" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

VIDEO - ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες Ζεληλίδη (καθ.γεωλογίας) για καθυστέρήσεις και εγκληματική πολιτική με τους υδρογονάνθρακες


Ελληνικοί Υδρογονάνθρακες : ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΛΟΙ ,  εγκληματικές πολιτικές που πρέπει ΤΩΡΑ να ανατραπούν.


Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο μέσα σε αυτή την γενική επίθεση
 πυγμής - φασισμού με επιστρατεύσεις και με βία από τα ΜΑΤ  που κάνει η η τρικομματικὴ μνημονιακὴ κυβέρνηση τῆς ἐθνικῆς ὑποτέλειας  στους εργαζόμενους που υπερασπίζονται   το μεροκάματό τους, ένα θέμα που το ΚΑΠ - ΣΠΙΘΑ  και ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης ασχολούνται συστηματικά και μεθοδικά. 

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη την ΤΡΊΤΗ 25 - 1 - 2013 καλεσμένοι ήταν ο Αβραάμ Ζεληλίδης καθηγητής γεωλογίας στο πανεπιστήμιο των Πατρών . και ο Νικος Λυγερός καθηγητής Στρατηγικής στο πανεπιστήμιο της Λιόν .
Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που μας κάνουν ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ για τα αποτελέσματα των επίσημων ερευνών  αλλά και σοβαρότατες καταγγελίες που δείχνουν ότι τα μαγειρεύουν έτσι ώστε να μας τα κλέψουν . 

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπαδάκη που ασχολείται σοβαρά με αυτό  το θέμα και είμαστε σίγουροι ότι θα επιμείνει πολύ. Με την δημοσιογραφική του πείρα μπορεί και αποκαλύπτει την ουσία των θεμάτων που ασχολείται. Η πείρα του τον βοηθά να παίρνει τελικά απαντήσεις από τους καλεσμένους του και έτσι να μαθαίνει ο Ελληνικός Λαός τι συμβαίνει έγκαιρα. 

δείτε την σχετική συζήτηση  ( video ) παρακάτω

Απομαγνητοφωνίσαμε  τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο Αβραάμ Ζεληλίδης
και την αισιόδοξη είδηση που εκμαίευσε ο Γιώργος Παπαδάκης από τον  Νίκο Λυγερό

-------------------

Αβραάμ Ζεληλίδης : η πολιτεία εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει στελεχώσει τον φορέα και αποφάσεις πάνω σε αυτό το θέμα παίρνει ο υπουργός που δεν είναι σχετικός με το αντικείμενο. Έχει πάρει από μετάταξη δυό υπαλλήλους δίπλα του που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και οι οποίοι  υποτίθεται συμβουλεύουν τον υπουργό. 

Ο επίσημος σύμβουλος της Ελληνικής πολιτείας είναι το Γαλλικό ινστιτούτο πετρελαίου. Εγώ λοιπόν φοβάμαι ότι για μιά ακόμα φορά προσπαθούν να καθυστερήσουν τις έρευνες. Δεν μπορούν να τις "θάψουν" πλέον  αλλά προσπαθούν να τις καθυστερήσουν. 

 Δημοσιογράφος : Δηλαδή αν θέλει το Γαλλικό ινστιτούτο θα μας πεί ότι δεν έχουμε πετρέλαιο;
Αβραάμ Ζεληλίδης : Ετσι . 
Δημοσιογράφος : Ότι θέλει μπορεί να μας πεί το Γαλλικό ινστιτούτο 

Αβραάμ Ζεληλίδης : Ότι έκανε εδώ και σαράντα χρόνιαΠαπαδάκης : ακούστηκαν ποσά γύρω στα 600.οοο.οοο.οοο ( 600 δισεκατομμύρια ) τέσσερις φορές το ΑΕΠ  ή τρεις φορές το χρέος 

Νίκος Λυγερός : Απλώς να ξέρετε ότι αυτά που ακούστηκαν Αυτό θα είναι η αλήθεια ..... και στην Κύπρο έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτα και είχαν κατηγορήσει και τον Παπαδόπουλο για αυτό. Τελικά τώρα βλέπετε ότι μόνο με το bonus  υπογραφής η Κύπρος έχει πάρει χρήματα 

