" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Μίκης Θεοδωράκης: το ΚΑΠ είναι Κίνημα ριζοσπαστικό, ενώ τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς αποτελούν τμήματα του Συστήματος Εξουσίας.


Μίκης Θεοδωράκης : "Ο Λαός σήμερα κινδυνεύει όχι μόνο από την επίθεση των εχθρών του αλλά και από τα καινούρια λάθη αυτών που έχουν αναλάβει μονοπωλιακά και εργολαβικά την εκπροσώπησή του."     Δημόσια παρέμβαση έκανε 0 ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων πολιτών  ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ στην ιστοσελίδα του κινήματος (http://www.spitha-kap.gr ) όπου και σχολίασε κάτω από το άρθρο "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"  του Γαβριήλ Πελεκίδη . ( http://www.spitha-kap.gr/el/articles/recent/?nid=3991 )
ο Μίκης Θεοδωράκης απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την στάση που χρειάζεται να κρατήσει η ΣΠΙΘΑ τόνισε πώς : 
"...την μόνη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα μπορεί να την δώσει ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ.Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας καταγγέλλοντας την βία, όμως παράλληλα θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την πραγματικότητα....
....Το πιο βασικό είναι να γνωρίζουμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Κι αυτή είναι το γεγονός ότι το ΚΑΠ είναι Κίνημα ριζοσπαστικό, ενώ τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς αποτελούν τμήματα του Συστήματος Εξουσίας.........Και όσον αφορά τις θυσίες και το αίμα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα οικειοποιείται, γιατί ανήκουν στον Λαό που σήμερα κινδυνεύει όχι μόνο από την επίθεση των εχθρών του αλλά και από τα καινούρια λάθη αυτών που έχουν αναλάβει μονοπωλιακά και εργολαβικά την εκπροσώπησή του."

Ολόκληρο τον σχολιασμό τον παραθέτουμε παρακάτω .

Μίκης Θεοδωράκης03.02.2013 
Πιστεύω ότι εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας καταγγέλλοντας την βία, όμως παράλληλα θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την πραγματικότητα. Κι αυτή είναι ότι το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ μέχρι τώρα σε σχέση με το ΚΑΠ έχει μια στάση απολύτως αρνητική, που την γνωρίζετε όλοι πολύ καλά.

Λ.χ. Όταν μας απαγόρευσαν την συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε διαμαρτυρία από αυτούς; Ή όταν εμένα και τον καθηγητή Κασιμάτη μας χτύπησαν με δακρυγόνα και χημικά; Τι είμαστε εμείς γι’ αυτούς; Ένα τίποτα;

Όμως το πιο βασικό είναι να γνωρίζουμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Κι αυτή είναι το γεγονός ότι το ΚΑΠ είναι Κίνημα ριζοσπαστικό, ενώ τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς αποτελούν τμήματα του Συστήματος Εξουσίας.

Θα θυμάστε ασφαλώς τι έλεγα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να δικαιωθώ με την άριστη κατ’ εμέ ανακοίνωση της Πολιτικής μας Επιτροπής. Τα βλέπουν οι Σπιθιστές που μας εγκατέλειψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κι όταν εμείς θεωρούμε ότι την μόνη λύση στο εθνικό μας πρόβλημα μπορεί να την δώσει ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ, ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι σε όποια πολιτική διασπά την ενότητα του Λαού, απ’ όπου κι αν προέρχεται;

Για μένα είναι φανερό, ότι με πρόσχημα ένα λάθος μας, δηλ. την μη καταγγελία για το ΠΑΜΕ, βγήκαν στην επιφάνεια αντιλήψεις που μπερδεύουν το παρελθόν με το παρόν και που βάζουν το συναίσθημα πάνω από την λογική και την στρατηγική του ΚΑΠ.

Και όσον αφορά τις θυσίες και το αίμα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα οικειοποιείται, γιατί ανήκουν στον Λαό που σήμερα κινδυνεύει όχι μόνο από την επίθεση των εχθρών του αλλά και από τα καινούρια λάθη αυτών που έχουν αναλάβει μονοπωλιακά και εργολαβικά την εκπροσώπησή του.

Αθήνα, 3.2.2013
Μίκης Θεοδωράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com