" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΙΘΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 3 – 2 -2013ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΙΘΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

3 – 2 -2013


Συγκρότηση σε σώμα εκλογή προεδρείου συντονισμού συνέλευσης
Εξελέγησαν ομόφωνα ο Δημήτρης Ασλανίδης , Ο Μανώλης Χατζηδημητρίου και η Εύη Μανίκα
Ανάληψη προεδρείου
Πρόταση να βιντεοσκοπηθεί όλη η συνεδρίαση
Γίνεται δεκτή ομόφωνα

Απόντες ήταν οι Σπίθες :
Κέντρου Αθήνας «12 Φλεβάρη » με εκπρόσωπο την Αναστασία Βούλγαρη
Σπίθα Νίκαιας « Θερμοπύλες» με εκπρόσωπο τον Θεόδωρο Νικολαΐδη
Σπίθα Περάματος με εκπρόσωπο τον Κοσμά Παυλόπουλο
Σπίθα Μαρκόπουλο – πόρτο Ράφτη με εκπρόσωπο τον Χρήστο Σωτηρόπουλο
Σπίθα Αττικού Αλσους με εκπρόσωπο την Μαρία Γρεκούση
Σπίθα Κορυδαλλού


Όλες οι άλλες σπίθες στην Αττική ήταν παρόντες και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία των μελών τους. Παραβρέθηκε επίσης και μέλος από την Σπίθα Ωρωπού που δεν ήταν αναρτημένη στον χάρτη και έγινε δεκτό στην συνέλευση ως μέλος και η Σπίθα του επίσης.

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν και δύο συναγωνιστές που ήταν μέλη από παλιά και αποχώρησαν και οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν ενταχθούν πάλι στην Σπίθα.Το αίτημα τους θα εξετασθεί και θα τους ανακοινωθεί η απάντηση σύντομα
Η συνέλευση αποφάσισε να μην δώσει δικαίωμα ψήφου στους συναγωνιστές και να παραβρεθούν στην συνέλευση ως παρατηρητές .
Στο σημείο αυτό και κατόπιν της αποδοχής από τις Σπίθες της πρότασης του Μίκη Θεοδωράκη για συνένωση των Σπιθών Αττικής η διασπιθική μετατρέπεται Πανηγυρικά σε 1ησυνέλευση της Ενιαίας Σπίθας Αττικής .

Κατόπιν ανάγνωσης της ημερήσιας διάταξης και μετά από προτάσεις για την συμπλήρωσή της ψηφίστηκε η σειρά που θα συζητηθούν τα θέματα
Θέματα προς συζήτηση 3 ....


ΘΕΜΑ 1ον 
εκλογή παναττικής διοικούσας επιτροπής της ενιαίας Σπίθας Αττικής

Πρόταση του Στέλιου Διαμαντή ( μέλος της ΚΕ – ΚΑΠ ΣΠΙΘΑ και υπεύθυνου οργανωτικού – οικονομικού ) να μην ψηφίζει όποιος δεν πληρώσει την συνδρομή Φεβρουαρίου.

Έλαβαν τον λόγο πολλοί σπιθίτες και σπιθίτριες και το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία όπου δεν έγινε δεκτό κατά συντριπτική πλειοψηφία.
Κατόπιν έγινε συζήτηση και τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τόσο τον χαρακτήρα όσο και τον τρόπο που θα λειτουργεί η διοικούσα επιτροπή . Έγινε πρόταση για τον αριθμό των μελών και αποφασίστηκε τα μέλη να είναι 7
Προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η εκλογή να γίνει με μυστική ψηφοφορία με κάλπη

Υποψηφιότητες

Προτάθηκαν και μπήκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο οι :
Κατραούρας θοδωρής
Κοκάκη Μαρία
Κολοβού Ιωάννα
Κοντός Μάκης
Λάκος Αντώνης
Μιχαλιτσιάνου Σμαράγδα
Νούσης Βασίλης
Παπαδάκη Δέσποινα
Πελεκίδης Γαβριήλ
Τσάνγκας Δαμιανός
Τσιφτσιάν Ανδρέας
Χατζηδημητρίου Μανώλης

Εκλογή εφορευτικής επιτροπής
Εξελέγησαν ομόφωνα οι Αναπλιώτου Μαρία , Αποστολοπούλου Μαρία , Σταυρούλα Ανθούλη.

Η εφορευτική επιτροπή ανέλαβε να διεξαγάγει τις εκλογές
Κατόπιν της διεξαγωγής των εκλογών η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και η συνέλευση ενέκρινε την όλη διαδικασία ομόφωνα.

Εκλέχτηκαν κατά σειρά εκλογής οι :
  • Κολοβού Ιωάννα, Κοντός Μακης ( ισοψηφία )
  • Χατζηδημητρίου Μανώλης , Νούσης Βασίλης ( ισοψηφία )
  • Πελεκίδης Γαβριήλ
  • Παπαδάκη Δέσποινα
  • Τσιφτσιάν Ανδρέας
Και οι οποίοι θα αποτελούν από τώρα την Διοικούσα Επιτροπή της Ενιαίας Σπίθας Αττικής

Όλοι θα είναι αιρετοί και ανακλητοί . Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί και θα διεξαχθεί εκ νέου ψηφοφορία σε περίπτωση απώλειας της θέσης για όποιο λόγο.

ΘΕΜΑ 2ον 
Συντονισμός δράσης για την οργάνωση της εκδήλωσης της 10 – 2 – 2013 στην αίθουσα «Λουίζα » στον Βύρωνα.

Μετά από εισήγηση του Στέλιου Διαμαντή ( μέλος της ΚΕ – ΚΑΠ ΣΠΙΘΑ και υπευθύνου οργανωτικού – οικονομικού ) η συνέλευση αποδέχτηκε την πρόταση και συμφώνησε να βοηθήσει την οργανωτική επιτροπή ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να έχει την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

ΘΕΜΑ 3ον
Πρόταση της Σπίθας 1ουδιαμερίσματος Κέντρο Αθήνας για έγκριση ψηφίσματος για να σταλεί στην ΚΕ , στο Μίκη Θεοδωράκη και σε όλα τα μέλη της ΚΕ του ΚΑΠ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία και θα σταλεί με εσωτερική αλληλογραφία.

Λήξη της συνεδρίασης.

Αθήνα 3 – 2 – 2013
Το προεδρείο της 1ης Γενικής συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής.

Υ.Γ. Τα πλήρη πρακτικά θα βρίσκονται πάντα στο αρχείο της Ενιαίας Σπίθας Αττικής και θα είναι στην διάθεση όποιου μέλους επιθυμεί να τα διαβάσει καθώς και το video της Συνέλευσης. Στην επόμενη συνέλευση θα ζητηθεί από το σώμα η έγκρισή τους. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com