" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. Σ. ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 7.4.2013

Στη Γ.Σ. της 7ης Απριλίου 2013 εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα το οποίο μέχρι τώρα έχουν υπογράψει σε χαρτί ολογράφως δεκάδες ΕΝΕΡΓΟΙ Σπιθιστές / Σπιθίστριες στην Αττική.

Η διαδικασία υπογραφής του ψηφίσματος δεν έχει ολοκληρωθεί.

 Όποιος  θέλει να αγωνιστεί μαζί μας για να διώξουμε επιτέλους την ξένη και ντόπια "ακρίδα"  για να φωνάξουμε όλοι μαζί : είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ " ,οικοδομώντας μια Ανεξάρτητη, Περήφανη , Σεβαστή σε εχθρούς και φίλους,  Ευημερούσα  Ελλάδα, Αλληλέγγυα πρός όλους τους λαούς του κόσμου,  μπορεί να το συνυπογράψει στο στέκι μας (Μπουμπουλίνας 34 , Αθήνα 106 82, Εξάρχεια . 
Τηλ. 211.2138662 – 6972531319 – 6980302045 - 6972300003 
 ) ή να μας στείλει email  ηλεκτρονικά στο  email : epi.no.attikis@gmail.com

ΣΠΙΘΑ σημαίνει ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 


ΨΗΦΙΣΜΑ  Γ. Σ.  ΕΝΙΑΙΑΣ  ΣΠΙΘΑΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  7.4.2013

Ξεκινήσαμε ως απλοί προβληματισμένοι πολίτες, σαστισμένοι σε μία χώρα που την σκιάζει η φοβέρα και την πλακώνει η σκλαβιά, που περιήλθε στην δίνη του σοκ και δέος.
Ο προβληματισμός έγινε αγανάκτηση και ξεχυθήκαμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τα δίκια της Πατρίδας μας. Για να φωνάξουμε ως ελεύθεροι πολιορκημένοι, ως απροσκύνητος Λαός το μεγάλο ΟΧΙ.
Πορευτήκαμε μέσα από συμπληγάδες, δεχτήκαμε χτυπήματα, από μέσα κι από έξω, ύπουλα και
φανερά.
Και είμαστε και σήμερα εδώ για να δηλώσουμε με μια φωνή ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε, ότι  είμαστε, πια, ορκισμένοι!  Ορκισμένοι στην Πατρίδα μας, ταγμένοι στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Ηγέτη μας, Μίκη Θεοδωράκη, το Ευαγγέλιο στο οποίο η μοίρα μας έταξε να είμαστε, με ταπεινότητα αλλά και σθένος, οι Απόστολοί του.
Η Σπίθα υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στην αφύπνιση του Λαού και στην Αντίστασή του.
Αυτή ήταν η πρώτη μέσα απ όλα τα κόμματα και κινήματα που μίλησε για το Μνημόνιο καταδεικνύοντας το σκοτεινό έργο της παράδοσης της Εθνικής Κυριαρχίας.
Αυτή ήταν η πρώτη που μίλησε για την ΑΟΖ και την προοπτική που ανοίγεται για την ανάπτυξη του τόπου μέσα από τον τεράστιο πλούτο που βρίσκεται στα σπλάχνα της Ελλάδας.
Αυτή πήρε την πρωτοβουλία για το κίνημα Ελ.Λα.Δ.Α. που θα ένωνε όλους τους πατριώτες Έλληνες, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης, σε έναν αντιστασιακό χείμαρρο που κορυφώθηκε στις 12 Φλεβάρη του 2012.
Ήμασταν παντού, στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις αίθουσες διαλέξεων, δεχόμενοι ραπίσματα, προσβολές, ταπεινώσεις, επιθέσεις,  προδοσίες, αλλά δεν λυγίσαμε. Αν κάτι μάθαμε από όλα αυτά είναι ότι οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, εμείς οι λίγοι απέναντι στους ισχυρούς, αλλά αν κάτι έμαθαν και εχθροί μας είναι ότι γίναμε δυνατότεροι. Γιατί τώρα πια είμαστε από ατσάλι.  Τώρα πια ξέρουν, πως αν τολμήσουν να μας χτυπήσουν, θα σπάσουν πάνω μας.
Δηλώνουμε, με μια φωνή, ότι είμαστε ΕΔΩ. Ακούραστοι στον κοινό σκοπό, σαν σπαρτιάτικη μόρα, ο ένας δίπλα στον άλλον. Γιατί η μοίρα όλων μας είναι δεμένη στο χρέος που μας βαραίνει. Το χρέος στην Πατρίδα, στα παιδιά μας, στους νεκρούς μας, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.
Μέχρι να πέσουν… ή να πέσουμε!
Η Ενιαία Σπίθα Αττικής έκανε τους τελευταίους δύο μήνες, όσα δεν έγιναν στην Αττική τα τελευταία τρία χρόνια. Στήνουμε στα πόδια ένα διαδραστικό στέκι–πολιτικό καφενείο, που προσδοκούμε να αποτελέσει κύτταρο πολιτιστικής επανάστασης μέσα από έναν καθημερινό διάλογο τέχνης και επιστήμης. Πρωτοστατούμε στον αντιστασιακό αγώνα στην Αθήνα, πράγμα που δεν περνά απαρατήρητο ούτε από τα ΜΜΕ, που ήθελαν μέχρι σήμερα να μην μας ξέρουν.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη της 30/03/2013 φέρουμε μία ιστορική ευθύνη που δεν πρέπει να χαραμίσουμε.
Στο πλαίσιο αυτής της ιστορικής ευθύνης η Γενική Συνέλευση της Ενιαίας Σπίθας Αττικής δηλώνει ότι:
1.   1. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και παραμένει ο επικεφαλής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ.

2. Παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Ηγέτη μας  Μίκη Θεοδωράκη, την οποία και θα εφαρμόζουμε στην πράξη,  αναδεικνύοντας σε πεμπτουσία κάθε πράξης και απόφασής μας την αρχή της  Άμεσης Δημοκρατίας.

3. Συνεχίζουμε, απερίσπαστοι και από κοινού, στο οργανωτικό πλαίσιο της Ενιαίας Σπίθας Αττικής τον πατριωτικό, επαναστατικό αγώνα μας, με στόχο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμισή μας, την συσπείρωση των μελών μας και μαζικοποίηση και με στόχο να αποτελέσουμε πρότυπο λειτουργίας Σπίθας για όλη την Ελλάδα.

4. Θεωρούμε απαραίτητη μία πανελλήνια συνάντηση Σπιθιστών-Σπιθιστριών και θα λάβουμε πρωτοβουλία ως Σπίθα Αττικής προκειμένου να οργανώσουμε έναν μαζικό διασπιθικό, προσυνεδριακό διάλογο, με όλους ει δυνατόν τους συναγωνιστές μας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανοιχτά, σε μία συζήτηση για την επόμενη μέρα.
5. Θα εντατικοποιήσουμε στο έπακρο τον αντιστασιακό, πατριωτικό μας αγώνα ενωμένοι ως μια γροθιά, με ομοβροντία δράσεων ενάντια στο παράνομο πολιτικό σύστημα.

Κάναμε πολλά, θα μπορούσαμε περισσότερα, αλλά κοιτάμε το μέλλον. Οφείλουμε να δούμε τι θα κάνουμε από δώ και πέρα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Ή ταν ή επί τας.

Για την Ενιαία Σπίθα Αττικής υπογραφούν οι :

( τα ονόματα βρίσκονται στο αρχείο της Ενιαίας Σπίθας Αττικής )





Η  Επιτροπή της Ενιαίας Σπίθας ΑΤΤΙΚΗΣ

 Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" - Μίκης Θεοδωράκης

http://www.spitha-kap.gr/el/sparks/sparksnews/?nid=4211

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com