" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Σπιθέων για το σχέδιο ''Αθηνά - "ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΑΧΟΙ


Ανακοίνωση Σπιθέων για το σχέδιο ''Αθηνά"

Συμφοιτητές και Συμφοιτήτριες,

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη χαιρετίζει τον Αγώνα μας. Η Νεολαία Σπίθας δηλώνει παρoύσα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Η Τροϊκανή Κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου, με το σχέδιο «Αθηνά», στοχεύει στην εκ νέου συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης υποτασσόμενη, για άλλη μια φορά, στα συμφέροντα των κολεγίων. Και πάλι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Και πάλι το κέρδος των λίγων μπαίνει πάνω από τις ανάγκες των πολλών.

Ως εδώ! Το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα περάσει. Θα το ανατρέψουμε με Ενότητα και Αντίσταση.

Η αιφνίδια κατάργηση και συγχώνευση τόσων πολλών τμημάτων, εκτός από το ότι καταστρέφει τα όνειρα χιλιάδων μαθητών και σπουδαστών, αφήνει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φανερώνει, σε κάθε περίπτωση, την υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών και την παντελή απουσία σχεδίου για την Παιδεία μας, το μεγάλο αυτό κεφάλαιο του εθνικού μας πλούτου.

Αδέρφια, οφείλουμε να αγωνιστούμε! Η Νεολαία Σπίθας κατανοεί την αγωνία και την ανησυχία πολλών συμφοιτητών μας για την πιθανή αναβολή της εξεταστικής περιόδου. Αγωνιούμε, όμως, πιο πολύ για το ότι χάνεται η Πατρίδα μας, διαλύεται η Παιδεία μας, καταστρέφεται η Ζωή μας. Δεν πρέπει να παραδοθούμε στους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους προδότες. Είναι, πια, βέβαιο πως κάθε βήμα πίσω χρειάζεται πάρα πολύ αγώνα για να καλυφθεί εκ των υστέρων.

Είσαι Έλληνας, είσαι νέος, μην το ξεχνάς. Μην τους αφήσεις να σε υποδουλώσουν αμαχητί. Στο πλευρό μας βρίσκονται όλες οι ανεξάρτητες φωνές και δυνάμεις της Πατρίδας. Οφείλουμε κι εμείς να συνδράμουμε, από τη μεριά μας, στον αγώνα των ανέργων, των αγροτών, των εργατών. Τον αγώνα όλου του Eλληνικού λαού. Ας παλέψουμε καθένας για όλους κι όλοι για κάθε έναν! Η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό υπερόπλο των λαών.

Τώρα είναι η σειρά μας! Να πούμε το νέο «ΟΧΙ»! Να πούμε το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δε χαρίζεται, κατακτιέται»!

Η Νεολαία Σπίθας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη καλεί όλους τους φοιτητές σε πανστρατιά σε ένα ενιαίο μέτωπο Αντίστασης, Απαλλαγής, Ανεξαρτησίας και Ανάπτυξης Η Ανατροπή προϋποθέτει και την αναγέννηση του ανεξάρτητου φοιτητικού κινήματος. Τώρα που φουντώνει το φοιτητικό κίνημα, τώρα πρέπει να πάνε στην άκρη οι φοιτητοπατέρες των ΤΕΙ/ΑΕΙ. Το ανεξάρτητο φοιτητικό μέτωπο ανατροπής, είναι στο χέρι μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

Κάποτε φοιτητές κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και τα έβαλαν με τανκς για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εργασίας και της παιδείας. Τα τανκς τώρα μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας... 

Ήρθε η ώρα για το δικό μας πολυτεχνείο. Ήρθε η ώρα να διώξουμε τα κουστουμαρισμένα τανκς.

Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ !!

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !!

ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΑΧΟΙ

Νεολαία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα»

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com