" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

video από την συγκέντρωσή μας στον ΠΕΙΡΑΙΑ - με επιτυχία ξεκινήσαμε την εξόρμησή μας

 Η Παρέμβαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Σπίθα - Μίκης Θεοδωράκης Τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στον Πειραιά. 
Η  εξόρμηση που πραγματοποιήσαμε με σκοπό να ενημερώσουμε τους Πειραιώτες για τις θέσεις της ΣΠΙΘΑΣ  και του Μίκη Θεοδωράκη βρήκε ανταπόκριση από πάρα πολλούς που στο άκουσμα της Σπίθας Αλλά και του Μίκη  μας άπλωσαν το χέρι και πήραν τόσο το ενημερωτικό σημείωμα του Μίκη  (  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ  ) αλλά συζήτησαν με τα μέλη μας για το τι  μέλλει γενέσθαι από εδώ και μπρος.

Η πρώτη μας παρουσία έξω από την έκθεση βιβλίου με έντυπο υλικό και ντουντούκα δημιούργησε ένα ευχάριστο κλίμα και πολλοί  πειραιώτες πλησίασαν για να μας μιλήσουν και να ενημερωθούν. Γεγονός είναι ότι μας έψαχναν αρκετοί αλλά στο τηλέφωνο που είχαν απαντούσε πρώην μέλος  που
τους αποκάρδιωνε και τους έλεγε ότι δεν υπάρχει ποια Σπίθα. Τους εξηγήσαμε ότι πολλοί μπήκαν στο κίνημα με άλλους σκοπούς και πολλά κέντρα του εξαρτημένου πολιτικού συστήματος προσπάθησαν να μας αποτρέψουν από την επαφή μας μας τους πολίτες . Άλλωστε από την αρχή ξέραμε ότι ο αγώνας αυτός είναι άνισος και αυτοί που θα αντέξουν μέχρι την ολοκλήρωσή του θα παλέψουν με δυνάμεις που είναι παντοδύναμες ΤΏΡΑ. Όμως επειδή αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος  και στηρίζετε μόνο στην ΑΛΗΘΕΙΑ  αλλά και στην ατσάλινη θέλησή μας να ανατρέψουμε αυτές τις δυνάμεις ΘΑ ΝΙΚΉΣΟΥΜΕ.
Με πρωτοβουλία Πειραιώτη που καιρό τώρα θέλει να ενταχθεί στην ΣΠΊΘΑ  και δεν μας έβρισκε λόγω αυτού που αναφέραμε πιο πάνω η ομιλία συζήτηση διαφημίστηκε σε τοπική εφημερίδα.

Η δεύτερη παρουσία μας στην πλατεία Κοραή που μοιράσαμε το σημείωμα του Μίκη και τις προσκλήσεις της Ομιλίας -συζήτησης έδειξε ότι οι πολίτες θέλουν να μάθουν τι λέει ο Μίκης και η Σπίθα. Πλησιάσαμε και τους λέγαμε : " Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε μία δήλωση μετά τις εκλογές και μας έστειλε να σε βρούμε και να στην δώσουμε να την διαβάσεις. Βλέπεις εμάς δεν μας προβάλουν τα μέσα γιατί είναι εξαρτημένα αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσουμε μαζί σου , αν μπορείς δώστο και σε άλλους . Ο Μίκης και η σπίθα του σε καλεί να μην το βάλεις κάτω και σου προτείνει να σκεφτείς σοβαρά να οργανωθείς στο Κίνημά μας για να αγωνιστούμε να διώξουμε την ΤΡΟΪΚΑ , το  ΔΝΤ , την Ξένη εξάρτηση και να οικοδομήσουμε μιά Ελλάδα που δεν θα τρώει τα παιδιά της. Μία Ελλάδα ανεξάρτητη που θα προκαλεί τον σεβασμό εχθρών και φίλων . Μία Ελλάδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ .  " Στο άκουσμα του μηνύματος του Μίκη η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη και σχεδόν μας έπαιρναν το φυλλάδιο από το χέρι.
Πολλοί ερχόντουσαν κοντά στην ντουντούκα και ρωτούσαν σχεδόν τα πάντα  τόσο για το πώς είναι ο ΜΊΚΗς , για την Σπίθα και γιατί δεν κατέβηκε στις εκλογές όσο και να μας πούν τους προβληματισμούς τους και να αναζητήσουν ελπίδα .

Τις επόμενες μέρες το φαινόμενο επαναλαμβανόταν σχεδόν το ίδιο και γενικώς μας έδειξε ότι οι πολίτες διψούν για λύσεις και σοβαρές προτάσεις .

Την Πέμπτη έγινε η ομιλία Συζήτηση με αρκετούς που ήρθαν για αυτό τον σκοπό και άλλους που περνούσαν και κάθισαν να ακούσουν . Μετά την ενημέρωση ακολούθησαν ερωτήσεις και πολλοί δήλωσαν την επιθυμία να ξανασυναντηθούμε πλέον σε κλειστό χώρο ώστε να ενταχθούν στο κίνημα.

Η ομάδα εξορμήσεως θα έρθει σε επαφή μαζί τους και θα κλείσουμε ραντεβού  τις επόμενες μέρες.

τα video των ομιλιών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com