" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αντίσταση - του ΣΤΑΘΗ από τον Ενικό


Αντίσταση

Πρώτη καταχώρηση: 01/02/2013 - 08:00

Λοιπόν, αυτή η τραγική κυβέρνηση, όταν θα αρχίσει να γίνεται κωμική, θα πέσει. Hδη φλερτάρει με τα όρια του γκροτέσκ, όπως όταν
ο κ. Κεδίκογλου έκοβεέραβε και κοτσάριζε λέξεις στο στόμα του κ.Θεοδωρόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως όταν
προβοκάρισε προχθές τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι τα έσπασαν στο γραφείο του κ. Βρούτση. Αναρωτιέμαι αν έσπασε την πόρτα από κόντρα πλακέ μόνος του ο κ. Βρούτσης ή αν φώναξε και τον κ. Κεδίκογλου να τον βοηθήσει.
Αν κρίνω ότι, εκτός απ’ τη σπασμένη πόρτα, συντριπτικά κατάγματαυπέστη και μία γλάστρα, μάλλον προς βοήθεια του κατώτερου των περιστάσεων διδύμου Βρούτση - Κεδίκογλου, έσπευσε και ο κ. Δένδιας. (Μεταξύ μας, η ειδικότης του, διότι η γλάστρα ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη ότι έσπασε σεέντεκα συνιστώσες, εκ
των οποίων οι δεκατρείς έκαναν δεξιά στροφή, ανάλογη με αυτή πουευαγγελίζονται ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ΔΟΛ ο ΣΚΑΪ κι όλα τα καλά παιδιά τα μόρτικα.
Είναι βέβαιον ότι οι ΠΑΜίτες δεν τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, δεν είναι στο
στυλ τους, αλλά αν τα έκαναν λαμπόγυαλο
στο γραφείο του Υπουργού που έχει κάνει παρανάλωμα τη ζωή τωνανθρώπων, δεν θα με χάλαγε. Δεν θα έβαζα τα
κλάματα για την πόρτα του εντολοδόχου και υποχείριου υπουργού της Τρόικας κ. Βρούτση, ούτε για το χαλκείο του προβοκάτορα υπουργούπροπαγάνδας κ. Κεδίκογλου, ούτε για την ταμπακιέρα του υπουργού απολύσεων κ. Μανιτάκη, ούτε για κανενός ανδρείκελου απ’ όσα συμμετέχουν σε αυτήν την κυβέρνηση, το αμπαζούρ, το τασάκι, το κινητό ή τον καλόγηρο όπου κρεμάει τη σκούφια του.
Κι ας έκραζε χθες θλιμμένος ο «Νεόκοπος» στα ΝΕΑ «τι ΑλέξηςτιΑλέκα», ποσώς. Τον εφιάλτη τους προσπαθούν να ξορκίσουν.
Ομως, πέρα απ’ τις χοντροκομμένες προβοκάτσιες και τις γκροτέσκφαρσοκωμωδίες, η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και το παίζει στασοβαρά. Θέλει
την υποταγή του λαού παντί τρόπω. Με επιστρατεύσεις, αυταρχισμό, καταστολή και προβοκάτσιες - διότι πλέον μόνον αυτά τα όπλα της απέμειναν.
Θα επιχειρήσει να κάνει τους αγρότες φυτά, να φέρει το μηνιάτικο στα350 ευρώ, να δώσει στους Αμερικανούς τα ισοδύναμα όσων έχει δώσει στουςΓερμανούς και να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.
Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στο Κατάρ ήταν στην πραγματικότητα μιαπρογραμματισμένη και μυστική (ώσπου φανερώθηκε) συνάντηση με τον κ.Ερντογάν.
Και σε αυτήν δεν συζητήθηκαν αστειότητες όπως περί του εκατοστού τέταρτου ανοίγματος της Χάλκης, αλλά θέματα σοβαρά. Ποια; Οι αγωγοί; ΟιΑΟΖ; Το σύμπλεγμα των ενδιαφερομένων κρατών και εταιρειών (όχι απαραιτήτως με αυτήν τη σειρά) στην περιοχή; Πάλι με μυστική διπλωματία; Πάλι με ατζέντα που έχει οργανώσει η άλλη πλευρά;
Κάτι τέτοια ακούει η Αλέκα και σπάει γλάστρες - όμως, για να σοβαρευτούμε, τι άλλο χρειάζεται να ακούσουν και να πάθουν οι Ελληνες, για να καταλάβουν ότι στον μονόδρομο του Μνημονίου το ένα μέτρο φέρνει το άλλο και τέλος δεν έχει;
Εχουμε φθάσει στο σημείο Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί κι όποιος άλλος, να μαθαίνουν επιτέλους τι μας συμβαίνει και να απορούν με την αντοχή μας.
Με την ντροπή μας θα έπρεπε να απορούν.
Διότι αυτό πρώτα πέτυχαν οι ημέτεροι Δυνατοί, να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας∙ αυτό πέτυχαν πρώτα κι ύστερα άρχισαν να μας ακρωτηριάζουν.
Μάλιστα, μας έκοβαν το πόδι και μας έβαζαν να διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν κόβουν το χέρι του διπλανού. Του το έκοβαν στη συνέχεια κι εκείνος διαμαρτυρόταν, με τη σειρά του γιατί εμείς έχουμε ακόμα έστω κι ένα πόδι.
Και σε αυτόν τον ίδιο χυδαίο ντορό συνεχίζουν.
Κάνουν του στρατηγού τον μισθό 1.300 ευρώ κι ύστερα σου λέει ο κ.Κεφαλογιάννης για παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνει ένας εργάτης1.000 Ευρώ. Θα πάρει 600! Κι ύστερα θα πάρει και ο στρατηγός άλλα 200 κάτω, μια
διαρκής εξίσωση προς τον πάτο για λόγους... δικαίουΕίναι λοιπόν να μην τους σπάσεις τη γλάστρα στο κεφάλι (αν δεν προλάβει η έρμη να σπάσει από μόνη της); Και μη μου πει κανένας κόθορνος ότι προτρέπω σε βία, διότιπροτρέπω.
Σε αυτούς που μου κόβουν με τη βία το φαΐ προτάσσω τη βία του Συντάγματος, που προβλέπει ότι οι κυβερνώντες πρέπει να προστατεύουντα έννομα συμφέροντα των πολιτών.
Εναντίον αυτών που αντί να προστατεύουν τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας, προωθούν τα άνομα συμφέροντα των πιστωτών,ου μην και τοκογλύφων, επικαλούμαι, προτάσσω και αντιτάσσω τη βία των νόμων, τη βία του Συντάγματος, προκειμένου αυτό να εφαρμόζεται.
Δεν προβλέπει νηστικά παιδιά το Σύνταγμα.
Δεν προβλέπει άρση της Ασυλίας της χώρας το Σύνταγμα, ούτε εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Κατά το Σύνταγμα, το δικαίωμα στην εργασία προβλέπεται ωςθεμελιώδες, δεν προβλέπονται 1.500.000 άνεργοι. Κατά το Σύνταγμα, η υγεία, η εκπαίδευση και η ασφάλιση είναι θεμελιώδη δικαιώματα, δεν προβλέπεται ηαποξένωση των παιδιών απ’ τα βιβλία τους, ούτε η ατίμωση των γερόντων με συντάξεις αξίας όσο ενός γεύματος του κ. Στουρνάρα.
Στη βία που προβάλλουν εναντίον του Συντάγματος τα κυβερνώντα ανδρείκελα της Τρόικας, προβάλλω τη βία της υπεράσπισής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com