" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνοπτικά πρακτικά 4ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής


Συνοπτικά πρακτικά 4ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής  7/4/2013 (Μέρος 1ο)


Την Κυριακή 7/4 συγκλήθηκε η 4η προαναγγελθείσα τακτική γενική συνέλευση της ενιαίας Σπίθας.
Στη συνέλευση παρευρέθησαν και 5 νέα μέλη της Σπίθας. Παρών στη συνέλευση ήταν ο Στράτος Δασκαρόλης από τη Σπίθα Καλαμάτας.
Εκλέχτηκε προεδρείο που απαρτιζόταν από τους Κοντό Μάκη, Καφετζοπούλου Έφη, Παπαδάκη Σοφία και Ζερέυ Νίκη.
Επίσης έγινε επικαιροποίηση των  e-mails των παρευρισκομένων.                                                              
Έγινε ανάγνωση της θεματολογίας  και συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:

1.       Επικύρωση των πρακτικών της 3ης τακτικής γενικής συνέλευσης της ενιαίας Σπίθας.

 Εγκρίθηκαν ομόφωνα.

2.       Ενημέρωση-συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα.
Έγινε εισήγηση από την συναγωνίστρια Κολοβού Ιωάννα .Στη συνέχεια αναγνώστηκε κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη. Έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συναγωνιστές και ακολούθησε ανάγνωση του προσχεδίου ψηφίσματος, το οποίο ύστερα από συνδιαμόρφωση από τα παρόντα μέλη  της γενικής συνελεύσεως ψηφίστηκε ομοφώνως εκτός του συναγωνιστή Λάκου Αντώνη, ο οποίος διαφωνεί σε θέματα διατύπωσης . Το ψήφισμα καθαρογράφτηκε και εστάλει στην επιτροπή multimedia  για ανάρτηση.

3.       Κατάθεση στεφάνου για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Έγινε εισήγηση από τον Ανδρέα Τσιφτσιάν , ο οποίος πρότεινε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Αρμενίων. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τους συναγωνιστές Χατζηδημητρίου Μανώλη και Πελεκίδη Γαβριήλ.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.
Λόγω έλλειψης χρόνου έγινε πρόταση η 4η γενική συνέλευση της ενιαίας Σπίθας να συνεχιστεί  την Τρίτη 9/4/2013 και ώρα 18.00.Η πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση.


Συνοπτικά πρακτικά 4ης τακτικής  Γενικής Συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής  9/4/2013 (Μέρος 2ο)

Την Τρίτη 9/4 πραγματοποιήθηκε η συνέχεια της τακτικής  γενικής συνελεύσεως της ενιαίας Σπίθας.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε και ένα νέο μέλος της Σπίθας. Παρών στη γενική συνέλευση ήταν ο συναγωνιστής Δασκαρόλης Στράτος από τη Σπίθα Καλαμάτας.
Έγινε ανάγνωση των θεμάτων και συζητήθηκαν με την εξής σειρά:
1.       Στάση πληρωμών Απριλίου.

Η εισήγηση έγινε από την Αποστολοπούλου Μαρία και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των συναγωνιστών.  Έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη. Η συναγωνίστρια Αποστολοπούλου Μαρία έκανε την πρόταση να δημιουργηθεί μία ομάδα από τα μέλη, η οποία θα ασχοληθεί με την στάση πληρωμών και με θέματα που αφορούν τα χαράτσια, τους φόρους,κλπ.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.
2.       Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού.

Η εισήγηση έγινε από την  συναγωνίστρια Αποστολοπούλου  Μαρία. Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και πρότεινε το φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25/4 να κλείσει με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από συναγωνιστές, οι οποίες απαντήθηκαν από την εισηγήτρια. Τέλος έγιναν τοποθετήσεις από μέλη.
3.       Συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό ιατρείο

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο συναγωνιστής Κοντός Μάκης. Ο Χατζηδημητρίου Μανώλης πρότεινε να αναρτήσουμε και να κοινοποιήσουμε τα φάρμακα που χρειάζεται το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού. Τέλος ορίστηκε υπεύθυνη συλλογής Φαρμάκων η Πανταζή  Φωτεινή.
4.       Προσωρινή ομάδα διαχείρισης στεκιού.

Εισηγήτρια ήταν η συναγωνίστρια Παπαδάκη Δέσποινα. Ύστερα από συζήτηση μεταξύ των μελών την προσωρινή ομάδα διαχείρισης στεκιού θα απαρτίζουν η Δελαγραμμάτικα Ρένα, ο Νεφραίμ  Χρήστος, η Πανταζή Φωτεινή και η Ζερέυ Νίκη.
5.       Συμμετοχή στις ομάδες δράσεις.

Η εισήγηση έγινε από τον Μάκη Κοντό. Έγιναν τοποθετήσεις από συναγωνιστές και στη συνέχεια έγινε πρόταση από τη Ζερέυ Νίκη να γίνει συνάντηση των μελών αποκλειστικά για την στελέχωση των ομάδων. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και ορίστηκε ημέρα συνάντησης η Πέμπτη 11/4/2013 και ώρα 18.00.
6.       Πρόταση για ανοικτή λαϊκή συνέλευση της Σπίθας.

Εισηγητής ήταν ο Μανώλης Χατζηδημητρίου, ο οποίος πρότεινε να οργανώσει η Σπίθα λαϊκές συνελεύσεις    στην πλατεία Συντάγματος  με τον κανονισμό συνέλευσης της Σπίθας. Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις συναγωνιστών, οι  οποίες απαντήθηκαν από τον εισηγητή και ακολούθησαν τοποθετήσεις. Τέλος έγινε πρόταση από το συναγωνιστή Ξηρό Δημήτρη να γίνουν ομιλίες σε χώρους του δήμου και σε άλλους χώρους και αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους να γίνει εισήγηση από το συναγωνιστή σε επόμενη συνέλευση.
7.       Ενημέρωση δράσεων.

Έγινε ενημέρωση από το συναγωνιστή Νούση Βασίλη και ακολούθησαν  τοποθετήσεις. Τέλος έγινε πρόταση από τον Δημήτρη Ξηρό να έρχεται σε e-mail το τηλέφωνο του συντονιστή της εκάστοτε δράσης για να επικοινωνούν οι Σπιθιστές.
8.       Πολιτική εισήγηση.

Την πολιτική εισήγηση πραγματοποίησε ο Μανώλης Χατζηδημητρίου και ακολούθησαν τοποθετήσεις συναγωνιστών.

Λήξη συνέλευσης
9/4/2013

Το προεδρείο της Συνέλευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com