" Οι πραγματικοί αγωνιστές ξεχωρίζουν από τη χαλύβδινη θέλησή τους να παλεύουν στη σκιά και μέσα στις πιο σκληρές συνθήκες χτίζοντας καθημερινά λιθαράκι-λιθαράκι το αυριανό τους παντοδύναμο Κάστρο, το Κάστρο του Λαού, που μόνο αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε μάχες νικηφόρες. Σιδερένια θέληση και υπεράνθρωπη υπομονή και επιμονή είναι τα υλικά των γνήσιων λαϊκών αγωνιστών." Μίκης Θεοδωράκης

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

VIDEO - ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ μας ορυκτού πλούτου και η πολιτική πρόταση της ΣΠΙΘΑς από τον Μίκη Θεοδωράκη στις 7 -11 -2012


Ίδρυμα Κακογιάννη 7.11.2012, εκδήλωση του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών - Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη με θέμα "Ο εθνικός μας πλούτος και η πολιτική του διαχείριση".

Κεντρικός ομιλιτής ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης και συμμετείχαν ο... Γ.Γραματέας Μιχάλης Πατσίκας, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, οι επιστήμονες Αντώνης Φώσκολος, Νίκος Λυγερός, Ηλίας Κονοφάγος, Ανδρέας Τσιφτσιάν και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Ιωάννα Κολοβού, δημοσιογράφος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO  Ποιο κάτω ......

0:00:00 - 0:00:47 Είσοδος Μίκη Θεοδωράκη
0:00:47 - 0:03:00 Ιωάννα Κολοβού, εισαγωγή και παρουσίαση καλεσμένων
0:03:00 - 0:09:30 Μιχάλης Πατσίκας
0:09:30 - 0:35:00 Γιώργος Κασιμάτης
0:35:00 - 0:42:00 Μίκης Θεοδωράκης
0:42:00 - 0:50:00 Πρόδρομος Εμφιετζόγλου χαιρετίζει και τοποθετείται
0:50:00 - 1:08:00 Ανδρέας Τσιφτσιάν αναλύει την οικονομική κατάσταση
1:08:00 - 1:19:50 Αντώνης Φώσκολος περί ύπαρξης ορυκτού πλούτου
1:19:50 - 1:33:40 Ηλίας Κονοφάγος περί ΑΟΖ και ορυκτού πλούτου
1:33:40 - 1:57:00 Νίκος Λυγερός περί ΑΟΖ και ορυκτού πλούτου
1:57:00 - 2:31:00 Μίκης Θεοδωράκης παρουσιάζει την  πολιτική πρόταση
2:31:00 - 2:32:37 Επίλογος με τραγούδι

χάρτης με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ κοιτάσματα στο Ιόνιο - νοτίως της ΚΡΗΤΗΣ - ανατολικό ΑΙΓΑΊΟ .
τα τριγωνάκια δείχνουν τα βουνά - λασποϋφαίστεια - φυσικού αερίου - πετρελαίου 


από αριστερά  Μιχάλης Πατσίκας -  Γεώργιος Κσιμάτης  - Μίκης Θεοδωράκης - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου -
Ηλίας Κονοφάγος - Νίκος Λυγερός
 
 

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

από αριστερά  Γεώργιος Κσιμάτης συνταγματολόγος - Μίκης Θεοδωράκης - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου  


Ανδρέας Τσιφτισάν - οικονομολόγος

μεσω skype  ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της κυβέρνησης του Καναδά για θέματα υδρογονανθράκων, Αντώνης Φώσκολος.

Ηλίας Κονοφάγος, πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής της ΕΛΠΕ ΑΕ και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων Ενέργειας

Ο Νίκος Λυγερός  μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια


Μιχάλης Παστίκας Γ.Γ. του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτων - ΣΠΙΘΑ

Γεώργιος Κασιμάτης - συνταγματολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αυτούς που πρώτη φορά ασχολούντε με το ίντερνετ και δεν ξέρουν ακόμα πως να γράψουν ένα σχόλιο ή πως θα αναρτήσουν το άρθρο τους να τους ενημερώσουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό.

ΓΙΑ να σχολιάσω:
Γράφω το κειμενό μου ( φροντίζω να μην είμαι εκτός θέματος. Δηλαδή π.χ. δεν γράφω κάτω από ένα άρθρο με θέμα το σκοπιανό για το τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και ποιά η θέση της Κίνησης. Αν θέλω να ρωτήσω για αυτό, πάω στις ετικέτες ,βλέπω αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν ναι τότε σχολιάζω εκεί.Αν πάλι δεν υπάρχει, τότε στέλνω την ερώτησή μου στο zimosispithas@gmail αρθογραφώντας αν θέλω και το δικό μου σκεπτικό ώστε να προβληματίσω για να ανοίξει έτσι ένας διάλογος.
Αν υπάρχει θέμα και θέλω να σχολιάσω, τότε γράφω το σχόλιό μου στο κουτάκι που είναι γιά αυτό τον σκοπό και επιλέγω εκεί που λέει:

Υποβολή σχολίου ως: επιλογή προφίλ ( το ανοίγω )
1) αν έχω GMAIL ( λογαριασμός google ) και μετά θα με πάει να δώσω τα στοιχεία μου και αφού τα δώσω θα μου επιτρέψει να υποβάλω το σχόλιό μου.

2)LiveJournal (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

3) WordPress (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

4) TypePad (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

5) AIM (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

6) open ID (για αυτούς που έχουν τέτoιο λογαριασμό )

7) Όνομα/διεύθυνση URL ( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ) βάλε απλώς ένα όνομα και τίποτα άλλο.Πάτα συνέχεια και Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί.

8) Ανώνυμος/η ( ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ ) Αν το επιλέξεις δεν θα μπορείς να βάλεις το όνομά σου.
Πάτα δημοσίευση σχολίου.Μετα θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και θα ζητήσει να πληκτρολογήσεις μια λέξη, στα αγγλικά ( επαλήθευση λεκτικού κειμένου ) Πληκτολογισέ την και Πάτα συνέχεια και το σχόλιό σου έχει δημοσιευτεί ΑΝΩΝΥΜΑ

ΑΥΤΑ
και αν χρειαστήτε βοήθεια μην διστάσετε να μας ρωτήσετε στο spithakentroathinas@yahoo.gr.com