Παπαδάκης : Κύριε Ζεληλίδη κι εσείς έχετε την ίδια αισιοδοξία με τον κύριο Λυγερό ; 
Αβραάμ Ζεληλίδης : Πρίν απαντήσω θέλω να δώσω μερικές ακόμα απαντήσεις

1ον δεν υπάρχει εθνική στρατηγική 
2ον ας μου πεί έναν επιστήμονα που έχει πάει σε διεθνή φόρα και έχει μιλήσει για τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας πλην εμού ;
ΚΑΝΕΝΑΣ . Συνεπώς το υπουργείο δεν έχει εξωτερική πολιτική ως προς αυτό , προσέλκυσης ξένων εταιριών . 
3ον Το γεγονός και ξαναλέω , το ότι προσκλήθηκα από πολλές εταιρίες να παρουσιάσω την Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι εκπρωσωπώ τις δικές μου απόψεις , 
4ον το γεγονός ότι αυτή την στιγμή το Νορβηγικό πλοίο κάνει πύκνωση γραμμών νότια της Κρήτης δεν είναι γιατί υπάρχουν ενθαρηντικά αποτελέσματα από τα στοιχεία αυτών των ερευνών . Οι εταιρίες που ενδιαφέρθηκαν για αυτά τα αποτελέσματα στηρίζονται στις δικές μας έρευνες ( του εργαστηρίου Πατρών ) που αναδεικνύουν περιοχές και για αυτές τις περιοχές ζήτησαν πύκνωση γραμμών. άρα δεν υπάρχουν καινούργια δεδομένα. Απ' τα σεισμικά θα τα έχουμε μετά από 6 μήνες. Ότι υπάρχει σήμερα είναι σε αυτές τις έρευνες που έχουν δημοσιευτεί από το δικό μας εργαστήριο. Ας μου πεί κάποιος  έναν άλλον ερευνητή σε όλο τον κόσμο που έχει δουλέψει Μεσόγειο και Ιόνιο και έχει δημοσιεύσει με δικά του πρότυπα στοιχεία ; ΟΧΙ  τι είπαν άλλοι . Τι έβγαλαν τα δικά τους αποτελέσματα; 

Η δικιά μου εκτίμηση λοιπόν για τον όγκο των κοιτασμάτων  και για τα χρήματα που μπορούν να εισέλθουν στα Ελληνικά ταμεία είναι περισσότερα από αυτά που λένε κατά καιρούς αριστερά δεξιά . Και αυτό το έχω πεί συγκρίνοντας λεκάνες , συγκρίνοντας γεωλογικά δεδομένα. 

Όμως , το γεγονός ότι οι πολιτικοί φορείς προσπαθούν να αποθαρρύνουν το ενδεχόμενο ύπαρξης τέτοιων κοιτασμάτων με βρίσκει αντίθετο ώς προς το εξής :  Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλο αυτό το σενάριο περί μεγάλων κοιτασμάτων είναι για να πάει η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο ( Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε ) και αυτό αν γίνει ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Για άλλη μιά φορά οι οικονομολόγοι θα διαχειρίζονται τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.  

Αρα λοιπόν, όταν εγώ βλέπω για τρεις περιοχές της ανοιχτής θύρας ( Κατάκολο , Πατραϊκό Γιάννενα ) φτιάξανε μιά επιτροπή με 21 άτομα , με υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής  Άμυνας και επί 8 μήνες δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο ανάδοχος. 
Παπαδάκης : Είναι πολύ σοβαρά αυτά

Αβραάμ Ζεληλίδης : Όταν έχω ενάμιση χρόνο σε εκκρεμότητα υποψηφιότητες για το συμβούλιο για το φορέα διαχείρισης .
Ποιος μου εγγυάται εμένα ότι όταν θα έρθει η total  και η shell  θα υπάρχει μιά σωστή επιτροπή διαπραγμάτευσης ;  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com