" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη προς τους σπουδαστές των ΤΕΙ

Χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη προς τους σπουδαστές των ΤΕΙ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το σχέδιο «Αθηνά» δεν ήταν ένα ακόμα λάθος αλλά ένα ακόμα καλά μεθοδευμένο βήμα με στόχο την υποβίβαση της παιδείας στα πλαίσια της πολιτικής του «Σοκ και Δέος», που στοχεύει στον εξοντωτικό υποβιβασμό της ελληνικής κοινωνίας με όλα τα μέσα και σε όλη την έκταση: Συνολικής, ατομικής, εργασιακής, βιολογικής, μορφωτικής. Μας θέλουν ένα λαό γονατισμένο, υπάκουο, αμόρφωτο και υποταγμένο, χωρίς αντιστάσεις, εθνική συνείδηση και πατριωτισμό, με δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος είναι να σφετεριστούν τον εθνικό μας πλούτο και ο δεύτερος να μας μεταβάλουν σε φτηνούς και υπάκουους υπηρέτες. Μας πάνε δηλαδή αιώνες πίσω, στην αρχή της αποικιοκρατίας. Άλλωστε από τα 1950 έως σήμερα η χώρα μας ζούσε σε συνθήκες ουσιαστικού αμερικανικού προτεκτοράτου με τη συνεργασία των ντόπιων παραγόντων, δυνάμεων και μηχανισμών εξουσίας.

Σήμερα οι ίδιες δυνάμεις, ανανεωμένες και εμπλουτισμένες με δήθεν προοδευτικά στοιχεία, συνεργάζονται δουλικά με τους ξένους, για να περάσει ο λαός και η χώρα μας από το στάδιο του προτεκτοράτου στην κατάσταση μιας σύγχρονης αποικίας. Και λέω «σύγχρονης», γιατί ενώ τους
μαύρους ιθαγενείς τους ξεγελούσαν με καθρεφτάκια και άλλα χρωματιστά μπιμπελό, οι σημερινοί διεθνείς κυρίαρχοι και τα ντόπια όργανά τους από τη μια μεριά εξαθλιώνουν και προσβάλλουν τους σημερινούς υπηκόους τους, από την άλλη όμως τους παραμυθιάζουν με κοινοβουλευτικά θεάματα και εκλογικά πυροτεχνήματα, δηλαδή εκσυγχρονισμένους ιστούς αράχνης, μέσα στους οποίους έχουν πέσει σήμερα όλα τα κόμματα της Βουλής, ακόμα και κείνα της ιστορικής αριστεράς, για να μείνει σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λαός μας ακέφαλος.

Τη δική μου την άποψη, δηλαδή του Κ.Α.Π., την γνωρίζετε. Έστω και σ’ αυτή την έσχατη ώρα υπάρχει σωτηρία, φτάνει εσείς οι σπουδαστές μαζί με τους γονιούς σας, μαζί με όλο τον λαό, να προσπαθήσετε να πάρετε την υπόθεση της Πατρίδας μας στα χέρια σας.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 που δημιουργήσαμε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), προσπαθήσαμε να διαφωτίσουμε τον λαό μ’ αυτές τις αλήθειες. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Καθημερινά γέμιζαν τις πλατείες αγανακτισμένοι πολίτες. Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, 500.000 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους. Ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές, πανικόβλητοι επιχείρησαν ακόμα και να μας σκοτώσουν. Τι μας έλειπε τότε; Ο σπινθήρας των ενωμένων αντιμνημονιακών δυνάμεων, για να ανάψει η μεγάλη καθαρτήρια πυρκαγιά, που θα οδηγούσε στο δρόμο της απελευθέρωσης. Ο Λαός ήταν έτοιμος. Ήταν εκεί μπροστά μας. Και τότε οι εξουσιαστές έβαλαν μπροστά το Μεγάλο Κόλπο. Τις εκλογές. Δηλαδή το δίχτυ της αράχνης. Οι μόνοι που μείναμε απ’ έξω είμαστε εμείς του Κ.Α.Π. Γιατί δεν πιστεύουμε στο Σύστημα. Γιατί είμαστε έξω και ενάντια στο Σύστημα. Και γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον Λαό. Τον αγανακτισμένο αλλά και διαφωτισμένο και αποφασισμένο και καλά οργανωμένο Λαό.

Κάθε άλλη προσπάθεια, κίνηση, διαπραγμάτευση είναι γιατροσόφια. Αυτοί που βρίσκονται σήμερα απέναντί σας δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο παρά την οργανωμένη δύναμη του Λαού.

Εσείς θα αποφασίσετε αν μας έχουν ήδη οδηγήσει στο σημείο εκείνο, που θα μας κάνει να σκεφτούμε, να αφομοιώσουμε και να πούμε «Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ».

Αθήνα, 18.2.2013
Μίκης Θεοδωράκης

 http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=4033

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com