" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ της Ιωάννας ΚολοβούΜια ημέρα πριν την κατάθεση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης  στη Βουλή και η Τρόικα οργώνει  την άνυδρη γη της πατρίδας μας. Επέστρεψε δρυμίτερη και πραγματοποιεί επιθεώρηση στα ...υπουργεία της, ξεκινώντας φυσικά από το Οικονομικών. Και ανακάλυψε τρύπα μεγάλη. Κι άρχισε τις φωνές! Η Τρόικα ήρθε, δηλώνει ότι θα εγκατασταθεί μόνιμα, και απαιτεί έργο εδώ και τώρα. Και ο υπουργός των Οικονομικων έσκυψε το κεφάλι, μια ώρα ακριβώς μετά την ορκωμοσία του.

Ο ύστατος εξευτελισμός. Των Ελλήνων πολιτών, των υπουργών, και του πολλά υποσχόμενου  θεσμού της συγκυβέρνησης.

Ποιά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Η συγκυβέρνηση σε λίγο θα ξεχάσει και ότι το είπε. Τώρα ό,τι κάνει το ονομάζει κομψά «μεταρρύθιση». Και προσαρμόζεται ταχύτατα στις αξιώσεις της «πραγματικής» κυβέρνησης. Το fast track μπαίνει στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ξεπερνώντας
γραφειοκρατικά εμπόδια και καταπατώντας τους νόμους μέσα από ένα σαθρό τάχα θεσμικό πλαίσιο προχωρεί σε ύποπτες επενδύσεις, αμφιβόλου ποιότητας και αποδοτικότητας.

«Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει»  για να θυμηθούμε και τον ποιητή.
Εδώ και τώρα έχουμε:
Απολύσεις, ύφεση, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων όλο το καλοκαίρι, ανεργία, εξώσεις, πείνα, δραματική μείωση στις παροχές υγείας και παιδείας, άγρια φορολόγηση και αυτοκτονίες που έφτασαν τις τρεις χιλιάδες (3.000)!

Είναι απλώς ένας αριθμός  αποτυπωμένος σε  κάποιο στατιστικό πίνακα; Οχι,  είναι άνθρωποι απελπισμένοι πίσω από αυτόν τον απίστευτο αρθμό, είναι άνθρωποι που οδηγήθηκαν  εκεί, παγιδευμένοι στο μαύρι δίχτυ που απλώθηκε πάνω απο την ελληνική  κοινωνία.

Κύριοι, εσεις που σχηματίσατε μόλις τώρα αυτό το έξωθεν κατευθυνόμενο μόρφωμα που λέγεται κυβερνηση. Σας υποσχόμαστε πως κάθε σκύψιμο του κεφαλιού σας στην τρόικα, θα το πληρώνετε ακριβά. Όχι μόνο από τους ΄Ελληνες πολίτες  που σας καταψήφισαν. Αλλά και από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που τρομοκρατημένοι οδηγήθηκαν στην κάλπη και σας ψήφισαν εκόντες άκοντες.  Από όλους μας.

Ιωάννα Κολοβού
Γραφείο Τύπου ΚΑΠ-Σπίθα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com