" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (β) - του Μίκη Θεοδωράκη

Θα ήθελα να εντάξω στη σειρά των άρθρων μου «Για τις Εκλογές» που άρχισαν να αναρτώνται χθες, το παρακάτω κείμενο του Χρήστου Ανδρέου, γιατί απηχεί απόλυτα τις απόψεις μου.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (β) - του Χρήστου Ανδρέου
Kάποιοι συναγωνιστές κάνουν λόγο για εκλογές.


Απορώ πως είναι δυνατόν κάποιοι να κάνουν λόγο για εκλογές και για κάθοδο του Κινήματός μας σε εκλογές, στο άμεσο η έμμεσο μέλλον.


Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όσα πολλάκις έχει διαμηνύσει στο παρελθόν ο ηγέτης μας Μίκης Θεοδωράκης. Απορώ πόσες φορές και σε πόσες ομιλίες γραπτές ή προφορικές θα πρέπει να το πει και να το βροντοφωνάξει για να το
εμπεδώσουν, ότι δεν πρόκειται να μπούμε μέσα στο σύστημα διότι θα πάθουμε ότι παθαίνει το έντομο που μπαίνει μέσα στο ιστό της αράχνης.


Βέβαια εκείνοι δεν ενδιαφέρονται καν για το τι λέει ο Μίκης Θεοδωράκης, ούτε μπορούν να σκεφτούν με λογική επανάστασης. Μπορούν και τους ενδιαφέρει να σκέφτονται μόνο με λογική κομματική, με λογική πολιτευτών και παραγοντίσκων, με λογική ιδίου συμφέροντος, πως δηλαδή θα διεκδικήσουν στο μέλλον κάποια βουλευτική έδρα και πως θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στα ψηφαλάκια, κτλ κτλ.
Αυτή είναι η έγνοια τους.


Έτσι σκέφτονται.


Η οπορτουνιστική λογική τους είναι εμφανέστατη και τους έχει ήδη εκθέσει ανεπανόρθωτα.


Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως χρειάζεται δίπλα του αληθινούς επαναστάτες, όχι πολιτικάντηδες.


Οι χιλιάδες υγιείς Σπιθιστές που ενταχθήκαμε στο Κίνημα και συστρατευθήκαμε με τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί πιστέψαμε και πιστεύουμε στο επαναστατικό του όραμα, και στον επαναστατικό ρόλο που θα παίξει το Κίνημά του, θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος τις Αρχές και τις Θέσεις του Κινήματος.


Θα προστατεύσουμε το Κίνημα απ' τους (λίγους ευτυχώς) πολιτικάντηδες που υπάρχουν μέσα στα σπλάχνα του και θα εγγυηθούμε την επαναστατική του πορεία, κόντρα σε όλους εκείνους που αποσκοπούν σε προσωπικά πολιτικά οφέλη ή στην καλύτερη των περιπτώσεων απλώς εθελοτυφλούν και αυταπατώνται πιστεύοντας ότι μπορούν να αλλάξουν το σύστημα απ' τα μέσα.


Για το Κ.Α.Π - ΣΠΙΘΑ εκλογές σημαίνουν νίκη και κατάκτηση της εξουσίας για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας!


Δεν θα συμβιβαζόμασταν με τίποτα λιγότερο!


Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό μόνο εντασσόμενοι σαν Κίνημα μέσα σε ένα μεγάλο ενιαίο παλλαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης


Συζήτηση λοιπόν για εκλογές θα κάναμε μόνο στην περίπτωση που οι πολιτικοί συσχετισμοί θα ήταν τέτοιοι που θα μας οδηγούσαν στη νίκη, δηλαδή στην βέβαιη κατάκτηση της εξουσίας.


Τέλος αναφέρω προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:
Η απόφαση για το αν στο μέλλον (άμεσο ή έμμεσο) η Σπίθα κατέβει σε εκλογές και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, δεν είναι απόφαση του όποιου ΠΟ.ΣΥ, ούτε καν απόφαση του όποιου Συνεδρίου.


Είναι απόφαση ολόκληρης της βάσης του Κινήματος.


Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων ή σπιτιών να προγραμματίζουν και να ονειρεύονται κάθοδο του Κινήματος σε εκλογές.


Ο νοών νοείτω.


Με αγωνιστικούς και επαναστατικούς χαιρετισμούς


Χρήστος Ανδρέου
Μέλος ΣΠΙΘΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com