" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

από την πρώτη συνάντησή μας

είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και τίποτα δεν μας σταματά

ΣΠΙΘΑ 1ου Διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας

Στην Αθήνα στις 13-6-2011  επί της Ερμού 7 στα γραφεία της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών στις 12 μ.μ. συναντηθήκαμε για πρώτη φορά η ομάδα πρωτοβουλίας για την συγκρότηση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος κέντρου Αθήνας.
Παρέστησαν άτομα 7
2 άτομα δεν μπόρεσαν να έρθουν  και τρία δεν μπόρεσαν να ειδοποιηθούν.
Παρέστη και από την οργανωτική επιτροπή της Κίνησης ο κ. Αριστείδης Τσιούνης
Συγκρoτηθήκαμε σε σώμα και δεδομένου ότι συναντιόμαστε για πρώτη φορά ο καθένας πήρε τον λόγο και αυτοπαρουσιάστηκε ως  άτομο , ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος προβληματισμένος πολιτικά και ανήσυχος για το μέλλον της χώρας μας και κατ' επέκταση για το μέλλον του.
Εγινε εκτενής αναφορά στον ιδρυτή της κίνησης Μίκη Θεοδωράκη ,ο οποίος , όπως επισημάνθηκε, εξέφρασε με αυτή την πολιτική κίνηση την επιθυμία όλων των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης για μία ένωση των πολιτών σε ένα κίνημα που θα μας κάνει πραγματικούς κυρίαρχους στον τόπο μας . ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - ΥΠΕΘΗΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ να ορίζουμε εμείς τις ζωές μας .
Επίσης έγινε αναφορά στους "αγανακτισμένους " στην πλατεία συντάγματος και στο γεγονός πως και εκείνοι με άλλους τρόπους ενδεχομένως εκφράζουν ανάλογες επιθυμίες.
Προς τούτο σε πρώτη εκτίμηση κρίθηκε επιβεβλημένη μία ποιό έντονη παρουσία της ΣΠΙΘΑΣ  στην πλατεία συντάγματος αλλά και σε όλες τις πρωτοβουλίες που γίνονται και σε άλλες πλατείες .
Αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε την Πέμπτη  16 -6-2011 στις 20:30' πάλι στα γραφεία της κίνησης επί της Ερμού 7 ώστε να μπορέσουν να έρθουν και αυτοί που έλειπαν αλλά και όποιος άλλος θελήσει να μετάσχει στην σπίθα μας .
Αποφασίσαμε να συζητήσουμε  την αντιπροσώπευσή μας για την συνδιάσκεψη  πάνω στον δεκάλογο και το οργανωτικό του κ. Κασιμάτη.
Αποφασίσαμε να έχουμε γραμματεία - ομάδα ίντερνετ και επικοινωνίας που προς το παρόν θα είναι σε αυτή ο κ. Μανώλης Χατζηδημητρίου και η Κα Κατερίνα Χατζηαλεξάνδρου.
Αποφασίσαμε η αντιπρόσωπός μας στην κίνηση  να είναι η Κα Ερση Σκηνιώτη
Αποφασίσαμε ότι ταμίας θα είναι η Κα Μαρία Αποστολοπούλου στην οποία και έδωσε ο καθένας μας ότι μπορούσε για να υπάρχουν χρήματα στο κοινό μας ταμείο.
Αποφασίσαμε επίσης ότι η ΣΠΙΘΑ μας θα αυτοδιαλυθεί σαν όνομα όταν φτιαχτούν σπίθες σε όλες της περιοχές που γεωγραφικά καλύπτουμε και όλες αυτές θα ορίσουν το όργανο της περιοχής όπου και θα φέρει αυτό το όνομα . Δηλαδή : 1ου διαμερίσματος σπιθα ΑΘΗΝΏΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com