" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας


Κωνσταντινούπολη, 17/6/2011
Ο Στόλος της Ελευθερίας είναι μια πολυσυλλεκτική συμμαχία αγωνιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν αφορά μόνο σε μουσουλμάνους, αλλά στους πάντες, μουσουλμάνους, χριστιανούς, εβραίους, ινδουϊστές, άθρησκους ή οτιδήποτε άλλο. Οι πολίτες του κόσμου είμαστε ενωμένοι εδώ: Προορισμός μας, η Γάζα. Τα μέσα μας, μη βίαια. Στόχος μας, η πλήρης και οριστική άρση της παράνομης πολιορκίας και η ελευθερία του Παλαιστινιακού λαού.
Με τοπικές καμπάνιες σε πάνω από 20 χώρες και περίπου 10 πλοία να ετοιμάζονται, ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ - Παραμένουμε Άνθρωποι είναι στην τελική ευθεία του απόπλου προς την Γάζα για το σπάσιμο του παράνομου ισραηλινού αποκλεισμού. Η τουρκική οργάνωση IHH παραμένει μέλος του Στόλου, έστω και αν το Μαβί Μαρμαρά δεν μπορεί να πλεύσει.
Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία για το αναγκαίο αυτού του Στόλου. Το Ισραήλ παραμένει αμετακίνητο στην πολιτική της συλλογικής τιμωρίας. Οι λεγόμενοι «επίσημοι δίαυλοι» για την παράδοση βοήθειας στη Γάζα, στους οποίους αναφέρονται πολιτικοί ηγέτες που προσπαθούν να σταματήσουν την αποστολή μας, δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων στη Γάζα, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει το Ισραήλ, ούτε επιτρέπουν στους Παλαιστινίους να έχουν την ελευθερία τους.
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν ζητά η διεθνής κοινότητα από τους ανθρώπους να δεχτούν ανθρωπιστική βοήθεια αντί ελευθερίας. Κι ακόμα και αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια δε φτάνει στο στόχο της, εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού. Αυτό το μήνα, το υπουργείο υγείας στη Γάζα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων. Περίπου 178 είδη φαρμάκων και 123 είδη νοσοκομειακών προμηθειών έχουν τελειώσει, ενώ επιπλέον 69 είδη φαρμάκων και 70 είδη προμηθειών αναμένεται να τελειώσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Μερικές ημέρες πριν, 46 παλαιστινιακές οργανώσεις πολιτών ανακοίνωσαν την πλήρη στήριξή τους προς τον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ.
Το γεγονός ότι το Μαβί Μαρμαρά δε θα συμμετάσχει στον Στόλο της Ελευθερίας ΙΙ, σημαίνει ότι αποκαλύπτεται πλήρως η παραπληροφόρηση που έχει διασπαρεί από το Ισραήλ, ότι δήθεν ο Στόλος είναι «τουρκικό» ή «ισλαμιστικό» εγχείρημα. Εκατοντάδες άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο πλέουν για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.
Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ θα περιλαμβάνει περισσότερα πλοία από την πρώτη απόστολή, ακόμα και χωρίς το Μαβί Μαρμαρά. Επιπλέον, η συμμαχία συνίσταται από πολύ μεγαλύτερο αριθμό οργανώσεων αυτή τη φορά, από όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Βόρεια Αφρική.
Προορισμός μας η Γάζα. Τα μέσα μας, μη βίαια. Στόχος μας, η πλήρης και οριστική άρση της παράνομης πολιορκίας.
Η Διεθνής Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Ιούνιος 2011 15:01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com