣ θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας. 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ   


Η επιτροπή της Σπίθας Αττικής.

τηλ. επικοινωνίας : 6972531319 , 6972300003

http://www.spitha-kap.gr/el/sparks/?id=211&news=1&&snid=4114


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com